iuliantv Postat Ianuarie 13, 2017 Partajează Postat Ianuarie 13, 2017 tocmai ce ziceam in alt post Link spre comentariu
Vizitator nikilauda Postat Ianuarie 14, 2017 Partajează Postat Ianuarie 14, 2017 (editat) nu m-am laudat cu nimic doar v-am cerut ajutorul,cel putin eu nu le știu pe toate. Editat Ianuarie 14, 2017 de nikilauda Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 (editat) Testerul propus de mine poate aprinde un singur led, o bareta sau 5 barete in serie (circa 45 leduri in serie), cei care l-au construit deja, stiu ce ieftin, rapid si util este. Orice depanator il construieste in 10 minute. Instructiunile si atentionarile de rigoare sunt date in materialul anterior. Atasez schema si o poza cu el realizat. Astept sa bagati de vina(ca este mai usor) sau sa veniti cu idei noi. Sunteti sigur ca acest montaj este bun? V-ati gandit ce se intampla cu un singur led daca-l alimentati invers la tensiunea de 200v...cat scoate acest montaj? Va spun eu..se distruge iremediabil....ledul ori se arde, ori capata rezistenta interna de cateva zeci de ohmi. Probat testat si verificat de mine...si pe leduri de 3v si pe leduri de 6v. Le-am aruncat la gunoi. Si daca nu ma credeti o sa va fac si un videoclip cu acest montaj. Editat Februarie 7, 2017 de mac01 Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 V-ati gandit ce se intampla cu un singur led daca-l alimentati invers la tensiunea de 200v.. Tocmai de aceea a fost pusa dioda 1N4007 acolo.Altfel, reactanta capacitiva a condensatorului de 470nF reprezinta o sursa de curent constant. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 Si cum il protejeaza pe saracul LED alimentat invers? (valabil doar pentru variantele fara dioda antiparalel de protectie) Ce tensiune inversa este aplicata acelui LED? In teste trebuie sa tii cont de polaritate in cazul de fata altfel pa-pa led. Oricum aceeasi problema si la variantele existente pe ebay via China. Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 Am testere luate de pe ebay doua tipuri si nu am ,,reusit,, inca sa ard niciun led cu ele.Schema asta nu am facut-o. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 La cele de pe ebay,in cazul unui singur LED,alimentat normal arata o tensiune,3,1V de exemplu. Alimentat invers ce afiseaza? Link spre comentariu
Alextv Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 Asteptam si parerea d.lui "ledydep"...... Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 post-226014-0-37112400-1465998847_thumb.jpg Sunteti sigur ca acest montaj este bun? V-ati gandit ce se intampla cu un singur led daca-l alimentati invers la tensiunea de 200v...cat scoate acest montaj? Va spun eu..se distruge iremediabil....ledul ori se arde, ori capata rezistenta interna de cateva zeci de ohmi. Probat testat si verificat de mine...si pe leduri de 3v si pe leduri de 6v. Le-am aruncat la gunoi. Si daca nu ma credeti o sa va fac si un videoclip cu acest montaj. Eu am facut acest montaj de proba si nu se arde ledul chiar alimentat si invers , daca la tine sa ars atunci nu ai facut montajul corect Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 La cele de pe ebay,in cazul unui singur LED,alimentat normal arata o tensiune,3,1V de exemplu. Alimentat invers ce afiseaza? Voi testa si voi reveni.Nu am bagat de seama ce afiseaza daca alimentez invers ledul. Link spre comentariu
Florinel TV Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 Voi testa si voi reveni.Nu am bagat de seama ce afiseaza daca alimentez invers ledul. Cind se testeaza cu tensiunea invers la led atunci afiseaza pe afisor tot tensiunea maxima care o arata inainte de masurare Link spre comentariu
neculavasile Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 am facut si eu montajul si merge f bine fara probleme nu se arde nimic Link spre comentariu
Alextv Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 Da, functioneaza perfect cu piesele in limitele din schema.La primul test am verificat pe rand si un led si toata bareta si merge super. Am pus testerele si invers la cateva leduri pentru aflarea polaritatii, doar pt. o fractiune de secunda, apoi invers si ledul s-a aprins.Nu mi-a fost ars. Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 (editat) Eu am facut acest montaj de proba si nu se arde ledul chiar alimentat si invers , daca la tine sa ars atunci nu ai facut montajul corect Iti dai seama...multa inginerie..un condensator, o punte, o rezistenta si o dioda....ce poti gresi la acest montaj? Pana si-un elev de clasa a V a face acest montaj. Iti spun eu ca se arde ledul...tatoneaza de doua trei ori pe el..si adio led. Prima data am zis ca sunt ledurile nasoale...dar se strica toate ledurile si cele cu cap rotund de 3 sau 5mm. Editat Februarie 7, 2017 de mac01 Link spre comentariu
florinellll Postat Februarie 7, 2017 Partajează Postat Februarie 7, 2017 (editat) Iti dai seama...multa inginerie..un condensator, o punte, o rezistenta si o dioda....ce poti gresi la acest montaj? Pana si-un elev de clasa a V a face acest montaj. Iti spun eu ca se arde ledul...tatoneaza de doua trei ori pe el..si adio led. Prima data am zis ca sunt ledurile nasoale...dar se strica toate ledurile si cele cu cap rotund de 3 sau 5mm. Alea de 3-5mm sunt jucarii ,au curent maxim 20mA ,si tesiunea inversa mica,probabil de aceia se ard Cele de Backlight au de la 300 mA in sus Editat Februarie 7, 2017 de florinellll Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum