Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanarea Blocului de Backlight La Televizoarele Cu LED

ledydep

Postări Recomandate

pled-pwrled-adica led de putere

Am inteles dar care ar fi avantajul? poate sa fie identic cu cel original, altfel sunt diferite spectre de lumina/incalzire/consum...cu zennerul inteleg, o cadere de tensiune pe dioda, dar Pled...in fine...eu le pun tot dioda, si mai scot din rezistentele de pe iesirea chopperului, mai scad curentul prin ele...

Editat de catalin004
Link spre comentariu

@ florinell;

Tu deocamdata vezi-ti de treaba ta.....ca n-ai venit cu nimic tehnic pe acest topic...numai offtopic-uri ai facut!

Cand ai sa aduci dovezi tehnice contra celor relatate de mine atunci noi doi o sa mai stam de vorba...deocamdata stai cuminte in banca ta ca esti paralel cu electronica, la fel cum esti si cu mecanica.

Te tii pe forumul asta numai de jigniri, de dat like-uri la cine-ti convine tie ,de offtopicuri si de dat cu ciocul la adminstratie cand nu-ti place ceva sau cand nu pricepi ceva sau cand un user este mai destept decat tine si-ti atrage atentia. Tu sa jignesti pe toata lumea in schimb tu nu accepti nicio insulta....daca te insulta cineva imediat faci raport.

Asta-i rolul tau pe acest forum...si nici nu-ti cer mai mult ca nu poti si nici n-ai de unde.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Am inteles dar care ar fi avantajul? poate sa fie identic cu cel original, altfel sunt diferite spectre de lumina/incalzire/consum...cu zennerul inteleg, o cadere de tensiune pe dioda, dar Pled...in fine...eu le pun tot dioda, si mai scot din rezistentele de pe iesirea chopperului, mai scad curentul prin ele...

Am pe masa de lucru un led tv 32"

Acesta are 21 leduri ,tensiune alimentare este 72 v bunnnnn

Sa calculam consumul

72v inmultit cu 0.02A=1,44W

Panelul acesta are un consum de 1,44w adica sub 2w

Consumul total backlight 2w rotunjit

Ce zici mac01 este corect?

Editat de florinellll
Link spre comentariu

Ce sa parcurga? nu inteleg...Daca va referiti la dioda depinde, insa depinde de cate leduri sunt in serie...mai explicit cu intrebarea....

Si de priceput s-a priceput maistrul Kirchoff sau cum s-o scrie...ca daca am mai si citi din cand in cand am sti si ce vorbi..."suma curentilor.....este egala cu ....stiti voi" deci stiti cum e si cu curentul ala 20mA...

Deci te pricepi,este adevarat ca intensitatea care le parcurge este de 20mA?

Am pe masa de lucru un led tv 32"

Sa calculam consumul

Panelul acesta are un consum de 1,44w adica sub 2w

Consumul total backlight 2w rotunjit

Ce zici mac01 este corect?

are 21 de led-uri legate cum? cate in serie cate in paralel?...

Editat de catalin004
Link spre comentariu

Sunt toate in serie.

Crezi ca daca sunt serie +paralel difera consumul total? :rade:

Va puteti imagina ca backlight unui panel de 32" consuma 1,5wati

Eu stiu foarte bine ca @mac01 abereaza insa credeam ca il lamuriti voi

Editat de florinellll
Link spre comentariu

Deci la legarea in serie...banuiesc consumul general 20mA....intr-adevar acela este consumul (cred ca de obicei intv-urile actuale poate fi chiar mai mic-au mai progresat), total ~2W... deci in serie consumul este constant in orice punct din ramura...adica oriunde am masura intre/dupa/lacapatul ledurilor este acelasi consum...daca led-urile sunt identice ar trebui sa fie si aceeasi cadere de tensiune pe fiecare...

Pe mine nu ma intereseaza de cearta voastra...doar facem teste si lucruri utile pentru rezolvarea tv-urilor

Editat de catalin004
Link spre comentariu

Deci la legarea in serie...banuiesc consumul general 20mA....intr-adevar acela este consumul (cred ca de obicei intv-urile actuale poate fi chiar mai mic-au mai progresat), total ~2W... deci in serie consumul este constant in orice punct din ramura...adica oriunde am masura intre/dupa/lacapatul ledurilor este acelasi consum...daca led-urile sunt identice ar trebui sa fie si aceeasi cadere de tensiune pe fiecare...

Pe mine nu ma intereseaza de cearta voastra...doar facem teste si lucruri utile pentru rezolvarea tv-urilor

Deci consumul backlight pentru un panel de 32" poate fi si mai mic de 1,44wati

Cat se fie 1wat e bine

Scuze eterne nu te pricepi absolut deloc

Ledurile folosite la backlight au 1w pe bucata in general,deci 1w inmultit cu 21leduri =21wati,cu backhlight la maximum

Asta o stie si ce-l mai novice reparator

Editat de florinellll
Link spre comentariu

PAi nu inmultisi dumneata mai sus cu rosu 72x0.02???? eterne iti datorez si eu scuzele la ce scrii.... poate ca 2x2 fac 5?

Sa calculam consumul

Al dracului novice oi fi eu de 10 ani....

Editat de catalin004
Link spre comentariu

Daca tot ai tv-ul ala pe masa da la maxim backlight-ul si inseriaza un miliampermetru cu ledurile. Vreau sa vad consumul de 300mA...care-l declari tu. Sa vad eu ca acele leduri au 1watt...Pune o poza apoi aici cu aparatul de masura si cu panelul.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Nu au cum sa fie toate in serie....are mai multe grupuri legate si in paralel si automat creste si consumul de curent...oricum led-urile folosite in TV au un curent mai mare....normal de 80-100mA, se poate ajunge si la 200mA pt cele care sunt racite bine....pe la 300 nu am vazut, nici in faruri de locomotive...le avem reglate la 180mA...

Link spre comentariu

oricum led-urile folosite in TV au un curent mai mare....normal de 80-100mA, se poate ajunge si la 200mA pt cele care sunt racite bine....pe la 300 nu am vazut, nici in faruri de locomotive...le avem reglate la 180mA...

Gasesti la forinell de 300mA. Le are in buzunarul de la spate, dosite!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Daca tot ai tv-ul ala pe masa da la maxim backlight-ul si inseriaza un miliampermetru cu ledurile. Vreau sa vad consumul de 300mA...care-l declari tu. Sa vad eu ca acele leduri au 1watt...Pune o poza apoi aici cu aparatul de masura si cu panelul.

Mai baiatule, tu iti dai seama ce spui 1,44wati consum total panel 80 centimetri diagonala

Editat de florinellll
Link spre comentariu

Ma am fost si eu ca tine...acum 6-7 ani pe acest forum....sub denumirea de susanu_pisu....ma luam in gura cu toti...cand am inceput sa masor si sa calculez am lasat tonul mai moale....pai daca televizorul meu are 21W consum doar pe o bareta, si pe el scrie ca suge de la retea 37W, samsung care ma uit acum la el...pai 37-21=16W, mai are amplificator d sunet hi-fi 2x18W RMS...., mai consuma si placa main si t-con...pai inseamna ca astia ne cam mint...eu nu zic ca nu sunt led-uri de 300mA, eu am zis ca nu le vad rostul in TV....Eu am dat confirmare la calculul de 20mA, dar astea sunt ledduri de mica putere...in tv repet 80-120mA, asta am gasit eu in ele, plus ca erau legare 3-4-5 grupe in paralel...deci in jur de 300-400mA extras din sursa

PS astept si eu o poza...

Editat de catalin004
Link spre comentariu

Mai baiatule, tu iti dai seama ce spui 1,44wati consum total panel 80 centimetri diagonala

Mai omule dar tu chiar nu poti inseria un miliampermetru cu acele leduri? Ce ti se pare asa de greu? Sau nu ai aparat de masura?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări