dan cod Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Pentru cine se ocupa cu TVuri se gasesc testere de vanzare si nu la preturi astronomice. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Eu am crezut mereu ca Elforum este un forum al electronistilor, nu al depanatorilor. Nu ca nu m-ar fi ajutat destul acestia cand eram la ananghie. Link spre comentariu
costan mihai 1 Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Pentru cine se ocupa cu TVuri se gasesc testere de vanzare si nu la preturi astronomice. Unde se gasesc? Link spre comentariu
ledydep Postat Februarie 27, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2017 Referitor la schema de tester data de mine: Vad ca cineva ia mai adaugat o dioda si o rezistenta! Nu era necesar, dealtfel nici dioda de pe + nu este necesara!!! M-a distrat dezbaterea pe tema acestei diode! Multi ma intreaba pe privat ce tensiune scoate la iesire? In gol scoate aproximativ 200V valoare efectiva si circa 300V valoare de varf, mai exact scoate o tensiune redresata bialternanta dar nefiltrata. Condensatorul de 0,47uF se comporta in circuit ca o rezistenta de circa 67 kohmi( asta pentru cei care nu prea au auzit de impedante sau reactanta capacitiva) In functie de valoare sarcinii se poate calcula tensiunea pe iesire, condensatorul, adica 67K si rezistenta sarcinii fiind un divizor de tensiune, tensiunea pe iesire fiind in functie de valoare sarcinii, valoare mica tensiune mica si invers. Puterea rezistorului serie de 550 ohmi se calculeaza cu relatia P=R x I x I sau R*I^2. Avantajele testerului sunt: Pret de cost scazut, realizare in 10 minute, conectat pe un circuit serie cu 3 sau 5 barete a 9 leduri depistezi la o singura masuratoare ca ai 3 sau 5 leduri defecte, ceea ce la o sursa de tensiune reglabila nu este posibil, in plus la sursa trebuie sa reglezi tot timpul tensiunea de iesire existand riscul sa distrugi ledurile daca tensiunea este prea mare, la acest tester nu trebuie sa reglezi nimic nici pe un led nici pe 5 barete simultan. Cu sursa de tensiune trebuie sa verifici fiecare led in parte daca o bareta nu se aprinde, cu testerul nu, fiindca el este in stare sa o aprinde chiar cu cateva leduri arse. Cei care il folosesc pot confirma acest lucru. Acest tester daca este dublat de o sursa de laborator te ajuta sa testezi baretele si in curent si sa masori tensiunea de deschidere a ledurilor. Dezavantajul ca nu este separat de retea se poate rezolva usor cu un trafo separator, dar va intreb, oare in TV nu aveti zone neseparate de retea, nu exista riscul electrocutarii? Asa ca cine se teme de apa nu mananca peste!.... sau mai stii, il cumpara de la alimentara! 1 Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Toate acestea se subinteleg,pentru unii. Inca nu am avut timpul necesar sa o fac in configuratia dorita de mine,schema dvs. plus voltmetru si ampermetru. Problema de care se discuta mai aprig pe aici e ce se intampla cand pui (din greseala sau intentionat) testerele respective invers pe un LED fara dioda de protectie (aia inclusa in aceeasi capsula cu acel LED) Unii producatori dau in datasheet si un reverse voltage,mult mai mic decat 200V sau 300V valoare de varf,ca sa va citez,mai simplu ca sunt de e tel si e mai greu cu citatele. Doua LED-uri inseriate pot scapa,parca in datasheet la unele era dat un curent invers de nA sau pA dar pe unul singur parca nu-l vad in stare de asa ceva,repet este cazul unui LED fara dioda antiparalel de protectie. Daca are dioda,nu pateste nimic. Link spre comentariu
ledydep Postat Februarie 27, 2017 Autor Partajează Postat Februarie 27, 2017 Simplu, schimbi ledul daca ai gresit! Nu este o paguba prea mare.....1,60 lei !!! Referitor la voltmetru si ampermetru eu zic ca va complicati si uitati probabil ca nu lucreaza cu tensiune continua stabilizata ci cu o tensiune pulsatorie nefiltrata, aparatele masurand valori efective si nu valori de varf. Daca in cazul curentului nu este chiar atat de grav, in cazul tensiunii va puteti pacali un pic..... Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Eu am crezut mereu ca Elforum este un forum al electronistilor, nu al depanatorilor. Nu ca nu m-ar fi ajutat destul acestia cand eram la ananghie. Asa este numai ca aici e sectiunea depanare. Link spre comentariu
doban Postat Mai 28, 2017 Partajează Postat Mai 28, 2017 Va salut stimati colegi.Nu deschid alt topic.Doresc pareri despre acest montaj,de la cei cu experienta.multumesc. Link spre comentariu
Vizitator dani502017 Postat Mai 28, 2017 Partajează Postat Mai 28, 2017 (editat) Este ok destul de simplu de realizat si practic,o sa-l fac si eu maine si iti spun rezultatul Editat Mai 28, 2017 de dani502017 1 Link spre comentariu
surubarila Postat Mai 28, 2017 Partajează Postat Mai 28, 2017 Sanatate permanenta ! Si ce facem cu ELECTROSECURITATEA Dani ? L-ai vazut pe tip cum umbla la pot. , doar cu doua degete si restul montajului e in aer , neizolat ? Link spre comentariu
Vizitator dani502017 Postat Mai 28, 2017 Partajează Postat Mai 28, 2017 (editat) Sanatate permanenta ! Si ce facem cu ELECTROSECURITATEA Dani ? L-ai vazut pe tip cum umbla la pot. , doar cu doua degete si restul montajului e in aer , neizolat ? eu il voi pune intr-o cutie izolata si testere ,in nici un caz in halul ala.Eu m-am referit ca schema si ca are posibilitate de reglaj! In rest ai dreptate la capitolul securitate e varza tipul. Banuiesc ca initiatorul postului nu va proceda la fel ca cel din imagine!!! Editat Mai 28, 2017 de dani502017 Link spre comentariu
ionel_tv Postat Mai 28, 2017 Partajează Postat Mai 28, 2017 (editat) Sanatate permanenta ! Si ce facem cu ELECTROSECURITATEA Dani ? L-ai vazut pe tip cum umbla la pot. , doar cu doua degete si restul montajului e in aer , neizolat ? ........ Degeaba il pune in cutie izolata,pe testere apare faza. Eu am acest tester Moderator: nu mai incita la scandal. Editat Mai 29, 2017 de validae Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Mai 28, 2017 Partajează Postat Mai 28, 2017 Eu m-am referit ca schema si ca are posibilitate de reglaj! Care e inutil! Ia calculează matale ce curent asigură montajul ăla făra potențiometru - doar puntea, filtrajul și rezistența - pentru un LED cu 3V cădere de tensiune și, al doilea caz, pentru două barete de câte 11 LED-uri înseriate, adică 22 (cădere de tensiune de 66V) Link spre comentariu
adydep Postat Septembrie 11, 2017 Partajează Postat Septembrie 11, 2017 Pentru ca topicul https://www.elforum.info/topic/127430-tester-leduri-tv/ s-a inchis (?) prezint aici o varianta imbunatatita a testerului de leduri : Link spre comentariu
Spitfire Postat Septembrie 12, 2017 Partajează Postat Septembrie 12, 2017 Din moment ce LED-urile acelea trebuie sa lumineze doar cateva secunde, ca sa vedeti ca-s valide, nu e necesar sa lumineze minute/ore/zile e mai simplu de pus in locul condensatorului de reactanta un rezistor de 8,2 Kohmi/5W si veti avea exact 28 mA in circuit. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum