Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator - TDA7294

Postări Recomandate

• Răspunsuri 98
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator amariucai gabigabi

Este ok dar cat de groasa e talpa radiatorului si este destul un senzor pentru amandoua ventilatoare nu are rost sa pui doi senzori

Link spre comentariu

Asai cauta alt radiator mai gros deoarece cum spuneam mai sus tda 72 94 se incalzeste foate foarte puternic... Si cu tda 7294 NU o sa scoti in veci 2x100 de w ci maxim 60 -70 de w

Link spre comentariu

Depinde de ce incapere vrei sa sonorizezi cu ele si de buget eu tias recomnada doua de 100-150 de w rms bineinteles la 8 ohm

Link spre comentariu
Vizitator Hobbyzaurul

Ok...as adauga niste lucruri...chiar daca in datasheet-ul integratului scrie ca rezista la +/- 40V ,nu trebuie sa va apropiati foarte mult de aceasta tensiune,mai ales ca in ziua de astazi nu mai stim ce integrate cumparam.Recomand 2x35VDC pentru 8 ohmi si nu 2X38VDC;precautia nu strica.Acum vor fi persoane care imi vor sari in cap si o sa-mi spuna ca tensiunea mai scade oricum in sarcina si este totul sigur...n-as conta pe asta,am avut pocnitori de TDA-uri care s-au transformat la propriu in pocnitori din cauza celor 2x38VDC.

Alege asa:

transformator 300...350W si o tensiune de 2x25VCA(nu cumpara de la miva...majoritatea au sarma de aluminiu si niste miezuri de tot rasul)

ca punte redresoare,poti folosi una din sursele PC,montata pe radiator(pentru orice eventualitate)

filtraj poti folosi 2x10.000uF sau si mai bine 6x4700uF(condensatorii sa aiba o tensiune de lucru de minim 40V);cauta condensatori cu conectori ceva mai grosi,vei observa diferente benefice

ca radiator,evita sa folosesti ce ai aratat tu in fotografii(tabla)cauta unul mai solid sau foloseste radiatoare de PC (ceva mai mari) racite fortat(nu uita sa izolezi integratul fata de radiator(poate sta si neizolat dar atunci radiatorul nu trebuie sa faca contact cu sasiul amplificatorului sau cu celalalt radiator)

iar ca schema si cablaj,iti recomand varianta din revista conex club.Mi se pare cea mai buna

Bafta!

Link spre comentariu

Dupa cum spune si hobbyzaurul evita miva... daca ai un buget mare dar daca ai un buget mic si tot vrei sal faci alege miva...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări