mac01 Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 (editat) Si cele de backlight tot 20-30mA au. Inseriaza tu un milampermetru cu un led si vezi ce consum are. Editat Februarie 7, 2017 de mac01 Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 (editat) Si cele de backlight tot 20mA au. Nu...alea sunt leduri de putere....(putere medie să zicem) de la câţiva miliwaţi la câţiva waţi(dacă vrei să ne raportăm la puterea lor consumată) Editat Februarie 7, 2017 de elmar Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 (editat) Sursele la tv-urile led sunt construite sa reziste la un curent maxim de 200mA pentru toate ledurile inseriate... La @florinel un singur led consuma 300mA...sursa trebuie sa debiteze un curent ca la aparatul de sudura. Editat Februarie 7, 2017 de mac01 Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 (editat) Nu ştiu de unde ai informaţia aia ...dar să ştii că ledurile din backlight-ul tv-urilor nu pot fi comparate cu ledurile ordinare ! Alea de care zici tu ...în primul rând, sunt de 1.8v(diferă un pic ...în funcţie de culoarea emisă) pe când cele din tv-uri emit alb-rece şi au tensiunea de alimentare (în multe cazuri) în jur de 3,5v de la câteva zeci de miliamperi, până la sute de miliamperi...depinde de ce leduri vorbim!(de puterea lor) Editat Februarie 7, 2017 de elmar Link spre comentariu
florinellll Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 (editat) Sursele la tv-urile led sunt construite sa reziste la un curent maxim de 200mA pentru toate ledurile inseriate... La @florinel un singur led consuma 300mA...sursa trebuie sa debiteze un curent ca la aparatul de sudura. Te pricepi la toate stimabile,vezi ca te faci de ras Daca inseriezi 10 leduri de 300mA ce intensitate este necesara? Este de clasa a4 a Aparat de sudura auzi !!!!!!!!!!!!! Te invit intr-o zi la mine la atelierul de reparatii televizoare. Editat Februarie 7, 2017 de florinellll Link spre comentariu
winstyle Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 ))))))))))))) Chiar mă gândeam sa imi fac un aparat de sudură dintr-o sursă de TV LED . Mersi pentru pont =)))))))))))) Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 (editat) Te pricepi la toate stimabile,vezi ca te faci de ras Daca inseriezi 10 leduri de 300mA ce intensitate este necesara? Este de clasa a4 a Aparat de sudura auzi !!!!!!!!!!!!! Te invit intr-o zi la mine la atelierul de reparatii televizoare. Arata si mie te rog un televizor cu doar 10 leduri....ca eu nu am reparat decat televizoare cu peste 32 leduri in sus. 8-10 leduri sunt doar pe o bareta...cate barete are un tv? Nu stiu care dintre noi se face de ras...ia vezi ce curent indica susa din schema facuta de @ledydep la iesire (cea care am spus eu ca arde ledurile). Editat Februarie 7, 2017 de mac01 Link spre comentariu
winstyle Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 (editat) Prietene , dacă alea 32 de LED-uri sunt impărtite pe barete de cate 8 , de exemplu , iar consumul unui LED la luminozitatea maximă este 200-300 miliamperi , atunci , prin toate LED-urile baretei , comandată pentru luminozitate maximă , vor trece 200-300 miliamperi , LED-urile fiind in serie Dacă sunt 4 barete de cate 8 LED-uri , la un curent de 200 miliamperi luminozitate maximă ( este un exemplu . in practică pot fi și alte valori ) consumul total al backlight-ului va fi de 4 x 200 miliamperi , adică 800 miliamperi , la luminozitate maximă , pentru toate baretele . Repet , este un exemplu de calcul . Consumul maxim / LED la luminozitate maximă , NU se inmulțește cu numărul total de LED-uri , pentru a afla consumul total al blocului backlight la luminozitate maximă . Editat Februarie 7, 2017 de winstyle Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 Numărul ledurilor e în funcţie de suprafaţa care trebuie iluminată .... Totuşi...ca să ajungi la ”aparatul de sudură” care scoate cel puţin 100A e cale lungă! Şi în legătură cu schema aia care scoate doar 28mA ....păi e vorba de testare a ledurilor nu de alimentare a lor la putere maximă! Ledurile dacă sunt bune se aprind...dar la o intensitate mult mai mică...şi asta,tocmai pentru a nu le pune în pericol! Pentru alimentarea lor se foloseşte sursa de curent constant a tv-ului!NU? Link spre comentariu
florinellll Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 (editat) Arata si mie te rog un televizor cu doar 10 leduri....ca eu nu am reparat decat televizoare cu peste 32 leduri in sus. 8-10 leduri sunt doar pe o bareta...cate barete are un tv? Nu stiu care dintre noi se face de ras...ia vezi ce curent indica susa din schema facuta de @ledydep la iesire (cea care am spus eu ca arde ledurile). Nu ai reparat nici un televizor, esti total pe dinafara De aceia nu ti-a functionat schema pusa de @ledydep Esti ,,,,,, 0 ,,,,,,aparat de sudura auzi Nici macar nu intelegi ce iti explica colegii Aloooooooooo aici nu e bodega Editat Februarie 7, 2017 de florinellll Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 (editat) Aparatul de sudura era o metafora...referitoare la cei 300mA....data viitoare o sa pun in ghilimele ca sa intelegeti. Voi nu vreti sa intelegeti ca majoritatea surselor nu debiteaza mai mult de 150-200mA....scrie mare si pe placa de alimentare. De unde 800mA @winstyle? Un led de backlight alimentat la 3,6 volti nu consuma mai mult de 30-40 mA ... pana la 300mA e cale lunga. Daca i se ofera 100mA crapa rapid. Probati voi un led si pe urma mai vorbim. @florinelll; te rog frumos sa te abtii cu insultele....gen;te faci de ras, esti 0 si altele...Eu nu te-am insultat pe tine cand te-ai facut de bascalie la sectiunea auto sau in alta parte. Nu suntem prieteni, nu am avut nimic de impartit, nu am mancat din aceeasi farfurie asa ca nu-ti da nimeni dreptul sa ma jignesti. Te rog frumos sa te abtii cu jignirile si cu ledurile tale de 300mA. Joi o sa va fac un videoclip (sa vina fii-mea acasa sa ma ajute la filmat) sa vedeti si voi cum crapa un led si care este consumul unui led.....ca vad ca nu ma crede nimeni ca 20-30-40 mA este un curent normal de functionare pentru un led. Si DAAAA...aparatul respectiv distruge ledurile...TOATE genurile de leduri....daca se alimenteaza ledul invers. Editat Februarie 7, 2017 de mac01 Link spre comentariu
florinellll Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 (editat) Cu cat insisti mai mult cu atat mai mult te faci de ras La inceput am incercat sa iti explic ca ledurile de 3-5mm diametru (alea nu sunt leduri pentru backlight)suporta maxx 20mA,sa te ajut Dupa aceia m-ai luat cu aparatul de sudura Tu ai aparat de masura ? Pune-l in serie cu ledurile si vezi ce indica. Crezi ca te-am luat la misto cand am spus 300mA? "mA" se citeste miliamper adica o teime dintr-un amper Editat Februarie 7, 2017 de florinellll Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 Eu am spus o data si mai spun inca odata am incercat cu sursa facuta de mine cu schema de mai sus si am probat in jur de 20 leduri si niciunul nu sa ars , caderea de tensiune este pe rezistenta si pe dioda inseriata care nu da voie sa se arda ledul Link spre comentariu
florinellll Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 (editat) Eu am spus o data si mai spun inca odata am incercat cu sursa facuta de mine cu schema de mai sus si am probat in jur de 20 leduri si niciunul nu sa ars , caderea de tensiune este pe rezistenta si pe dioda inseriata care nu da voie sa se arda ledul Tu ai probat leduri de 1w(leduri speciale de backlight) si a fost ok,insa mac01 a probat leduri de 0.036w (atat au ledurile de 3-5mm)care bine inteles s-au ars Cred ca @mac01 este incepator altfel nu imi explic cu poate face confuzii atat de grave Editat Februarie 7, 2017 de florinellll Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 (editat) Ai si tu dreptate...oi fi incepator! @ florinel: Am testat acum un led la sursa mea DC...la 100mA se incinge de-l ia dracii iar la 110mA este la revedere....300mA nu am avut de unde sa-i mai dau ca ledul era deja ars. Te rog frumos sa probezi....Teoria ta cu privire la cei 300mA nu este valabila. Si vad ca tot nu ma crede nimeni ca acel tester facut de @ledydep distruge ledul daca-l alimentezi invers. O sa vin joi cu videoclipuri asupra montajului si cu probe ca sa vada toata lumea ca nu bat campii si ledul chiar se distruge. Editat Februarie 7, 2017 de mac01 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum