Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

traf iesire

cioarga

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• romicap

8

• cioarga

7

• THOMAS

5

• knauf74

2

Top autori în acest subiect

Vizitator decimator

caut un traf de iesire pt o statie de 15w PP cu el84 sau cineva care bobineaza asa cevala traf ii zice new ventech 6093e dintr o statie Laney Cub 12R multumesc

Renbobineaza acel traf ,orice incercare de a face alt traf de iesire va strica soundul ampului de chitara,adica nu va mai suna ca inainte.

Al meu este exact ce`ti trebuie tie si e facut de mine .

Sigur ? Pe ce Raa si pentru ce banda de frecventa?
Link spre comentariu

,,Sigur ? 

Pe ce Raa si pentru ce banda de frecventa? ,,............. citat din decimator@

Ia spune tu , ca vad ca le ai , ce impedanta tre`sa aiba un trafoout de PP cu EL84 sau 6P14P in final ,pe o sarcina de 8 ohmi .  Ca sa nu batem campii ne vom referi strict la un amplificator pentru chitara (nu Hi-Fi ) in genul celui solicitat de initiatorul topicului de fata ( Laney Cub 12R )

In proportie de 99%,, se arde ,, primarul OTurilor asa ca orisice interventie (rebobinare) va avea efecte asupra soundului (daca ai urechi ascutite vei simti , daca nu , nu !)

Cand am spus ca am ce trebuie m`am manifestat in cunostinta de cauza vis a vis de amplificatorul in discutie .(5K/40Hz-12Khz)

PS Tu te`ai bagat in seama asa de dragul artei sau pentru ca stii bine ....? Sau ai tu traf si vrei sa vinzi? Daca da ,comertul  e inca liber...

Editat de romicap
Link spre comentariu
Vizitator decimator

ok, multumesc, astept, nu vreau gratis, bineinteles, dar daca nu l iau din magazin nu pot sa dau 59 de euro pe el

Ai doua variante :knauf74 sau Lazaroiu,cea mai buna este cea oferita de knauf74,practic s-a oferit sa-ti doneze traful.Altele nu sunt de luat in seama. Editat de decimator
Link spre comentariu

Ca o parere personala daca-mi permiteti; daca pentru amplificatoare de auditie se pot realiza diverse scheme care chiar sunt extrem de simple si au in componenta doua trei tuburi si daca acestea uneori pot pune problema zgomotului,acest "fenomen" nu-l pot pune decat pe nestiinta constructorului,la amplificatoarele de chitara totul este de un alt nivel chiar de cunostinte tehnice si o practica indelungata.

Un amplificator de chitara nu este un lucru simplu de facut,am activat in acest domeniu si facand cunostinta cu diversi instrumentisti uni chiar de valoare,mi-am dat seama ca acei oameni chiar stiu ce vor de la un amplificator.Un amplificator de chitara este un "instrument muzical" in toata regula,asadar mare atentie daca vreti sa categorisiti aceste amplificatoare in clasa celor simplu si usor de realizat,ar fi o mare greseala.Dand deoparte firmele consacrate care fabrica in serie amplificatoare de acest gen,constructori amatori care modeaza sau chiar stiudiaza si realizeaza serii mici de astfel de amplificatoare abia daca-i putem numara pe degetele de la o mana si asta gandindu-ma la intreg globul.

Intr-un amplificator de chitara sunt importante TOATE componentele,incepand cu transformatorul de iesire ( o piesa extrem de importanta),transformatorul de alimentare si terminand cu sasiul si materialul din care este realizat.

Asadar cand veti dori sa abordati acest gen de proiecte,mai intai de toate trebuie sa va ganditi ca nu-i un lucru chiar atat de usor.

Posted Image

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Vizitator decimator

,,Sigur ? 

Pe ce Raa si pentru ce banda de frecventa? ,,............. citat din decimator@

Ia spune tu , ca vad ca le ai , ce impedanta tre`sa aiba un trafoout de PP cu EL84 sau 6P14P in final ,pe o sarcina de 8 ohmi .  Ca sa nu batem campii ne vom referi strict la un amplificator pentru chitara (nu Hi-Fi ) in genul celui solicitat de initiatorul topicului de fata ( Laney Cub 12R )

In proportie de 99%,, se arde ,, primarul OTurilor asa ca orisice interventie (rebobinare) va avea efecte asupra soundului (daca ai urechi ascutite vei simti , daca nu , nu !)

Cand am spus ca am ce trebuie m`am manifestat in cunostinta de cauza vis a vis de amplificatorul in discutie .(5K/40Hz-12Khz)

PS Tu te`ai bagat in seama asa de dragul artei sau pentru ca stii bine ....? Sau ai tu traf si vrei sa vinzi? Daca da ,comertul  e inca liber...

Parca in specificatiile trafului scrie Raa 8K ,adica diferit de 5K zic si eu 8 e diferit de 5 ,nu ?

Ca o parere personala daca-mi permiteti; daca pentru amplificatoare de auditie se pot realiza diverse scheme care chiar sunt extrem de simple si au in componenta doua trei tuburi si daca acestea uneori pot pune problema zgomotului,acest "fenomen" nu-l pot pune decat pe nestiinta constructorului,la amplificatoarele de chitara totul este de un alt nivel chiar de cunostinte tehnice si o practica indelungata.

Un amplificator de chitara nu este un lucru simplu de facut,am activat in acest domeniu si facand cunostinta cu diversi instrumentisti uni chiar de valoare,mi-am dat seama ca acei oameni chiar stiu ce vor de la un amplificator.Un amplificator de chitara este un "instrument muzical" in toata regula,asadar mare atentie daca vreti sa categorisiti aceste amplificatoare in clasa celor simplu si usor de realizat,ar fi o mare greseala.Dand deoparte firmele consacrate care fabrica in serie amplificatoare de acest gen,constructori amatori care modeaza sau chiar stiudiaza si realizeaza serii mici de astfel de amplificatoare abia daca-i putem numara pe degetele de la o mana si asta gandindu-ma la intreg globul.

Intr-un amplificator de chitara sunt importante TOATE componentele,incepand cu transformatorul de iesire ( o piesa extrem de importanta),transformatorul de alimentare si terminand cu sasiul si materialul din care este realizat.

Asadar cand veti dori sa abordati acest gen de proiecte,mai intai de toate trebuie sa va ganditi ca nu-i un lucru chiar atat de usor.

Posted Image

Doreste sa repuna in functiune un amp,nu sa construiasca ceva,eu asa cred.
Link spre comentariu

***************************************************Doreste sa repuna in functiune un amp,nu sa construiasca ceva,eu asa cred.

Corect,am inteles asta insa eu am facut o mica disertatie,daca pot spune asa,pentru ca un transformator de alt tip montat pe un amplificator deja gandit si fabricat,inseamna de fapt alt amplificator,adica sa nu ne asteptam la acelasi sunet pe care-l avea amplificatorul in starea originala.

In cazul de fata,adica cerintele acestui subiect, varianta cea mai buna este cea oferita de colegul @knauf,sau daca exista traful original defect se poate rebobina fara sa se altereze caracteristicile originale,parerea mea!

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu
Vizitator decimator

Corect,am inteles asta insa eu am facut o mica disertatie,daca pot spune asa,pentru ca un transformator de alt tip motat pe un amplificator deja gandit si fabricat,inseamna de fapt alt amplificator,adica sa nu ne asteptam la acelasi sunet pe care-l avea amplificatorul in starea originala. In acest caz varianta cea mai buna este cea oferita de colegul @knauf,sau daca exista traful original defect se poate rebobina fara sa se altereze caracteristicile originale,parerea mea!

Pai asta am spus si eu seara trecuta,foarte bine ca ati venit dv cu mai multe detalii,asa poate pricepe si dl romicap ce si cum ....deja o daduse in gard cu Raa. Editat de decimator
Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări