Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanarea Blocului de Backlight La Televizoarele Cu LED

ledydep

Postări Recomandate

Eu am spus ca este mult 300mA pentru un led. Toate ledurile au un consum de 40-80 mA....nu 300 declarati de tine.

La asta m-am referit cand am spus aparat de sudura...

Pana la urma acel panel consuma 22watti sau nu? Tu nu vezi cat esti de paralel cu electronica si incerci sa sfidezi legile fizicii?. Auzi la el un led are 1watt...22 leduri...22watii.

Praf esti bai baiete. ....masoara consumul acolo inmulteste cu tensiunea si afli wattii. Panelul ala mai mult de 5watti nu ia.

Dar nu vrei sa recunosti si o dai la intors de fiecare data.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Sincer, părerea mea este că nu are rost atâta ceartă, fără rost. Postați mai bine un filmuleț în care se vede câți miliamperi sunt pe un led și încheiem aceste contradicții inutile.

Link spre comentariu

Da am inteles ca un led consuma ex am dar invertorul nu consuma la rindu lui si el? chiar si fara leduri el are un consum numai ca aici daca are un led intrerupt sau scurt intra in protectie , un exemplu la o tableta sa stai pe net mai mult de 3 ore nu tine bateria , dar daca alimentezi ledurile din alta sursa separata atunci bateria tine 2 zile acum faceti voi calculile cine consuma mai mult ledurile sau convertorul (invertorul) DC-DC

Da am inteles ca un led consuma ex am dar invertorul nu consuma la rindu lui si el? chiar si fara leduri el are un consum numai ca aici daca are un led intrerupt sau scurt intra in protectie , un exemplu la o tableta sa stai pe net mai mult de 3 ore nu tine bateria , dar daca alimentezi ledurile din alta sursa separata atunci bateria tine 2 zile acum faceti voi calculile cine consuma mai mult ledurile sau convertorul (invertorul) DC-DC

Daca un panel consuma 22w sau 35w este clar ca invertorul ia mai mult consum ca acel invertor este un ridicator de tensiune si care consuma

Link spre comentariu

Vad ca unii au cumparat tot felul de testere de leduri, cu afisaj digital cu gama de tensiuni pana la 300V, etc.

Testerul este folosit doar pentru depistarea ledurilor defecte nu pentru testarea celorlalte in circuit.

Testarea in curent continuu cu diferite valori nu cred ca este mai concludenta decat testarea direct pe sursa LED-ului.

Cum ledurile sunt alimentate cele mai multe in impulsuri cu un anumit grad de modulatie, curentul este pe perioade mici mult mai mare decat cel normal.

La un grad de modulare de 50% si la un curent efectiv de 200 mA, curentul de varf prin led este de 400 mA.

Ceea ce este imposibil de realizat cu o simpla sursa cu tensiune continua reglabila.

Link spre comentariu

Chiar daca led-ul ar avea 1W ar trebui masurat consumul si caderea de tensiune pe el...atunci am afla mult mai multe ....

Este imposibil sa ia 22watti cum declara florinell. Asa se face cum ai spus tu.

Dar nu vrea sa arate consumul la acele leduri de la televizorul care-l are pe masa. El aduna puterea la leduri..fizica lui Papura-Voda...electronistul lui peste!

Auzi si tu electronist adevarat:

1WATT la un led...22 de leduri.....22watti.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Panelul ala mai mult de 5watti nu ia.

Asta spune tot, din pacate... :secret

Exista LED driver pentru monitoare TV diferite topologii, cu LED-uri capsula 5050,3528, COB, etc, exista diferite moduri de control si conectare(serie, paralel, mixt), etc.

Exista LED-uri individuale cu un singur cip, care pot fi tranzitate chiar si de 5A, nu doar de 350mA, etc,etc.

http://www.onsemi.com/pub_link/Collateral/TND353-D.PDF

http://www.plesseysemiconductors.com/plessey-releases-single-chip-high-power-7070-leds/

http://www.ergpower.com/pdf30/ECN%20LED%20Topologies.pdf

http://www.mouser.com/pdfDocs/STMicro_LCD_BACKLIGHT_A.pdf

Link spre comentariu

Eu vorbesc de televizoare normale ...cele uzuale! Leduri clasice de 3-6volti inseriate sau puse la paralel

Nu se aduna watti ca stii tu ca acel led are un watt. Nu asa se determina puterea consumata de un panel.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Eu vorbesc de televizoare normale ...cele uzuale! Leduri clasice de 3-6volti.

Nu se aduna watti ca stii tu ca acel led are un watt. Nu asa se determina puterea consumata de un panel.

AAAAAAAAAAAAA pai de ce nu spui asa ,eu vorbesc de televizoare anormale

Link spre comentariu

Tu mai bine ai tacea..cu tot cu electronica din capul tau. Esti chiar praf...la fel ca si la mecanica. Te-ai facut de bascalie cu 22watti ai tai si cu cei 300mA.

Masoara naiba consumul acolo si inmulteste cu tensiunea de 72...si o sa afli puterea consumata de panel!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Pai, domnule mac01, daca vorbiti de "LED-uri de 3-6 volti", cam ce rost mai au discutiile?! Fara suparare, dar invectivele aduse de Dvs. lui @Florinellll, ar trebui adresate altcuiva(in fata oglinzii). Ca sa rezumam:

1.La nivelul actual, nu-mi vine a crede in existenta unui backlight LED pentru TV LED de 32" diagonala, cu consum mai mic de 35-40W. Axiomatic. Chiar daca s-ar folosi LED-uri cu randament maxim absolut, tot nu ajungem la 5W!!!

2. In backlight-ul unui TV de 32" am intalnit(frecvent chiar) LED-uri de 1W(3V/350mA)-cu dispersor Fresnel-din plastic.

3. Exista jonctiuni LED care permit intre 4 mA curent maxim si 5A curent maxim. LED-uri uzuale, nu experimentale, cur acire speciala, etc.

4. Testerul care face obiectul discutiei nu defecteaza nici un LED de 1W, sau 5050, sau 3258, sau orice lED utilizat in backlightul unui TV/monitor.Dar nu este recomandat, din cauza de lipsa separatiei galvanice fata de faza retelei.

Link spre comentariu

Am masurat consumul si este 330mA ,tensiunea 73volti

Backlight la maxxx

Am in total 21 leduri

Ia vezi electricianule @mac

Multumesc Spitfire ,electricienii nu au ca si referinta ce flux luminos are un led de 5w

Daca ar sti,,, si-ar da seama ca 5w sunt absolut insuficienti pentru 32"

Catalin004 la intrebarea mea daca nu i se pare hilar 1,44w pentru 32" mi-a zis ca in acest moment este posibil consumul sa fie chiar mai mic,,,,,,,,,mai mic de 1,44w?DOAMNE :nebunrau:

Editat de florinellll
Link spre comentariu

Normal, daca cele 21 de LED-uri sunt inseriate(un singur rail), siragul e tranzitat de 330mA, iar diferenta de potential la capetele siragului e de 72V, ceea ce corespunde calculului. Dar nu e un TV de top, cu backlight avansat edge-light, ci unul ordinar, segmentul consumer.

Probabil ceva de tipul asta:

Posted Image

https://pcmonitors.info/articles/the-evolution-of-led-backlights/

Editat de Spitfire
Link spre comentariu

Minti cu nerusinare florinell. pune poza cu consumul aici.

@spitfire ai curaj sa pui prinsoare cu mine ca acele leduri de pe baretele din televizoare de uz se ard daca se pune testerul construit de initiatorul topicului (ledydep) invers pe leduri?

Am destule barete originale acasa si maine am sa va fac un videoclip ca sa vedeti ca se ard la alimentarea inversa pe un singur led.

Nu mai bateti campii si nu-i mai lua apararea lui florinelll ca va faceti de cacao pe forum...amandoi.

Cele mai bune dovezi sunt cele practice. Am sa va dovedesc.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Am uitat sa specific

la orion 32" tensiunea de alimentare de 84V...consum ~400mA

la samsung 42" consum total 180mA, alimentare 105V, 5 barete, led-uri nu mai stiu din pacate...nu le-am notat in agenda...

la un alt samsung 32" 4 barete 200mA, 80V...acum de...fiecare chinez cu ale lui...noapte buna tuturor

Catalin004 la intrebarea mea daca nu i se pare hilar 1,44w pentru 32" mi-a zis ca in acest moment este posibil consumul sa fie chiar mai mic,,,,,,,,,mai mic de 1,44w?DOAMNE :nebunrau:

Pai la ce ati bantuit amandoi aci nici dracu nu mai poate deslusi...tu ai scris acolo niste mazgaeli cu rosu referitor la un consum...pana sa ma lamuresc eu ca va certati pe curentul total a fost am greu...si daca chiar vrei sa-ti dovedesc ca exista si 1,44W nu ma face sa o fac...apelez la tehnologia OLED...asa ca :STUDIU

Sunt toate in serie.

Crezi ca daca sunt serie +paralel difera consumul total? :rade:

Va puteti imagina ca backlight unui panel de 32" consuma 1,5wati

Eu stiu foarte bine ca @mac01 abereaza insa credeam ca il lamuriti voi

Uite ca ma lamurii si de dumneata...si cu asta am incheiat ca ajung la niveul vostru...dupa ma bateti cu experienta

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări