Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Radioreceptor Gloria

Vizitator skodaru

Postări Recomandate

Vizitator skodaru

Nu prea am multe noutati.

Am curatat coltarele de la gloria 4 complet,acum ar trebui sa gasesc ceva vopsea buna.Si desi au fost galvanziate,se pare ca le-a afectat putin rugina,sper sa nu se observe dupa vopsire.

Posted Image Posted Image Posted Image

Pana una-alta,o descoperire interesanta,chiar de nu e Gloria:

Deocamdata am doar poza asta.In curand ii fac mai multe

Posted Image

Link spre comentariu

Buna seara,

Am cumparat si eu un Gloria 4, din targul de vechituri, 12 lei, pentru piese; am vazut ca avea toti potentiometrii si avand nevoie de cel de 250KOhm precum si de becul de scala pentru un Gloria1, am zis ca merita. Exteriorul arata mizerabil, lipsa 3 butoane, fara antena si cordon de alimentare, pacat ca nu i-am facut si poze; acasa am constatat ca interiorul era neasteptat de curat in raport cu aspectul exterior, asa ca i-am pus baterii si ...surpriza... perfect functional, cu ceva probleme la rotirea potentiometrilor si la comutatorul de game, rezolvate rapid cu spray de contact. Asa ca am hotarat sa il cosmetizez si sa il pastrez.

Am demontat si eu acele ornamente metalice ( coltare ); le-am ars vopseaua pentru a fi mai usor de curatat cu smirghel si le-am vopsit cu un spray pe care l-am gait prin casa; sigur nu este pentru auto, este dintr-un magazin Art&Hobby. Rezultatul:

http://imgbox.com/5Oy3wlc3

http://imgbox.com/tlrCDBAs

Link spre comentariu
Vizitator skodaru

Buna seara,

Am cumparat si eu un Gloria 4, din targul de vechituri, 12 lei, pentru piese; am vazut ca avea toti potentiometrii si avand nevoie de cel de 250KOhm precum si de becul de scala pentru un Gloria1, am zis ca merita. Exteriorul arata mizerabil, lipsa 3 butoane, fara antena si cordon de alimentare, pacat ca nu i-am facut si poze; acasa am constatat ca interiorul era neasteptat de curat in raport cu aspectul exterior, asa ca i-am pus baterii si ...surpriza... perfect functional, cu ceva probleme la rotirea potentiometrilor si la comutatorul de game, rezolvate rapid cu spray de contact. Asa ca am hotarat sa il cosmetizez si sa il pastrez.

Am demontat si eu acele ornamente metalice ( coltare ); le-am ars vopseaua pentru a fi mai usor de curatat cu smirghel si le-am vopsit cu un spray pe care l-am gait prin casa; sigur nu este pentru auto, este dintr-un magazin Art&Hobby. Rezultatul:

http://imgbox.com/5Oy3wlc3

http://imgbox.com/tlrCDBAs

Au iesit bine benzile

Si eu le-am vopsit azi si le-am montat.Le-am vopsit cu spray dulpi-color pentru jante,si au iesit destul de bine.

Gloria 4 este finalizata in proportie de 95%,restul de 5% fiind constituit de cele 2 butoane

Gloria 1 este si ea tot finalizata  95%.Aici mi-ar trebui un capac de la baterie(ca al meu e spart) si trebuie sa refac o bucatica de plastic care am refacut-o odata,ca s-a dezlipit si a cazut cine-stie cand saptamana asta.Colturile vor ramane asa,ca nu stiu ce sa le fac.

Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image Posted Image

Link spre comentariu

Capace baterii model vechi pt Gloria vers 1-2 am eu,daca va fi cazul si ai nevoie ti-l fac cadou dar tebuie sa ajung intai la sat sa caut prin "parcul rece".Poate dau si de ceva butoane tipice ca am obs ca ai adaptat unele mai mari,de radio Pacific. Dureaza cam 2-2 zile...

Link spre comentariu
Vizitator skodaru

Capace baterii model vechi pt Gloria vers 1-2 am eu,daca va fi cazul si ai nevoie ti-l fac cadou dar tebuie sa ajung intai la sat sa caut prin "parcul rece".Poate dau si de ceva butoane tipice ca am obs ca ai adaptat unele mai mari,de radio Pacific. Dureaza cam 2-2 zile...

Mi-ar trebui,daca aveti si si doriti sa le dati.Nu e problema cat dureaza,principalul e ca radioul sa ajunga cat mai complet si estetic.Nu ai si pentru Gloria 4 capacele?Ca-mi sunt distruse si la ala.Mii de multumiri.

Am incercat si Gloria 4.Prinde fara nicio ajustare din interior 4 posturi:Magic FM,Europa FM,Radio Romania,si ceva unguresc,un fel de Radio Romania pe ungureste.

In schimb,Gloria 1 prinde doar doua posturi;Radio Romania si Magic FM

Editat de skodaru
Link spre comentariu

Vesti bune: am sunat la sat si va pot comunica ca exista in depozitul cu piese/aparate de rezerva  si butoanele necesare pt Gloria 4.

Asadar o sa va donez urmatoarele:

- Capac (sau capace daca arata rau ale dvs) pt Gloria 1

- Un set de butoane tipice pt Gloria 1

- Doua butoane pentru Gloria 4

Am si o carcasa de pe un aparat folosit ca donor mai demult DAR nu stiu pana nu ajung acolo daca colturile de sus sunt bune si mai ales partea de jos daca e intreaga.

O sa revin si vb pe privat cand ajung la ele !

Editat de Motreanu Sorin
Link spre comentariu
Vizitator skodaru

Vesti bune: am sunat la sat si va pot comunica ca exista in depozitul cu piese/aparate de rezerva  si butoanele necesare pt Gloria 4.

Asadar o sa va donez urmatoarele:

- Capac (sau capace daca arata rau ale dvs) pt Gloria 1

- Un set de butoane tipice pt Gloria 1

- Doua butoane pentru Gloria 4

Am si o carcasa de pe un aparat folosit ca donor mai demult DAR nu stiu pana nu ajung acolo daca colturile de sus sunt bune si mai ales partea de jos daca e intreaga.

O sa revin si vb pe privat cand ajung la ele !

Ok,mii de multumiri.Nu e nicio graba.Ne intelegem noi pe privat.

Link spre comentariu
Vizitator Gica1965

Am si eu  vreo 3  Gloria care au stat abandonate  mult timp  prin  balcon. Primul  a intrat   la renovat  e  in lucru. M-am  cam saturat de  procesoare  si CI-uri  mi sa  facut pofta si de  ceva  mai  vechi Pt varul  lavabil  incearca cu  otet.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Chiar seamana cu potentiometrii romanesti . Mie nuprea imi plac potentiometrii care se gasesc acum pe piata cu cursor cu contact metalic aia romanesti chiar daca aveau corpul din material de ala sfaramicios macar avea cursor su pastila de carbon nustiu cine mai face asa ceva acum

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am terminat în sfârșit de pus la punct radioul Gloria 1.

100_4315p.jpg

100_4325p.jpg

100_4322p.jpg

IMG_20180420_183239.jpg

Blocul FM este complet nou, cu 3 tranzistoare din nr iunie 2004 al revistei Tehnium. Mai multe detalii aici.

Mi-a dat de cap montajul. Credeam că îl construiesc și va putea fi mutat pe mai multe radiouri. Trebuie acordat pe aparatul în care vrei să îl pui. Am schimbat acel transformator MF1 și trimerii originali și a ieșit bine, posturile sunt depărtate cum ar trebui. Nu am lucrat chiar 2 ani și ceva la bloc, am avut perioade lungi de pauză până mi-au mai venit idei. 

100_4296.jpg

Am grupat firele în interior cum trebuie, doar că cele din stânga sunt prea scurte pentru a urma traseul stabilit de carcasă. Nu se vede bine în poză, dar stau cumva oblic și nu sunt date după toți pinii aceia pentru că nu ar mai fi ajuns la potențiometru. Dacă aveau 2 cm mai mult ar fi fost un mănunchi grupat perfect. 

100_4298.jpg

În dreptul becului am pus o banda adezivă de aluminiu pentru că se vedea lumina prin vopsea. Aluminiul reflectă lumina mai departe și se vede mai puternică.

IMG_20180420_112643.jpg

Mai am nevoie de un buton argintiu și de capacele de la fund. Ale lui originale erau topite :) 

Editat de dacos
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

O curiozitate descoperită astăzi: am impresia că la unele Gloria 4 pe cablajul AF nu e inscripționată corect polaritatea condensatorului de ieșire.

Din întâmplare am desfăcut un Gloria 4 și am constatat că C417 - 1000uF/16 este umflat. În poză nu se vede bine, dar era bombat, cu scurgere maro.

100-5131.jpg

Îl schimbasem la un moment dat cu un Panasonic. Succesiunea întâmplării:

1.Am crezut că am nimerit un fake;

2. M-am uitat pe schema, apoi la cum l-am montat în radio. Îl montasem invers decât în schemă, adică cu plusul la difuzor;

3. Mi-am zis  că din grabă l-am montat cu polaritatea greșită;

4. Îl scot, dau să pun altul și constat că marcajul + de pe placă e eronat. Vine la mufa difuzor extern, deci la difuzor;

5. L-am montat cum trebuie, în ciuda marcajului de pe placă;

Plus scris cu markerul coincide cu + tipărit pe placă. Adică se duce la difuzor. Pe dos față de schemă.

100-5121.jpg

100-5113.jpg

6. La alte Gloria 4 am scos condensatorii originali și i-am pus deoparte fără să le dau importanță dacă am văzut că e polaritatea trecută pe placă :rade:

Chiar pirat să fi fost, montat corect nu avea cum să se umfle. Sunetul radioului nu era schimbat. Descoperirea a fost pur întâmplătoare :rade:.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări