Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator - TDA7294

Stefan Andrei Lupu

Postări Recomandate

Salut. Am recuperat un traf de la un amplifacator defect( 125 w scrie cred ca pe canal- nu specifica ) si as vrea sa ii pun pun un alt amplificator cu  tda7294 - problema pe care o am este ca scoate cam 2x32v c.a. dupa redresare ajunge la 45v cc si ic-urile suporta 38/39cc este nevoie sa mai reduc tensiunea(care ar fi un mod eficient de reducere? ) sau este ok ? 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 98
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan Andrei Lupu

30

• sesebe

6

• bogdan_bogdan889

4

• Alin Alin

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Hobbyzaurul

@amariucai gabigabi,daca citeai eticheta de pe traf,observai ca are 2x24VAC

Editat de Hobbyzaurul
Link spre comentariu

este nevoie sa mai reduc tensiunea(care ar fi un mod eficient de reducere? )

Alimentati etajul final din TDA printr-o conexiune bootstrap (impropriu denumita cascoda). Va trebuie o pereche de MOSFET-uri si niste maruntaie pe canal.

Traful ala chinezesc, probabil dimensionat pentru o densitate de flux mare, o sa cam sufere la 230V.

Link spre comentariu
Vizitator amariucai gabigabi

Aa nu am observat la tensiune ar fi bun da dupa cum spunea si franzm este un traf chinezesc esti sigur ca are 4 amperi

Link spre comentariu

asa scrie pe site ... nu il am trebuie sa il cumpar ... daca are cineva unul la un pret rezonabil sunt interesat ( acesta este 45 lei ) .. nu am gasit nimic pe forum ..

Link spre comentariu

Asa credeam si io ca cu doua sau cu doua in punte nu se descurca trafu

Editat de amariucai gabigabi
Link spre comentariu

pai daca are pe fiecare iesire 4A nu ar ajunge pentru 2 module (unul pe fiecare canal al trafului ) nu ar duce? cat ar trebui sa fie sa duca ?    

Link spre comentariu

Acest tip de amplificator necesita alimentare simetrica adica 2 infasurari ar trebui cam 7-8 amperi pentru doua module dar pe ce sarcina vrei sa folosesti ampliful ca sati spun de ce tensiune ai nevoie pentru el

Editat de amariucai gabigabi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări