Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Grundig TK244

doru3160

Postări Recomandate

Salutare.

Am prins recent un magnetofon de la Grundig,probabil reprezentativ pt anii 70.Ma intereseaza daca il mai are cineva si poate face o poza la cheia de la schimbatorul de turatie.La al meu lipseste,am vazut poze cu ce este deasupra capacului,insa ma intereseaza partea nevazuta in prezentari.Ma mai intereseaza orice in materie de documentatie,inclusiv schema,chiar daca nu are nici un fel de problema electrica(deocamdata).Si mecanic vorbind e ok,mai putin doua curele care au cedat nervos.Una era pt antrenarea volantei si cealalta de la contorul mecanic.Norocul a fost ca le-am gasit in interior,si am putut stabili cat de cat dimensiunea,ca sa pot sa caut ceva sa le inlocuiesc.

Deci daca mai are cineva jucaria si vrea sa faca o poza cu dracovenia aia de cheie,raman dator.

Multumesc.

post-179783-0-07882000-1466336863_thumb.jpg

post-179783-0-19144900-1466336871_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• doru3160

3

• radianr

1

• cristian_draghiescu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Multumesc.Am intrat odata acolo insa n-am reusit sa descarc schema,nu stiu ce a avut,dar acum a mers.Astept mai departe o poza cu trasnaia de cheie.Din ce a ramas la mine nu imi dau seama ce tija a avut si ce sistem de blocare.De schimbat vitezele se pot schimba si cu o surubelnita,insa voiam sa incerc sa-i fac una cat mai aproape de ce a avut,daca nu,macar am incercat.

Link spre comentariu

Multumesc.

Apar detalii cu parghia de la schimbator dar nu au treaba cu rola antrenata de cheia aia ghiznovatica.O sa vad daca gasesc ceva,daca nu,ma voi orienta la fata locului si voi reconstitui dupa cum imi va veni mai bine acea parghie de antrenare din exterior.Deocamdata n-am gasit curele pe masura.Am gasit doar pt contorul mecanic,insa cea de la volanta inca nu...am gasit marimea dar nu era la grosime,era mai subtire.Ori pana nu pot misca volanta nu am cum sa antrenez schimbatorul de turatii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări