Florinel TV Postat Februarie 12, 2017 Partajează Postat Februarie 12, 2017 Incearca asa Link spre comentariu
florinellll Postat Februarie 14, 2017 Partajează Postat Februarie 14, 2017 (editat) Tensiunea este mica, minim 400V, valoarea de varf a retelei este in jur de 310V. SE FACE REFERIRE LA CONDENSATOR Daca nu respectam valorile componentelor avem surprize DACA ACOLO SCRIE CONDENSATOR 630V ,DE CE PUNEM DE 250V? Probabil e la"" trosneala sau plesneala"" Electronica nu se face la ""trosneala sau plesneala"" Editat Februarie 14, 2017 de florinellll Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 14, 2017 Partajează Postat Februarie 14, 2017 La trozneala te intreb; Stii ce rol are acel condensator acolo? Ce face el in montaj? Si mai uita-te odata la videoclip si vezi ca ai gresit tensiunea? Nu este 250V. Pesemne ca in videoclip tot la plesneala te-ai uitat. La sfarsitul videoclipului se specifica ca s-a folosit si alt condensator la alta tensiune de lucru. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 15, 2017 Partajează Postat Februarie 15, 2017 La mine nu a ars nici un LED, am incercat in seara asta inainte de a pleca la job mai multe LED-uri, au ramas OK. Probabil una din componente nu e ok daca va arde LED-ul, sau o sarcina statica, naiba stie...singura diferenta la schema mea e un rezistor de 1 Mohm/0,25W parale cu condensatorul de reactanta, dar asta nu are nici o legatura sau importanta cu defectarea vreunui LED, l-am pus ca sa nu ma ciupeasca stecherul. Schema ca atare n-o recomand nici eu din cauza prezentei fazei de la retea, e total riscant, nu se stie cum va luati cu treburi si va alegeti cu scuturaturi. Mai buna e asta: https://postimg.org/image/f3q126url/ 1 Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 15, 2017 Partajează Postat Februarie 15, 2017 (editat) Am pus si eu paralel cu condensatorul o rezistenta de 680Kohmi.. dar la filmare am dat-o jos ca sa nu apara discutii....precum ca n-am respectat montajul si din cauza acelei rezistente se ard ledurile. In fine....nu montajul este problema.....ci ledurile. Daca ledurile au dioda antiparalel nu se distrug. Unii producatori construiesc leduri cu diode altii fara diode. Asta-i necazul...ledurile fara diode se ard. Intre timp am mai gasit prin atelier cateva barete..iar unele dintre ele au leduri cu diode. Oricat m-am jucat cu sondele pe ele...nu s-a ars niciun led. In schimb cele fara diode s-au ars. Poti masura cand ai timp....sa vezi daca ledurile tale sunt cu dioda sau nu. Azi am dat comanda la doua tipuri de Tester-Led de pe ebay. Cand o sa-mi ajunga voi pune videoclipuri cu ele... sa vad daca se ard ledurile fara diode si cu aceste Testere-led. Numai bine! Editat Februarie 15, 2017 de mac01 Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 16, 2017 Partajează Postat Februarie 16, 2017 Problema e ca am testat si pe LED-uri de culoare rosie ROL02 fabricate de IPRS inainte de care nu au dioda antiparalel, si pe LED-uri Nichia Superflux cu 4 pini, si pe Luxeon 1W si nu s-a ars niciuna...or fi de calitate! Pe de alta parte, daca testerul acela comercial va da peste 4V(8V) tensiune inversa-ar trebui sa va arda si acesta LED-urile, iar daca nu ofera peste 4V, nu veti putea testa LED-urile cu doua jonctiuni inseriate, care se deschid la 6V !!! Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Februarie 16, 2017 Partajează Postat Februarie 16, 2017 ... Pe de alta parte, daca testerul acela comercial va da peste 4V(8V) tensiune inversa-ar trebui sa va arda si acesta LED-urile,... Nu inteleg asta. Nu testerul da tensiune invers,ci utilizatorul cand inverseaza testerele Link spre comentariu
liviumoldovan Postat Februarie 17, 2017 Partajează Postat Februarie 17, 2017 (editat) Din cate vad uni de aici nu au nici cea mai mica cunostinta despre cum functioneaza un condensator nepolarizat. Fizica elementara P=UxI . De aici rezulta curent constant in circuit in serie. Doar rensiunea este variabila. De aici si raspunsul : oricate leduri ai in serie curentul este acelasi. Despre condensatorul de pe intrare se comporta ca o intrerupere de circuit. El se incarca la maxim in pruma faza dupa care se descarca .ciclul repetandu-se din cauza consumatorului Un condensator la frecvente mici se comporta ca intrerupere. Iar la frecventa mare ca svurt circuit. Este electrotehnica de clasa x. Va doresc o zii buna Editat Februarie 17, 2017 de liviumoldovan Link spre comentariu
dan cod Postat Februarie 17, 2017 Partajează Postat Februarie 17, 2017 Si uite cum se trezesc unii sa dea lectii.Daca nu stii despre ce se vorbeste aici de ce te bagi? O zi buna. Link spre comentariu
ionel sm Postat Februarie 24, 2017 Partajează Postat Februarie 24, 2017 (editat) Importanta este si fixarea lentilei de dispersie a luminii, am patit odata ca n-am lasat suficient timp sa se intareasca solutia de lipit si a venit clientul a doua zi cu Led-ul inapoi ca are o pata luminoasa. L-am desfacut din nou si am constatat ca lentila de dispersie s-a desprins si statea atarnata, asa ca de atunci am mare grija cu lipirea lentilei de dispersie. Ce solutie folositi la lipirea lentilei respectiv la lipirea unei barete?.Ca o idee se poate folosi banda dublu adeziva? Editat Februarie 24, 2017 de ionel1959 Link spre comentariu
Sorin Schiriac Postat Februarie 24, 2017 Partajează Postat Februarie 24, 2017 bareta se poate lipi cu banda dublu adeziv,lentila cu Bison EPOXI 5minutes Link spre comentariu
Vizitator cata82 Postat Februarie 25, 2017 Partajează Postat Februarie 25, 2017 http://www.elforum.info/topic/102745-televizoare-cu-backlight-led/ Link spre comentariu
mac01 Postat Februarie 26, 2017 Partajează Postat Februarie 26, 2017 (editat) Ca o idee se poate folosi banda dublu adeziva? Exista banda dublu adeziva termoconductoare care disipa caldura ledurilor pe sasiul tv-ului. Este chiar indicat a se folosi o astfel de banda la lipirea sau relipirea baretelor de leduri pe sasiu. La lentila de dispersie eu folosesc loctite gel....pun cate o picatura foarte mica in cele trei colturi. De obicei marchez si notez locul si pozitia lentilei, ca sa cada perfect la locul ei. Spor. Editat Februarie 26, 2017 de mac01 Link spre comentariu
costan mihai 1 Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Incearca asa A incercat cineva aceasta schema de aici? ca vreau sami construiesc si eu una Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Este o schema pt lenesi. Este neizolata de retea si se bazeaza pe experienta celor cu multi ani de depanare si norocul celor incepatori(adica daca au un inger pazitor). Daca led-urile sant pe barete cred ca este suficient un generator de curent reglabil si cu tensiunea max data de bareta cea mai lunga. Dar asta inseamna schema in comutatie care da dureri de cap si uneori deranjamente stomacale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum