Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanarea Blocului de Backlight La Televizoarele Cu LED

ledydep

Postări Recomandate

Daca va uitati in documentatia aparatelor care se gasesc la vanzare in China nu specifica ca arde ledurile...dar specifica ca trebuie depistat plusul si minusul ledului respectiv si puse sondele aparatului de masura corect...respectiv rosu la plus si negru la minus.

Aparatele acelea sunt cumparate diversi care stiu sau nu stiu cu ce se mananca electronica.

Unii incearca sa sugereze ceva despre aparate de sudura nu vad ce legatura ar fi cu niste biete leduri de 300mA

Link spre comentariu

O sa-ti dovedesc ca niciun led nu suporta curent de 300mA...la 120mA este pa. Da fapt nici nu cred ca merita osteneala..tu oricum tot ce stii aia faci si aia zici.

In continuare te tii de mizerii pe forum si vad ca-ti face o placere deosebita sa ma ataci...am specificat ca aparatul de sudura a fost o metafora...dar pesemne ca nu pricepi. Banuiesc ca nu stii nici ce inseamna o metafora!

Te-a deranjat foarte tare faptul ca la sectiunea mecanica ai gresit cu evacuarea gazelor carter prin egr...si te-am corectat. Orgoliul tau fiind la pamant...nu incerci altceva decat sa ma provoci.... din pacate pentru tine...nu o sa-ti reuseasca.

Bafta mai departe la LIKE-uri!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Te-a deranjat foarte tare faptul ca la sectiunea mecanica ai gresit cu evacuarea gazelor carter prin egr...si te-am corectat. Orgoliul tau fiind la pamant...nu incerci altceva decat sa ma provoci.... din pacate pentru tine...nu o sa-ti reuseasca.

Bafta mai departe la LIKE-uri!

Acolo nu este o confuzie ,daca era ceva de ascuns puteam sa editez,insa nu ma intereseaza, cunosc mult mai multa mecanica decat unii sau unul .

Am fost singurul care a intuit si indicat corect cauza contaminarii cu benzina a uleiului la acel Golf

Eu am propus un test care a fost efectuat si rezultatul a fost ce-l sugerat de mine

Matale il puneai pe propietar sa segmenteze motorul,adica sa arunce 2000---3000 de lei

Link spre comentariu

De ce Zener si nu un PLED dispozitiv consacrat pentru aplicatii cu leduri (Baghete ,Arii etc)

ce este PLED? ca ma bag si eu aici ca e interesant?citesc de ceva timp...

Link spre comentariu

Posted ImagePosted Image

Si la un LCD am gasit cei 4 pini pt LED legati impreuna dar nu stiu cum erau legate baretele.

Sunt multe surse pentru backlight care nu furnizeaza mai mult de 200mA.

Eu am pus in practica si am probat....leduri de 3,6v si leduri de 6v la 1w. Nemontate pe radiator la 120mA crapa. Montate pe radiator m-am dus cu ele pana la180mA. Cand am depasit pragul asta a inceput sa scada lumina si sa clacheze. Sa nu mai vorbim ca la ambele experimente s-a depasit tensiunea maxima admisa cu 0,6v-1v. La 300mA nu am reusit sa ajung cu niciunul (aviz @Florinell).

Ca un led sa functioneze mult timp nu trebuie sa i se administreze mai mult de 80-100mA (aici am spus curentul maxim). Asta este si motivul de crapa ledurile la tv-uri imediat cum ies din garantie. Toata treaba este gandita de fabricant, un televizor nu trebuie sa te mai tina o viata.....Ledurile sunt fortate sa lucreze la curenti mari...de aici se trage si decesul lor.

Puneti in practica si o sa vedeti ca am dreptate. Eu la samsung-urile mele merg cu backlight-ul la 50% si se vede impecabil...cateodata este chiar deranjant, imi lacrimeaza ochii.

Teoria ca teoria dar practica ne omoara! Una este ce scrie pe hartie si alta este ce se intampla in realitate.

Succes!

Editat de mac01
Link spre comentariu

Teoria ca teoria dar practica ne omoara!Prostia care a omorat Romania!De cand sant pe forum am incercat sa-i obisnuiesc pe oameni cu studiu prin vizualizarea semnalelor, sa nu vorbeasca numai dupa cum isi imagineaza ei ca se intampla lucrurile.Eu nu mai lucrez decat accidental si atunci nu prea am chef si de masuratori.In loc sa va contrati precum copiii la gradinita, puneti mana si masurati!S-ar putea sa observi ca avem un curent de 400mA prin led-uri iar reglajul de 50% sa fie modularea timpului de conductie la jumatate.La surse am postat zeci de oscilograme iar la depanare tv cred ca tot numai eu am pus oscilograme, o data cu forma de unda la cadre fara bobina si o data pe linii cu un traf de linii defect.

Link spre comentariu

Teoria ca teoria dar practica ne omoara!Prostia care a omorat Romania!De cand sant pe forum am incercat sa-i obisnuiesc pe oameni cu studiu prin vizualizarea semnalelor, sa nu vorbeasca numai dupa cum isi imagineaza ei ca se intampla lucrurile.Eu nu mai lucrez decat accidental si atunci nu prea am chef si de masuratori.In loc sa va contrati precum copiii la gradinita, puneti mana si masurati!S-ar putea sa observi ca avem un curent de 400mA prin led-uri iar reglajul de 50% sa fie modularea timpului de conductie la jumatate.La surse am postat zeci de oscilograme iar la depanare tv cred ca tot numai eu am pus oscilograme, o data cu forma de unda la cadre fara bobina si o data pe linii cu un traf de linii defect.

Ce spuneti dv, stimate @miticamy aici este echivalent cu explicarea ordonantelor de urgenta ,oamenilor simpli de pe strada

Desi aveti perfecta dreptate "omul de pe strada "nu are capacitatatea intelectuala necesara sa inteleaga fenomenele care nu sunt palpabile,adica ,nu poti atinge efectiv cu mana "forma de unda "sa zicem

Deci nu putem pipaii nu exista,simplu nu?

Editat de florinellll
Link spre comentariu

Hai ca pana urma mai avem un pic si chiar ajungem la curenti de "sudura" cum am spus eu mai sus.

300mA...a urcat la 400mA...winstyle a zis ceva de 800mA....hai ca usor-usor va apropiati.....o sa le dam la leduri sute de amperi ca sa functioneze.

Nu mai imi bat capul cu voi....deja m-am saturat...am altceva mult mai bun de facut.

Bafta mai departe!

Link spre comentariu

Hai ca pana urma mai avem un pic si chiar ajungem la curenti de "sudura" cum am spus eu mai sus.

300mA...a urcat la 400mA...winstyle a zis ceva de 800mA....hai ca usor-usor va apropiati.....o sa le dam la leduri sute de amperi ca sa functioneze.

Nu mai imi bat capul cu voi....deja m-am saturat...am altceva mult mai bun de facut.

Bafta mai departe!

Auzi colegu ceconsum are 3 barete de leduri si 3 lampi? daca ledurile consuma mai mult ca lampile atunci eu ma las de meserie

Posted ImagePosted Image

Si la un LCD am gasit cei 4 pini pt LED legati impreuna dar nu stiu cum erau legate baretele.

Cum la un LCD eu stiam ca LCD-urile sunt cu neoane (lampi) nicidecum cu leduri

Editat de Harhas Florin
Link spre comentariu

Pai eu ce-am vorbit Florine mai sus...tu nu vezi ca se creste curentul la leduri la fiecare postare! Daca mai vorbim 10 pagini pe acest topic o sa construim invertoare de sudura cu sursele de la leduri.

MPS-ul ala 3349 arata clar max 200mA. Tu nu vezi ca-mi racesc gura degeaba pe aici?

Editat de mac01
Link spre comentariu

Pai eu ce-am vorbit Florine mai sus...tu nu vezi ca se creste curentul la leduri la fiecare postare! Daca mai vorbim 10 pagini pe acest topic o sa construim invertoare de sudura cu sursele de la leduri.

MPS-ul ala 3349 arata clar max 200mA. Tu nu vezi ca-mi racesc gura degeaba pe aici?

Vezi ca harnas florin te-a luat la misto,te bucuri degeaba :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări