pinky Postat Septembrie 3, 2012 Partajează Postat Septembrie 3, 2012 Mda, am omis sa mentionez ca eu folosesc intrarea "Line-in". Deobicei folosesc divizorul de 100 pentru tensiuni peste 10 V. Daca dau prea mult din zoom, sa zicem peste 40, atunci pun divizorul de 10 dar nu lucrez fara divizor, tocmai pentru a proteja intrarea audio.Intrarea de microfon este deobicei polarizata cu tensiune asa ca nu e buna pentru intrare. Placile de sunet de tipul AC97 au pe mufa de microfon un pin de semnal si unul de tensiune pentru polarizarea microfoanelor cu condensator. Nu stiu cum e la placile de sunet HD AUDIO dar banuiesc ca au tensiunea de polarizare pe acelasi pin cu semnalul deoarece acest tip de placa de sunet permite 2 microfoane pe "MIC-IN", adicatelea stereo.Nu mi-am pus problema calibrarii deoarece nu ma intereseaza valoarea tensiunii masurate ci doar frecventa si eventual forma de unda, fara a avea pretentia de a vedea undele perfect dreptunghiulare, triunghiulare sau sinusoidale. Totusi se vede diferenta intre ele.De ce ai nevoie sa masori tensiunea cu acest aparat dispozitiv ? In ce aparate faci masuratori ? Te intreb de curiozitate deoarece eu nu am avut nevoie pana acum. E adevarat ca nu repar CRT-uri sau aparate pe lampi unde cred ca conteaza daca ai 100Vvv sau 120Vvv.PS: eu am folosit rezistente de 1Mohm pe intrare deoarece din acelea am avut. Cu siguranta nu e nicio problema sa folosesti rezistente mai mari pentru a avea o impedanta de intrare cat mai mare astfel incat semnalul masurat sa fie influentat cat mai putin de sonda. Raportul de 10 / 1 sau 100 / 1 este arbitrar. Poti sa faci linistit divizoare 200 / 1 sau de alte valori. Link spre comentariu
K1nderu Postat Septembrie 3, 2012 Partajează Postat Septembrie 3, 2012 pai il folosesc pentru audio si eu vreau sa vad tensiunea de iesire pentru a calcula puterea amplificatorului Link spre comentariu
pinky Postat Septembrie 3, 2012 Partajează Postat Septembrie 3, 2012 Nu calculezi mai simplu masurand curentul consumat de amplificator cu intrare 1kHz sinus si inmultesti cu tensiunea de alimentare ? Link spre comentariu
K1nderu Postat Septembrie 3, 2012 Partajează Postat Septembrie 3, 2012 este mai simpla metoda dumneavoastra eu calculam cu formula P=U*U/R icon_jook Link spre comentariu
pinky Postat Septembrie 3, 2012 Partajează Postat Septembrie 3, 2012 Nu e bine. Difuzoarele nu au R. Au Z adica impedanta. Ca nu e in curent continuu si nu e rezistiva.Nu stiu cum se calculeaza dar stiu ca nu P=U*U/R.Na ca m-am dat mare cu mucii in fasole Link spre comentariu
K1nderu Postat Septembrie 3, 2012 Partajează Postat Septembrie 3, 2012 eu stiam ca P=Uies*Uies/R sau Z asa am gasit pe forum Link spre comentariu
K1nderu Postat Septembrie 3, 2012 Partajează Postat Septembrie 3, 2012 n-am putut sa mai modific mesajul anterior,am rezolvat problema acum merge voltmetrul pe line in imi indica bine Link spre comentariu
valio_32 Postat Octombrie 13, 2012 Partajează Postat Octombrie 13, 2012 Cauta in ALMANAH TEHNIUM `87,dar e o schema cu lampi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum