Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Depanarea Blocului de Backlight La Televizoarele Cu LED

ledydep

Postări Recomandate

Ai si tu dreptate...oi fi incepator!

@ florinel:

Am testat acum un led la sursa mea DC...la 100mA se incinge de-l ia dracii iar la 110mA este la revedere....300mA nu am avut de unde sa-i mai dau ca ledul era deja ars.

Te rog frumos sa probezi....Teoria ta cu privire la cei 300mA nu este valabila.

Si vad ca tot nu ma crede nimeni ca acel tester facut de @ledydep distruge ledul daca-l alimentezi invers.

O sa vin joi cu videoclipuri asupra montajului si cu probe ca sa vada toata lumea ca nu bat campii si ledul chiar se distruge.

Ai facut exact montajul , eu am pus rezistenta de 350 omi ca nu am de 500omi si nu sa ars niciun led

Link spre comentariu

M-am uitat pe unele datasheeturiIn unele nu este precizata o valoare la reverse voltage ci o nota,nu se alimenteaza invers,la altele e data valoarea de 5V mai desAsta e si nelamurirea,daca producatorul da valori de 5V reverse voltage la maximele admisibile ce se intampla cand se aplica 200V sau mai mult din diferite testere.Altii dau in datasheet si reverse current 50 uA de exemplu

Link spre comentariu

Florin....eu am pus-o de 560 ohmi/2w.

Chiar acum am facut probe pe un led de pe o bareta buna...si s-ars cand l-am alimentat invers.

Am zis ca sunt ledurile mele proaste...dar am probat si pe cele de 6v cumparate de la Badila (imi trebuia urgent de 6v si n-am mai stat sa astept sa-mi vina din China...am cumparat de la Vasile cateva). Se ard si cele de 6v.....

Toate se ard...si originalele de pe barete si cele provenite din china si cele de la Vasile...dar absolut toate!

@gabiz_ro;

Esti singurul care si-a dat seama ca se ard aplicand o tensiune inversa mare ...

Toate ledurile se ard...nici un led la 3v sau 6v nu accepta o tensiune inversa de 200volti....sa nu mai vorbim de 300volti.

Nu ma crede nimeni pe aici (afara de tine)....eram sigur ca isc polemici....pe deasupra mai vin si useri care sa jigneasca... ba ca ma fac de ras....ba ca sunt incepator..... ba ca sunt zero...etc....Usor arunca lumea vorbele si jigneste...dar nimeni nu-si foloseste capul sa se intrebe daca am dreptate sau nu!

Asta-i viata...mergem mai departe!

Joi o sa revin cu un videoclip asupra consumului unor leduri si cu acest montaj "minune" care distruge ledurile....ca sa se convinga userii ca nu bat campii si nu sunt nici un incepator.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Am lipit si eu fire la cererea clientilor si de multe ori clientul mi-a lasat pe masa 10-20 lei., operatie care dura un minut. Am lasat la aprecierea clientului cu toate ca eu ma multumeam si cu o bere rece.

De ce n-as avea eu 10-20 de fire de lipit in fiecare zi si sa primesc 10 lei pentru lipirea lui? As zice sarut-mana!

Altadata am lipit un fir la un electromotor auto si mi-a lasat 30 lei.

Sa tot lipesti la fire...zic eu.

Dumneavoastra reparati televizoare?!!!!

Fire lipite pe 10lei sau bere rece

Sunt dezamagit

Link spre comentariu

Eu am pus rezistenta de 1,5k/5w si nu am reusit sa ard niciun led , am dat intentionat polaritate inversa pe el 30 secunde, socuri si ledul este ok,

Am testat pe mai multe tipuri de barete din tv chinezesti,LG,Samsung.

Am si tester cumparat dar si acesta isi face treaba.

Schema o am construita intr-un multimetru sa vad si tensiunea la iesire .

Link spre comentariu

Dumneavoastra reparati televizoare?!!!!

Fire lipite pe 10lei sau bere rece

Sunt dezamagit

Daca vine un om si ma roaga sa-i lipesc un fir trebuia sa-l refuz? Sau trebuia sa-l insel si sa-i iau 100-200 lei?

Nu te inteleg....ce-i cu asta? Am lipit si fire gratis.....un multumesc era mai mult decat suficient! Am reparat si televizoare gratis la oameni amarati...nu a fost nevoie nici de zece lei si nici de bere!

Esti tare ocupat de persoana mea...si vad ca te doare de grija mea...! Vezi ca exista un proverb pe tema asta....cauta-l si baga-l la cap. Poate o sa-ti foloseasca la ceva in viata...cu toate ca m-as mira! Mi-am dat seama ce fel de om esti....afara de LIKE tu nu stii absolut nimic pe forumul asta! Nu exista pagina pe forumul asta in care nu apare LIKE-ul tau! Cred ca feisbuc-ul si-a pus amprenta grav in viata ta!

In continuare imi sustin ideea ca montajul prezentat de @ledydep in prima pagina... arde ledurile! Aplicarea unei tensiuni inverse de 200-300 volti pe un led il va distruge.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Daca 4 colegi cu experienta spun ca functioneaza schema respectiva <<<<<>>>>>

Repari tv gratis oamenilor amarati?

Stii ce face ala amarat dupa ce pleaca cu televizorul reparat de la dv ,se imbata cu banii economisiti si va injura

Link spre comentariu

Depinde din ce punct de vedere iei lucrurile.Si eu lipesc fire cu 10-20 de lei.fiindca acel client va veni mai devreme sau mai tarziu siu cu ceva bun la reparat.Spun asta din experienta.

Link spre comentariu

In continuare imi sustin ideea ca montajul prezentat de @ledydep in prima pagina... arde ledurile! Aplicarea unei tensiuni inverse de 200-300 volti pe un led il va distruge.

Asa ,nu te lasa ,dai inainte cu tupeu

Editat de florinellll
Link spre comentariu

Eu am in plan varianta cu LR8K4 plus un voltmetru-ampermetru (am gasit unul 0-300v si 0-10A insa vreau sa-l modific pe partea de curent pentru mA,cand o sa am timp)

Info http://ww.badcaps.net/forum/showthread.php?p=712668

Sunt LED-uri ce au dioda de protectie antiparalel,tocmai pentru a-l proteja la alimentare inversa.

Daca cititi mesajul 11 de acolo vedeti ca o bagheta alimentata invers are 32,82V

De asta am intebat cum e la unii,ce indica de fapt cand alimentezi LED-ul invers. Daca arata o tensiune de 0,7-8 sau ceva volti e cu dioda de protectie daca e 2-300V e fara acea dioda si aia e tensiunea inversa aplicata acelui LED.

Sunt LED-uri si LED-uri poate unele rezista cu brio altele nu.

O sa testez si eu varianta asta si cealalta pe unele LED-uri.Cu toate ca nu as face asta,logic,citind datasheetul unei piese,vazand ce specificatii are,adica reverse voltage 5V m-as cam gandi ca nu e bine sa-i dau reverse voltage 300V

Link spre comentariu

Nu faceti confuzie intre un batranel sau o batranica amarata si un betiv.

Am cunoscut oameni batrani, singuri, carora le-a murit partenerul de viata si abia se descurca dintr-o pensie amarata, cu toate ca a muncit toata viata la stat. Abia le ajung banii de medicamente, de intretinere si de mancare. Singura lor bucurie este televizorul si radioul din casa...le mai umple singuratatea. Multi nu se mai pot deplasa sa-si cumpere o paine si apeleaza la vecinii de pe palier...

De cumparat televizor nou nici nu se pune problema...nu au de unde sa plateasca ratele. Astia sunt oameni amarati....si nu doresc nimanui sa ajunga in situatia asta cu toata ca viata ne rezerva surprize.

Am doua CRT-uri impecabile sasiu AK 30...ambele au tuburi Videocolor...asteapta sa fie donate cand se iveste ocazia....la astfel de persoane.

Si tineti minte..cine face rau...rau primeste...cine face bine...bine primeste! La mine cel putin a avut grija cel de sus sa-mi ofere inapoi inzecit binele care l-am facut...nu ma plang.

@ Florinell;

Daaa...ii dau inainte cu tupeu pentru ca tu nu vrei sa citesti sau sa te documentezi asupra functionarii unui led. Este mult mai simplu sa te tii de mizerii pe forum in loc sa-ti bati capul sa intelegi ca acel led nu suporta o tensiune inversa asa mare.

Daca va uitati in documentatia aparatelor care se gasesc la vanzare in China nu specifica ca arde ledurile...dar specifica ca trebuie depistat plusul si minusul ledului respectiv si puse sondele aparatului de masura corect...respectiv rosu la plus si negru la minus. Nu ar avea niciun fel de interes sa specifice ca montarea inversa a sondelor va distruge ledul. S-au gandit foarte bine...deoarece nu mai conteaza un led ars...cine cumpara leduri din China nu poata sa cumpere doar unul singur (cantitatea minima fiind de 50buc). Asa ca nu mai conteaza un led in plus sau in minus daca se arde....vede depanatorul ca nu e bine sa monteze sondele invers...si data viitoare va fi atent.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări