ledydep Postat Iunie 24, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2016 Marea problema la ambele tipuri de testere este ca nu pot ,,detecta,, un LED in scurt (sau mai multe), panoul se aprinde si detectarea ledului se poate face doar vizual cu panoul desfacut. In schimb driverul de leduri intra in protectie si backlight-ul functioneaza cu flashuri scurte, de multe ori insesizabile cu panoul montat. Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 24, 2016 Partajează Postat Iunie 24, 2016 Asta este genera valabil.Poate o baza de date unde sa se stie ce bagheta este in display si cat consuma una ar spune ceva despre asta. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iunie 24, 2016 Partajează Postat Iunie 24, 2016 Un led in scurt cred ca se vede si fara a desface panoul.Depinde de display,unele au mai multe grupe serie conectate paralel,depinde unde se face legarea paralel,poti vedea in unele cazuri ca ai tensiune diferita intre ele.Posibil ca pentru a lasa la alegerea celuilalt,producatorul panoului sa faca acele conexiuni pentru a fi folosite in combinatii diferite,serie,paralel.La unele mai gasesti datasheet la panel,la altele e marcat pe sursa ce tensiune si curent au pentru leduri. Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 24, 2016 Partajează Postat Iunie 24, 2016 Nu-i asa simplu.Acu vreo 3 zile un lg care avea scose din panel doar doua fire.Lumina deloc.Pun testerul si se apride backlightul.Nu am ce aface desfac ecranul si avea 3 barete pe una din ele un led in scurt.Daca avea afara fiecare bareta scoasa legatura poate imi dadeam seama dar asa legate in paralele nu ai cum fara sa il desfaci. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iunie 24, 2016 Partajează Postat Iunie 24, 2016 (editat) Se poate,nu neg asta.Daca asa l-au facut.Pentru a fi mai adaptabil puteau sa lase baretele neconectate si fiecare le utiliza cum voia,serie sau paralel.Nu trebuia ca o bareta sa se aprinda mai tare?Cea cu mai putine leduri?Iar celelalte mai slab?Adica fara alimentare la panel sa vezi ca pe o portiune e mai luminos?Asta daca erau in paralel.Eventual o pata mai intunecata unde e zona cu ledul in scurt?Daca erau serie? Editat Iunie 24, 2016 de gabiz_ro Link spre comentariu
ledydep Postat Iunie 24, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 24, 2016 Se poate,nu neg asta.Daca asa l-au facut.Pentru a fi mai adaptabil puteau sa lase baretele neconectate si fiecare le utiliza cum voia,serie sau paralel.Nu trebuia ca o bareta sa se aprinda mai tare?Cea cu mai putine leduri?Iar celelalte mai slab?Adica fara alimentare la panel sa vezi ca pe o portiune e mai luminos?Asta daca erau in paralel.Eventual o pata mai intunecata unde e zona cu ledul in scurt?Daca erau serie? Chestia cu o zona mai luminoasa sau mai intunecata nu se observa in practica decat foarte greu si daca stii exact unde sa te uiti. Eu folosesc de multe ori anularea unei lampi la LCD de diagonala mica, cele cu 4 lampi si nu se observa ca merge doar in 3 lampi.(nu merita sa pierd timp cu schimbatul si clientul nu accepta pretul). Problema este alta: spunem ca backlight-ul nu functioneaza, desfacem panoul si constatam ca avem un singur led pe o bareta care nu lumineaza alimentand la capatul celor 3 barete inseriate. Zicem ca am avut un led in scurt dar daca nu avem led si il strapam cu adevarat (asa cum faceam la primele panouri cand nu aveam leduri de schimb) backlight-ul functioneaza!!!!!!!! Pai cu el in scurt de ce nu functiona ? Inseamna ca nu era chiar in scurt ? Sau dimpotriva avea rezistenta interna marita si limita curentul facand sa creasca tensiunea si sa actioneze protectia la tensiune ? Aceasta este intrebare, sa vedem raspunsurile !!!! Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 24, 2016 Partajează Postat Iunie 24, 2016 Cu strap nu e ok in schimb cu zenner de 3,6V mege brici in loc de led Link spre comentariu
nostrom Postat Iunie 24, 2016 Partajează Postat Iunie 24, 2016 De ce Zener si nu un PLED dispozitiv consacrat pentru aplicatii cu leduri (Baghete ,Arii etc) Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Iunie 24, 2016 Partajează Postat Iunie 24, 2016 Daca ai datasheet la integratul folosit poti strapa unul doua leduri daca nu se prea simte lipsa lor (ca iluminare).Vezi ce trebuie sa modifici si gata.Merge si fara datasheet,principiul e cam acelasi la multe. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 24, 2016 Partajează Postat Iunie 24, 2016 De ce Zener si nu un PLED dispozitiv consacrat pentru aplicatii cu leduri (Baghete ,Arii etc) Unde se gasesc PLED-urile astea?, e cumva un led universal care poate inlocui orice led?, datine si noua mai multe detalii daca se poate, ca eu am cautat pe net si nu am gasit decit PLED-uri pentru bebelusi......... Link spre comentariu
nostrom Postat Iunie 24, 2016 Partajează Postat Iunie 24, 2016 Unde se gasesc PLED-urile astea?, e cumva un led universal care poate inlocui orice led?, datine si noua mai multe detalii daca se poate, ca eu am cautat pe net si nu am gasit decit PLED-uri pentru bebelusi......... http://www.littelfuse.com/products/led-protectors/led-protector/pled-5-qfn/pled5q12.aspx Link spre comentariu
dan cod Postat Iunie 24, 2016 Partajează Postat Iunie 24, 2016 De ce Zener si nu un PLED dispozitiv consacrat pentru aplicatii cu leduri (Baghete ,Arii etc)Nu am asa ceva.Zennere in schimb da Link spre comentariu
digix Postat Iulie 18, 2016 Partajează Postat Iulie 18, 2016 ledydep, am primit setul, multumesc pentru tot ! Am facut si testerul, simplu si functioneza neasteptat de bine. Am gasit cabluri de masura cu varfuri pentru smd, sunt foarte ascutite si patrund usor prin stratul de vopsea. Link spre comentariu
ledydep Postat Iulie 19, 2016 Autor Partajează Postat Iulie 19, 2016 salut digix Tot timpul am cautat atat in articolele scrise in Depanatorul cat si in altele sa fiu cat mai concis si usor de inteles de majoritatea depanatorilor. Drept dovada sunt solutiile extrem de practice date de mine la multe probleme in domeniul depanarii TV. Ma bucura faptul ca ai reusit ! Link spre comentariu
ledydep Postat Septembrie 26, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 26, 2016 Ce parere aveti despre conectarea baretelor cu leduri in paralel ? De exemplu in Vortex unde sunt 3 barete in paralel, fiecare bareta cu 9 leduri, in total 27 leduri. Codul baretelor este L32A06LS01 si ledurile sunt de 6V. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum