Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanarea Blocului de Backlight La Televizoarele Cu LED

ledydep

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...

Testerul propus de mine poate aprinde un singur led, o bareta sau 5 barete in serie (circa 45 leduri in serie), cei care l-au construit deja, stiu ce ieftin, rapid si util este.

Orice depanator il construieste in 10 minute. Instructiunile si atentionarile de rigoare sunt date in materialul anterior.

Atasez schema si o poza cu el realizat.

Astept sa bagati de vina(ca este mai usor) sau sa veniti cu idei noi.

Sunteti sigur ca acest montaj este bun?

V-ati gandit ce se intampla cu un singur led daca-l alimentati invers la tensiunea de 200v...cat scoate acest montaj?

Va spun eu..se distruge iremediabil....ledul ori se arde, ori capata rezistenta interna de cateva zeci de ohmi.

Probat testat si verificat de mine...si pe leduri de 3v si pe leduri de 6v. Le-am aruncat la gunoi.

Si daca nu ma credeti o sa va fac si un videoclip cu acest montaj.

Editat de mac01
Link spre comentariu

V-ati gandit ce se intampla cu un singur led daca-l alimentati invers la tensiunea de 200v..

Tocmai de aceea a fost pusa dioda 1N4007 acolo.Altfel, reactanta capacitiva a condensatorului de 470nF reprezinta o sursa de curent constant.

Link spre comentariu

Si cum il protejeaza pe saracul LED alimentat invers?

(valabil doar pentru variantele fara dioda antiparalel de protectie)

Ce tensiune inversa este aplicata acelui LED?

In teste trebuie sa tii cont de polaritate in cazul de fata altfel pa-pa led.

Oricum aceeasi problema si la variantele existente pe ebay via China.

Link spre comentariu

Posted Imagepost-226014-0-37112400-1465998847_thumb.jpg

Sunteti sigur ca acest montaj este bun?

V-ati gandit ce se intampla cu un singur led daca-l alimentati invers la tensiunea de 200v...cat scoate acest montaj?

Va spun eu..se distruge iremediabil....ledul ori se arde, ori capata rezistenta interna de cateva zeci de ohmi.

Probat testat si verificat de mine...si pe leduri de 3v si pe leduri de 6v. Le-am aruncat la gunoi.

Si daca nu ma credeti o sa va fac si un videoclip cu acest montaj.

Eu am facut acest montaj de proba si nu se arde ledul chiar alimentat si invers , daca la tine sa ars atunci nu ai facut montajul corect

Link spre comentariu

La cele de pe ebay,in cazul unui singur LED,alimentat normal arata o tensiune,3,1V de exemplu.

Alimentat invers ce afiseaza?

Voi testa si voi reveni.Nu am bagat de seama ce afiseaza daca alimentez invers ledul.

Link spre comentariu

Voi testa si voi reveni.Nu am bagat de seama ce afiseaza daca alimentez invers ledul.

Cind se testeaza cu tensiunea invers la led atunci afiseaza pe afisor tot tensiunea maxima care o arata inainte de masurare

Link spre comentariu

Da, functioneaza perfect cu piesele in limitele din schema.La primul test am verificat pe rand si un led si toata bareta si merge super. Am pus testerele si invers la cateva leduri pentru aflarea polaritatii, doar pt. o fractiune de secunda, apoi invers si ledul s-a aprins.Nu mi-a fost ars.

Link spre comentariu

Eu am facut acest montaj de proba si nu se arde ledul chiar alimentat si invers , daca la tine sa ars atunci nu ai facut montajul corect

Iti dai seama...multa inginerie..un condensator, o punte, o rezistenta si o dioda....ce poti gresi la acest montaj? Pana si-un elev de clasa a V a face acest montaj.

Iti spun eu ca se arde ledul...tatoneaza de doua trei ori pe el..si adio led. Prima data am zis ca sunt ledurile nasoale...dar se strica toate ledurile si cele cu cap rotund de 3 sau 5mm.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Iti dai seama...multa inginerie..un condensator, o punte, o rezistenta si o dioda....ce poti gresi la acest montaj? Pana si-un elev de clasa a V a face acest montaj.

Iti spun eu ca se arde ledul...tatoneaza de doua trei ori pe el..si adio led. Prima data am zis ca sunt ledurile nasoale...dar se strica toate ledurile si cele cu cap rotund de 3 sau 5mm.

Alea de 3-5mm sunt jucarii ,au curent maxim 20mA ,si tesiunea inversa mica,probabil de aceia se ard

Cele de Backlight au de la 300 mA in sus

Editat de florinellll
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări