Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanarea Blocului de Backlight La Televizoarele Cu LED

ledydep

Postări Recomandate

Ca fapt divers exista si LED-uri care au jonctiunea tranzitat de 1400 mA:

http://www.zexstar.com/product_info.php?info=p3182_Cree-LED-CXA1830-alb-cald-3585lm-1400mA-55-3-300W.html

La acel TV mai mult ca sigur ca LED-urile sunt pe la 300-350mA, asta ar da un consum de cca. 25W pentru backlight, cam putin si asa pentru un TV de 32"inch, de regula backlightul la 32"consuma cca. 35-40W.

Link spre comentariu

Ca fapt divers exista si LED-uri care au jonctiunea tranzitat de 1400 mA:

http://www.zexstar.com/product_info.php?info=p3182_Cree-LED-CXA1830-alb-cald-3585lm-1400mA-55-3-300W.html

La acel TV mai mult ca sigur ca LED-urile sunt pe la 300-350mA, asta ar da un consum de cca. 25W pentru backlight, cam putin si asa pentru un TV de 32"inch, de regula backlightul la 32"consuma cca. 35-40W.

Sincer ,voiam sa ma dau batut in fata electricianului

M-ai salvat.

Editat de florinellll
Link spre comentariu

Mai oameni buni. Eu ma rog de florinell sa masoare consumul la acele leduri...se inserieze doar un miliampermetru cu acele acele leduri...A zis ca are televizorul pe masa la reparat.

Vreau sa inmultesc voltii (in cazul lui 72) cu milamperii (cei care sunt acolo) sa aflu Watti. Dar nu stiu miliamperii iar florinell nu vrea sa masoare. El aduna ledurile care crede ca sunt de un 1watt si la 22 leduri el declara ca acel panel consuma 22watti....Eu cred ca acel panel mai mult de 5watti nu ia.

Eu zic ca este enorm de mult 22watti declarati de el.

Editat de mac01
Link spre comentariu

300-350 total banuiesc....

Mai oameni buni. Eu ma rog de florinell sa masoare consumul la acele leduri...se inserieze doar un miliampermetru cu acele acele leduri...A zis ca are televizorul pe masa la reparat.

Vreau sa inmultesc voltii (in cazul lui 72) cu milamperii (cei care sunt acolo) sa aflu Watti. Dar nu stiu miliamperii iar florinell nu vrea sa masoare.

Este randul meu sa intreb faci misto?

Link spre comentariu

Uite un simplu exemplu....http://www.tme.eu/ro/details/ll-hp60mw1l-3w/diode-led-de-putere-albe-emiter/lucky-light/

Poate aşa vă lămuriţi ....în cele din urmă! :rade:

Am dintr-astea la sericiu...facem niste lampi de iluminat cu ele...folosim 2 in serie, fiecare cu radiator, si o sursa de curent constant de 750mA..sunt foarte bune, nsa nu si in tv...au un fel de lupa in capat si necesita lupa frezner pt diseprsarea luminii...la tv nu prea mers, se ingalbeneste lumina dupa 1-2 minute.TESTAT

Eu stiu asta man, insa vad ca sunt confruntari si neintelegeri....tu te referi ca avem un consum de 300mA la 72V (ex) per total leduri, nu pe LED, pt ca ar exploda....datorita grupelor de legaturi se fac cei 300mA...sambata fac un test...am un Sharp, led, display defect....o sa masor tot, chair si cu vol ma max...

PS : la samsungul asta acela este consumul in blana-maxim 37W, 28W consum tipic... diagonala 82cm,

PS2: laptopurile ar da faliment la consum mare

nu prea fac misto-uri...citeste mai bine ce am scris...ca oricum imi bat capul aiurea..fiecare firma are un alt consum....Beko il are la 400mA, care dupa 1 an vine la garantie

Pt mac01....nu sunt multi 21W, numai daca erau pe o bareta era mult, dar cum sunt 3-4 barte de obicei la 82" nu este un consum mare...eu din ce tot ati scris pe aici am inteles ca sunt in tv led-uri de 300mA...asta nu e corect!!!!

Editat de catalin004
Link spre comentariu

Am dintr-astea la sericiu...facem niste lampi de iluminat cu ele...folosim 2 in serie, fiecare cu radiator, si o sursa de curent constant de 750mA..sunt foarte bune, nsa nu si in tv...au un fel de lupa in capat si necesita lupa frezner pt diseprsarea luminii...la tv nu prea mers, se ingalbeneste lumina dupa 1-2 minute.TESTAT

nu prea fac misto-uri...citeste mai bine ce am scris...ca oricum imi bat capul aiurea..fiecare firma are un alt consum....Beko il are la 400mA, care dupa 1 an vine la garantie

Mai devreme ai zis ca la locomotiva ai de 180mA.

Mac a zis de 20mA vad ca Beko are 400mA!!!! deci cum este corect?

Editat de florinellll
Link spre comentariu

Iti dai seama...multa inginerie..un condensator, o punte, o rezistenta si o dioda....ce poti gresi la acest montaj? Pana si-un elev de clasa a V a face acest montaj.

Iti spun eu ca se arde ledul...tatoneaza de doua trei ori pe el..si adio led. Prima data am zis ca sunt ledurile nasoale...dar se strica toate ledurile si cele cu cap rotund de 3 sau 5mm.

Va faceţi de râs, pe bune...fara suparare!Doar nu ati folosit sursa aceea pe LED/uri in capsula de acrilat de 5mm, care au absolute limit rating current=20mA, adica maxim 15 mA in utilizare normala?!!!

Se poate folosi si acea schema pentru asa ceva, dar atunci puneti condensator de reactanta de 220nF, nu de 470 nF. Atentie, condensatorul sa fie obligatoriu MKP X2. Poti face greseli mari la cel montaj, chiar daca esti elev de clasa XIII, nu doar de-a cincea...

Link spre comentariu

Este randul meu sa intreb faci misto?

Mai omule W=V x A.

Vrei sa ne pui o poza cu consumul sau ba!

Ori tu aduni wattajul la leduri ca stii tu ca un led are un 1watt si 22 leduri face 22 watti.

Editat de mac01
Link spre comentariu

N-am zis că aceste leduri se folosesc în tv....am dat un exemplu de leduri de putere şi cam cât curent consumă!Mai jos sunt date nişte informaţii tehnice...

Link spre comentariu

Mai devreme ai zis ca la locomotiva ai de 180mA

Pai locomotiva nu este TV...nu am zis ca nu exista asa ceva...am zis ca nu se folosesc in TV...si cu asta am incheiat orice discutie aici.spor la faramat....poat mai cumparati si la altii televizoare.Da am si dde 180mA, am si de 20mA, am si de 350mA, am si de 6A...sa-mi spui daca vrei poze :)) poate pui unul in tv :rade:

Colegul elmar: acelasi lucru l-am zis si eu...am dat doar un exemplu de functionare...nu ne suparam ca nu are rost deloc.numai bine

Editat de catalin004
Link spre comentariu

Sursele la tv-urile led sunt construite sa reziste la un curent maxim de 200mA pentru toate ledurile inseriate...

La @florinel un singur led consuma 300mA...sursa trebuie sa debiteze un curent ca la aparatul de sudura.

Stii cum face calculul un electrician repetent?

Inseriem 30 leduri de 300mA si obtinem un curent de 9000mA adica 9amperi

Asa calculeaza @ mac01.de aici si treaba cu aparatul de sudura

In realitate curentul ramane 300mA

Norocul meu ca raman mesaje scrie de Tine @MAC01 cu tot cu ABERATII

Editat de florinellll
Link spre comentariu

Acum electricienii apeleaza la google...si toata lumea...poate ca mac nu stia ca ramurile de led-uri sunt si in paralel...SUB FORMA DE MATRICE!

Asta nu stiu daca inteleg multi...serie curent constant-acelasi, paralel se aduna curentul...dar tu tot cu mistoul esti...am zis clar ca la Beko consumul total este de 400mA, ex: sunt 3 barete, fiecare are un numar de led-uri nu mai stiu exact dar cred ca 7, iar cele 3 barete sunt legate in paralel....deci o bareta are 400:3=133mA , 133:7=cam 20mA/led....acum decide si tu ce a gandit mac....habar nu am

Logic/teoretic ar fi 133mA prin led

Editat de catalin004
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări