Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplituner Rotel RX-304

rhythmkim

Postări Recomandate

Bună tuturor.

La amplitunerul Rotel RX-304, am un defect...căruia nu îi dau de cap.

Adică: uneori, absolut din senin, pe canalul stânga, apar nişte trosnituri asurzitoare, apoi fâşâieli etc, indiferent de volumul aparatului. Aceasta se întâmplă indiferent de sursa de semnal: radio, cd, etc.

Am schimbat eu ceva condensatori, în zona potenţiometrelor, am verificat cât am putut dacă sunt fisuri în cablaj, însă absolut niciun efect.

Dacă e nevoie, am şi schema electrică (are 4,5Mb şi nu o pot ataşa aici). Nu ştiu sigur dacă voi reuşi să îi dau de cap online, dar...poate are cineva o idee. E analogic, se lucrează uşor în el, dar...nu sunt chiar atât de priceput.

Nu ar fi lipsit de interes nici un depanator bun în oraşul meu. Mulţumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• rhythmkim

9

• Florinel TV

3

• zal

2

La cît de simplă e schema ai doar două variante: aia ieftină în care schimbi doar 4558-ul din preul de ton şi aia scumpă în care cauţi alt final. Pînă acolo, înlocuieşte cond electrolitici de pe lîngă aceste integrate cu unii de calitate şi verifică puţometrul de volum dacă nu are crăpată pista rezistivă pe acel canal, dacă face contact pe toată cursa.

Link spre comentariu

Da, finalul e f scump, cica vreo 450 lei, pe comanda. Intrebare: dacă trosnetele nu sunt influenţate nicicum de volum, poate fi defectul în preamplif?

Potentiometrul de volum e în regulă;

Am descoperit mai demult o fisură în placă, în zona cablajului potenţiometrelor/4558; canalul care acum face zgomote se auzea mult mai slab Am rezolvat fisura, dar...când are chef o ia razna.

Electroliticii...i-am tot schimbat...

În orice caz, am să încerc sa schimb NJM4558. Cred că e tot ce mai pot face.

Editat de rhythmkim
Link spre comentariu

Ai înlocuit toţi cond electrolitici din preu şi din ampliful final şi tot aşa face? Nu e greu să schimbi 4558-ul. Aşa te lămureşti mai repede. Se găseşte prin orice jucărie audio şi costă cît seminţele. 

Link spre comentariu

Am schimbat azi NJM4558. Pare in regula, dar inca nu ma pronunt, deoarece...a functionat ore/zile fara probleme, si din senin l-a apucat trosnitul.

Sper sa nu fie cazul...chiar sper...tin mult la aparatul asta, iar daca nu am rezolvat problema...nu stiu ce as putea sa mai incerc...

O sa mai intru cand am timp peste vreun condensator electrolitic, desi nici nu mai stiu la care sa umblu, ca am tot schimbat.

E in montaj un TA7157P, care e cam cald. O avea voie?

Finalul - exclus, costa mai mult decat aparatul (ca sa nu mai zic ca nu stiu daca e el 100%de vina).

Editat de rhythmkim
Link spre comentariu

SI 1125HD

Şi...da, tocmai a facut 2 reprize de zgomote. Bine ca nu a fost scump 4558...a meritat incercat, oricum.

Editat de rhythmkim
Link spre comentariu

Daca banuiesti finalul scoate dintrun capat din partea condurilor rezistentele R601 si R602 de pe intrare final si cu 2 fire inversezi intrarile de la rezistente pina la cond si asa mergi mai departe si daca este finalu atunci te hotarasti daca il schimbi succes

Link spre comentariu

Multumesc, asta am facut acum. Astept sa vad ce canal trosneste, poate localizez defectul .

Asta e cel mai al naibii: ca nu mereu face urat.

Multumesc, revin.

Acelasi canal. Deci, pana aici, totul e bun, asa ca spre final, intru acum pe condensatori.

Editat de rhythmkim
Link spre comentariu

....mizerabilul ala mic... C603...din 10 uF, i-au ramas doar 4....

SPER ca el sa fi fost problema!!!

Multumesc ambilor indrumatori!

Ideea cu inversarea intrarilor, pe mine ca nepreaexperimentat in reparatii, m-a ajutat f mult;

Daca aparatul nu va mai face ca toate alea, e ok.

Daca o ia razna iar....doar finalul mai poate fi.

Cu stima!

Editat de rhythmkim
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări