cioarga Postat Iunie 22, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2016 traful original exista, nu l am desfacut, e rupta o spira in primar, daca misc papucu de pe traf merge si se aude ok deci ar trebui rebobinat sau la un pret bun cumparat altul, eu nu bobinez, nu ma complic cu asa ceva, deci daca se ofera cineva sa rebobineze sau astept poate gasesc colegii ceva prin atelier multumesc Link spre comentariu
zal Postat Iunie 22, 2016 Partajează Postat Iunie 22, 2016 Şi cu puţină dibăcie nu se poate cîrpi capătul sîrmei? Link spre comentariu
cioarga Postat Iunie 22, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 22, 2016 si totusi mi am scos masina de bobinat de la naftalina si am rezolvat singur, acuma sper sa si tina ;D multumesc colegilor pentru ajutor si sfaturi Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 25, 2016 Partajează Postat Iunie 25, 2016 (editat) de regulă tine dacă dinamic vede permanent sarcina dispusă în secundar(fără sarcină în gol se lasă cu "scântei" descărcări HT mai mereu, străpunge izolaţii unde poate). cu semnal la intrare(dinamic) fără sarcină cuplată dacă izolaţiile din OT suportă bine HT descarcă prin aer în exterior zona soclului sau chiar în interior tub soclu culot ... am făcut aceasta precizare considerând că sunteţi mai puţin familiarizat cu etaje finale ieşire prin OT(tub). Editat Iunie 25, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
romicap Postat Iunie 25, 2016 Partajează Postat Iunie 25, 2016 (editat) @cioarga , masurati primarul trafului si daca este original trebuie sa dea astfel : Primar Alb-Rosu 104 ohmi Rosu- Albastru 104 ohmi (toleranta poate fi de +5 ohmi maximum) Secundar Rosu -Negru 1,5 ohmi Asta in cazul in care ai new ventech 6093 Impedanta este de 8K , am gresit cand am spus 5K , scuze . Cat priveste cu datul in gard vad ca sunt useri care abea asteapta sa se bage in seama dar ...ma rog, fiecare are dreptul sa fie cum vrea el ! Editat Iunie 25, 2016 de romicap Link spre comentariu
cioarga Postat Iunie 25, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 25, 2016 Bineînțeles ca am masurat, eu am avut rosu, negru, albastru, rosu-negru 123 ohm, negru-albastru 113 ohmOricum am dat-o spre folosire și deocamdată respectivul e mulțumitMultumesc și toate cele bune Link spre comentariu
romicap Postat Iunie 25, 2016 Partajează Postat Iunie 25, 2016 (editat) Da , sunt instrumente si instrumente (probabil al meu mai face figuri ) si asa este intre cele doua infasurari este o diferenta de circa 10 ohmi . Am masurat doua trafuri originale si ambele dadeau diferenta de 8-10 ohmi intre mediana si capete . Editat Iunie 25, 2016 de romicap Link spre comentariu
Vizitator decimator Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 Este normal ca cele doua primare sa aibe rezistente diferite masurate in CC,datorita lungimilor diferite a spirelor. Link spre comentariu
simson Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 Este normal ca cele doua primare sa aibe rezistente diferite masurate in CC,datorita lungimilor diferite a spirelor. Mai putin valabil la trafurile de iesire cu bobinele dispuse in galeti unde datorita simetriei amplasarii bobinelor, rezistentele infasurarilor sant egale. Link spre comentariu
romicap Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 (editat) Este normal ca cele doua primare sa aibe rezistente diferite masurate in CC,datorita lungimilor diferite a spirelor. Ti`am mai spus eu ca nu e bine sa spui prostii daca nu te pricepi...Trafuri PP fara bobinaj pe galeti face bunica... Un trafo care costa 60 de Eu se face dupa reguli bine definite adica pe galeti . Editat Iunie 26, 2016 de romicap Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 (editat) D-lor! Mi-au trecut prin mana zeci sau poate chiar sute de transformatoare de iesire (OT) de toate categoriile si fabricate de diferite firme de renume,transformatoare pentru amplificatoare de auditii,de sonorizari multimedia,pentru RR sau de instrumente electronice;pentru orga,pentru chitari electrice,pentru chitari acustice....asa ca ce pot sa va spun ,spun in cunostinta de cauza: - transformatoarele pentru amplificatoare de chitara nu au niciodata bobinele primare bobinate in galeti,ca urmare rezistentele in DC pentru cele doua bobine nu sunt egale niciodata,exista diferente uneori chiar de 10...30 ohmi,insa inductantele sunt riguros egale. - transformatoarele de iesire pentru amplificatoarele de auditii au bobinele primare si secundare bobinate in galeti,dupa anumite reguli stabilite de proiectanti. - transformatoarele de iesire pentru amplificatoarele de orga au bobinele primare si secundare bobinate in galeti,cel mult patru (4). - transformatoarele de iesire pentru sonorizari multimedia au trafurile de iesire bobinate in galeti cel mult trei(3),sau unele sunt bobinate clasic : primar,primar,secundar(e). - transformatoarele pentru RR au bobinele primare si secundare bobinate clasic: primar(primar),secundar,mai rar la RR de clasa superioara (CAPRI,OBERON....)au cel mult doi galeti pentru bobina primara si doi galeti pentru secundar. Intr-o categorie speciala intra transformatoarele de iesire pentru amplificatoarele de chitara bass,au o constructie cu totul aparte,pentru cine-i interesat discutam pe MP,sau pe mail. Fabulatii veti gasi cu miile pe net,eu va povestesc din practica mea de multi ani in acest domeniu.Chiar acum am cateva trafuri pentru amplificatoare de chitara originale de la : MARSHALL,MM,DAGNAL,DK(K),FENDER,RADIO-SPARE si de auditie de la AN,TANGO,LUNDAHLL si chiar de la amplificatoare multimedia de tip : DYNACORD (50W si 100W) si TELEFUNKEN 30W. Treaba cu galeti...este daunatoare daca o luam de buna pentru toate tipurile de amplificatoare cu tuburi,hai sa fim seriosi. Editat Iunie 26, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
romicap Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 (editat) Nu are nici o logica pledoaria ...absolut induceti lumea in eroare..Cine poate sa scoata o impedanta de 8 K cu mediana la 1/2 fara galeti ,cu bobine una peste alta ? Care diferenta de 10 -20 de ohmi cand sarma , la un moment dat incepe sa`si tripleze lungimea /spira ? Astea sunt povesti de adormit copiii !I Inteleg reclama si interesul de a face transformatoare dar ati ajuns pentru doi lei sa sfidati logica si bunul simt . Editat Iunie 26, 2016 de romicap Link spre comentariu
Vizitator decimator Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 (editat) Nu are nici o logica pledoaria ...absolut induceti lumea in eroare..Cine poate sa scoata o impedanta de 8 K cu mediana la 4K fara galeti ,cu bobine una peste alta ? Care diferenta de 10 -20 de ohmi cand sarma , la un moment dat incepe sa`si tripleze lungimea /spira ? Astea sunt povesti de adormit copiii !I Inteleg reclama si interesul de a face transformatoare dar ati ajuns pentru doi lei sa sfidati logica si bunul simt . Cocosel ,cind nu ai argumente de ce faci aprecieri mirsave ? Iti spun eu ,din nestiinta! Cite trafuri ai vazut tu bobinate in galeti ,in special de chitara.Domnule imi pare rau sa-ti spun dar ai foarte multe de invatat si descoperit,in sfirsit.. Edit: atenție la limbaj... Editat Iunie 26, 2016 de validae Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 (editat) Nu are nici o logica pledoaria ...absolut induceti lumea in eroare..Cine poate sa scoata o impedanta de 8 K cu mediana la 4K fara galeti cu bobine una peste alta ? Care diferenta de 10 -20 de ohmi ? Astea sunt povesti de adormit copiii !I Inteleg reclama si interesul de a face transformatoare dar ati ajuns pentru doi lei sa sfidati logica si bunul simt . Ce legatura are Raa=8K cu tipul de bobinaj ???...se poate bobina foarte usor in ordinea : primar,primar,secundar pentru orice valoare a Raa,cine ma opreste ??? ce Raa credeti ca are traful din imaginea de mai jos?? Mediana la 4K.... Doamne.....de unde atata stiinta ???...... Imi pare rau sa aud aceste cuvinte scrise tocmai de catre dv.,la adresa mea ,va cunosteam altfel,dar ma rog fiecare este liber sa se exprime asa cum a fost educat...,in pledoaria mea de mai sus nu cred ca am facut atingere catre dv. in niciun fel ci pur si simplu am impartasit din experienta mea.Sper sa reveniti la sentimente mai bune dupa ce va veti trezi la realitate si bineinteles astept scuzele barbatesti de rigoare. TRAFO IESIRE: De ce reeditati postul in favoarea dv. ???...rusinos,zau asa! Editat Iunie 26, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator decimator Postat Iunie 26, 2016 Partajează Postat Iunie 26, 2016 (editat) Mai putin valabil la trafurile de iesire cu bobinele dispuse in galeti unde datorita simetriei amplasarii bobinelor, rezistentele infasurarilor sant egale.Aceste trafuri sunt exceptii si destul de rare,rusii sunt cei msi cunoscuti constructori de trafuri in galeti ,bobinate in special pe miezuri C ,ex traf de iesire amp Priboj Editat Iunie 26, 2016 de decimator Link spre comentariu
Postări Recomandate