Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Parere proiect audio

Vizitator Rockstar

Postări Recomandate

• Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vezi că s-a mai discutat ampliful ăsta pocnitoare, alături de altele de pe saitul ăla, ca şi altele de acelaşi gen promovate de turci sau chinezi. Nu-i aşa că te-a atras vrăjeala cu 1000W?

..............

Chiar presupunînd că ai avea o schemă serioasă, nu asta, cu piese de la acel magazin nu prea ai şanse să funcţioneze. Piesele bune costă.

Link spre comentariu
Vizitator Rockstar

Sa sti ca ma cam atras, dar nu din cauza ca se presupune ca ar dezvolta 1000w, ci pentru ca e o schema mai simpla pentru mine.

Puterea unui amplificator sau kit/modul nu vine din puterea trafului si finali? Fara sa luam in calcul ca piesele nu ar fi de calitate, zic asa in general.

Link spre comentariu

Sînt mai multe variabile: tensiunea de alimentare şi curentul disponibil, schema folosită, amplificarea ei, sarcina la ieşire, nivelul semnalului... chiar şi temperatura ambientală în unele cazuri.

..............

Un amplif de putere mare are o schemă complexă, astea cu cîteva piese sînt riscante, funcţionează la limită. Caută pe net schemele unor amplifuri de firmă şi te lămureşti.

Link spre comentariu

Daca vrei putere poti construi un amp in clasa D , disipare de putere mica , randament mare,Pentru auditii discoteci , aer liber, dar daca vrei calitate de sunet  , nu-ti trebuie puteri mari pe difuri.Cu 100-200 wati , deja sint prea multi.pentru auditii de calitate intr-o locuinta.Exista scheme ce se gospodaresc singure, adica anuleaza distorsiunile la iesire, distorsiuni de racordare nule, nu necesita reglaje , etc,etc. poate fi construit si de cei cu mai putine cunstinte de electronica, se pot obtine parametrii superiori in mod foarte facil in profil de amator.

Dar... ce ti-ai propus e o pierdere de timp si bineinteles de valori financiare.

Link spre comentariu

si ati auzit cei 18 khz?

S-a mai tot zis pe aici, un amplificator bun trebuie sa fie stabil si cu THD decent peste banda audio

Trebuie sa fie in stare sa reproduca o banda mai mare chiar daca el va fi infranat din filtre la final

Editat de maxente
Link spre comentariu
Vizitator Rockstar

Ei bine daca ziceti ca nu e bun proiectul acela, am gasit altceva http://hobbyelectronicsdri.blogspot.ro/2011/06/nmos-power-amplifier-series-part-2.html

Apropo a incercat cineva sa faca schema aceea de 5200w de aici https://www.sites.google.com/site/sanelectronicss/scheme-amplificatoare-audio

Vreau sa fac ceva puternic, ca amplificatoare simple de casa am destule de m-am saturat de ele.

Link spre comentariu

Faptul ca unora le-a mers, indica o problema la tine.

Probabil ca nu ai dat bias cit trebuie si mosurile nu s-au deschis...

Mie imi place ala de 5200W fara GCC si cu amplificare circa 240... :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări