Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu 6p14p

valentin_2402

Postări Recomandate

Vreau sa realizez un amplificator cu tubul 6p14p. Care din aceste tuburi se potriveste mai bine in preamplificare : 6n1p;6n6p;6n14p 6j1p. Ps:Sunt incepator in lucrul cu lampile. Va multumesc !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• valentin_2402

4

• Dumitrache_S

3

• romicap

2

• Untold

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Toate lampile enumerate mai sus sunt bune ca drivere pentru 6P14 P (EL84) .  Tasteaza Google si vezi ca sunt o multime de scheme cu lampile astea . In afara de 6J1P care este pentoda celelalte sunt duble triode . Documentatie se gaseste si aici pe forum ...totul e sa vrei sa cauti !

Link spre comentariu

Uite o schema pe care eu am facut un amplificator destul de bun pentru o camera :

https://www.google.ro/search?q=se+cu+6p14p&rlz=1C1ASUC_enRO601RO601&espv=2&biw=1164&bih=817&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwil98Lz7rHNAhWDvhQKHftMDG8Q_AUIBigB#imgrc=JLrL4nTOr0412M%3A

Este un  ampificator destul de simplu si usor de construit cu 6P14P si 6N2P (pe care banuiesc ca nu o ai si te pot rezolva eu cu una ca donatie )

Ca a orice amplificator pe tuburi marea problema este transformatoarele , adica :

- de alimentare 

- de iesire 

De alimentare eu am folosit pe cele de alimentare de la radio Darclle 

De iesire ar fi bine daca ai gasi de radio Rossini sau de Capri cu performante "bunicele" pentru inceput.

Daca ai posiblitati fiacare poti face comanda si vei fi pe deplin multumit . 

Acum tu sa ne spui exact ce componente ai .

Stima

Editat de dumitrache_s
Link spre comentariu

Transformatorul de alimentare il am de la radio traviata iar cele de iesire de la radio carmen 3 .Celelalte componente pasive,socluri le voi procura de la magazinele de specialitate iar tubul 6n2p daca puteti sa mi-l donati va sunt recunoscator sau putem face schimb cu alte lampi pe care le am .Va multumesc

Link spre comentariu

Da,transformatoarele din radio Carmen nu sunt compatibile cu 6p14p trebuie sa fac rost de transformatoare cadre tv sa le rebobinez si apoi sa ma apuc de treaba.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări