Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanarea Blocului de Backlight La Televizoarele Cu LED

ledydep

Postări Recomandate

Azi de exemplu am avut un tv de 37 cu pin dezlipit la trafo linii, alim cadre. Am cerut 150 lei in loc de 120lei 

Eu daca luam 120 Ron sau 150 Ron pentru un pin cu lipitura rece , acum aveam bani mai multi ca Becalii  :rade:

Eu pentru un asemenea defect iau 20 Ron

Link spre comentariu

de unde luati leduri pentru backlight (nu strip-uri)?....mai ales pentru vestel?

Daca doriti, am de vanzare variantele de 3,6V, daca dati, o cautare pe google dupa .. set leduri smd pentru reparat barete,, o sa vedeti le vedeti .

De asemenea in curand si leduri de 6V pentru unele tipuri de barete folosite in unele modele de Samsung.

Link spre comentariu

Testerul propus de mine poate aprinde un singur led, o bareta sau 5 barete in serie (circa 45 leduri in serie), cei care l-au construit deja, stiu ce ieftin, rapid si util este.

Orice depanator il construieste in 10 minute.  Instructiunile si atentionarile de rigoare sunt date in materialul anterior.

Atasez schema si o poza cu el realizat.

Astept sa bagati de vina(ca este mai usor) sau sa veniti cu idei noi.

unde fac rost de un condensator de 470  nf la 6630 v pentru realizarea muntajului  de verificat leduri  pot sal pun din mai multi condensatori in paralel  sau  unde gasesc unul [de unde sal scot de pe ce placa]   sa incapa montajul intrun incarcator de telefon ....

Editat de neluelectron
Link spre comentariu

Capacitatea nu este critica, poate fi 400-500 nF la 400-630V sau mai mare.

Sunt condensatoare de 430-470-510 nF folosite in tv in cuplajul bobinei de deflexie pe orizontala, doar ca acolo multe sunt doar la 250V.

Eu am cumparat si folosesc aceleasi valori dar la 400V sau 630V.

Sigur ca se pot obtine si prin inseriere din 2 bucati, caz in care tensiune se dubleaza si capacitatea se injumatateste(daca sunt egale) sau prin legare in paralel cand capacitatea se dubleaza si tensiune

de lucru ramane aceeasi.

Daca ati fi cititi articolul din link-ul de mai sus..... dar nici acum nu este tarziu.

Link spre comentariu

Merge și un condensator de 0,47uF/250V,care se găsește în televizoare în circuitul filtrului antiradiant.Și dacă s-ar monta un condensator pe fază,și altul pe nul riscul de electrocutare este foarte redus.Sau dacă nu avem în secție trafo.separator(eu am :reytre),se marchează faza la priză,și se conectează dispozitivul cu condensatorul de 0,47uF spre aceasta(spre fază).*se găsesc și 0,47uF/400V,în circuitul deflexiei pe orizontală,la televizoarele de 100Hz***iar la tensiunea de 630V,se găsesc prin vechile șasie tv Grundig-Supercolor,cu etajul de linii cu tiristoare(și a altor șasie din epoca respectivă)**

Link spre comentariu

Precizarea este corecta, au mai facut-o si alti pe alte grupuri de discutii, dar este suficient sa facem un scurt pe stecher dupa ce l-am scos din priza sau este util ca ne mai invioreaza un pic.

Ceea ce este important de retinut este faptul ca nu are separatie de retea.

Deci trebuie lucrat cu putina atentie, altfel .....

Se poate merge si pe varianta alimentarii dintr-o priza montata pe un trafo cu separatie de retea.

Cum un trafo 220Vac/220Vac este greu de gasit se pot folosi 2 trafo 220Vac/12Vac la care secundare se leaga in paralel iar primarele sunt, unul alimentare, celalalt iesire.

Puterea trafo este cat de mica spre ex: 10W fiindca nu este consum mare.

Am dat o varianta de trafo de separatie in acest post.

Link spre comentariu

Citat:    Eu daca luam 120 Ron sau 150 Ron pentru un pin cu lipitura rece , acum aveam bani mai multi ca Becalii :rade:

Eu pentru un asemenea defect iau 20 Ron

Se vede ca nu incerci sa faci profilul fiecarui forumist care isi castiga existenta ca si tine. Altfel te-ai fi prins ca este un "pamflet" inspirat de afirmatia ca depanarea este 90% inteligenta. Mai pe direct de cata inteligenta ai nevoie sa depistezi o lipitura rece la trafo linii mai ales ca un depanator cam trebuie sa faca intai o inspectie vizuala, etajul linii fiind primul la lipituri reci.
Si ca sa nu te mai consideri pe primul loc o sa-i cer 10 lei vecinului (atat este in cartier 1kg cirese).
Dar hai la noua bodega, aici am facut suficient off...
Link spre comentariu

Nu va suparati pe mine dar cine ia 10-20 lei sa repare un tv in primul rand nu se respecta pe el,cum sa il respecte clientul apoi?

Pai daca ii spun de 120 ron atunci renunta la tv si isi cumpara altul , si atunci eu somez ca prin zona mea asa este, decit sal repare isi cumpara altul 

Link spre comentariu

La CRT tariful mediu este la mine 80 lei, deci nu 120 dar nici 10-20 lei, la acest tarif majoritatea clientilor accepta reparatia si imi convine si mie.

La LCD si LED de la 26" in sus tariful incepe de la 150 lei...... la noi in zona nu se deschid prea des bodegi noi...... si noi ne vedem de lucru..... si clienti ne respecta la aceste tarife....

Link spre comentariu

La CRT tariful mediu este la mine 80 lei, deci nu 120 dar nici 10-20 lei, la acest tarif majoritatea clientilor accepta reparatia si imi convine si mie.

La LCD si LED de la 26" in sus tariful incepe de la 150 lei...... la noi in zona nu se deschid prea des bodegi noi...... si noi ne vedem de lucru..... si clienti ne respecta la aceste tarife....

Unde stai ca vin si eu, sati iau clientii daca se plateste bine

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări