tendon Postat Aprilie 3, 2007 Partajează Postat Aprilie 3, 2007 salutare !Mi-am construit o incinta bassreflex acum ceva timp (60cmx40cmx45cm) cu un tub de 10cm diametru si 13.5cm lungime in care am bagat o "prastie" de difuzor(atto 280 W PMPO).... dar surprinzator se auzea foarte bine la volum mediu>>tare (simtea basu' vecinu de la 4 ... io stau la parter)....la volum mare>>aproape de maxim se auzeau lovituri in difuzor ... avea cursa prea mare.... cineva mi-a spus ca incinta e prea mare si nu se face compresie ..... prin urmare am taiat 15 cm din lungime.... si acum la volum mediu difuzorul scoate un sunet asemanator cu a unui "steag batut de vant" ....... stiti careva care e problema ? .... astept raspunsuri si opinii P.S.- este amplificat cu kit WOF 100cu respect Link spre comentariu
Extrem Postat Aprilie 3, 2007 Partajează Postat Aprilie 3, 2007 Daca zici ca la volum mediu se auzea bine inseamna ca la volum ceva mai mare bubuieturile produse erau de la amplificator care nu-i dadea difului suficienta putere. Link spre comentariu
crexy Postat Aprilie 3, 2007 Partajează Postat Aprilie 3, 2007 ai dat cu prea multi w in difuzor Link spre comentariu
tendon Postat Aprilie 4, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2007 2 raspunsuri complet diferite .... :axe: ... astept si alte opinii.... Link spre comentariu
Dr4g0n Postat Aprilie 4, 2007 Partajează Postat Aprilie 4, 2007 2 raspunsuri complet diferite .... :axe: ... astept si alte opinii....la volum mediu amplificatorul tau nu baga distorsiuni si nu intra in staturatie deaia se aude bine ....... la volum mare ai distorsiuni mari si intra in staturatie si asa o sa distrugi difu daca nu cumva l-ai distrus ..... iti recomand un amplificator mai puternic Link spre comentariu
victor_wts Postat Aprilie 4, 2007 Partajează Postat Aprilie 4, 2007 daca se aude de cand ai modificat incinta poate fi si din cauza vitezei aerului din port prea mare o parere :axe: Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 4, 2007 Partajează Postat Aprilie 4, 2007 Daca stii ca e prastie atunci ce performante astepti de la el?.In general toate astea ieftine si fara parametrii sunt facute la plesneala ,din rebuturi,fara verificare a calitatii,nesemanand unul cu celalat ,poate doar 'estetic'.Ce placere auditiva ai vrea sa produca?.Cutia este poate prea mare,inca,dar nestiind paramerii esti pe potrivite.Din pacate parametrii de obicei nu sunt potriviti pt incinte,iar magnetii slabi folfaie membrana haotic,orice cutie i-ai face.Trebuiesc umplute mai bine cu fono,sau probail ai acordat-o sus,diam de 10cm pt tub este suficient ca sa nu produca zgomot,cel putin la jumatate din putere,totusi nu ai spus nimic despre dif,cum ar fi marimea sau modelul.Oricum sa nu ai mari asteptari de la el,in general e doar munca in zadar si visuri.E posibil sa fie si de la kit,daca face ca un steag batut de vant,dar la putere mare,sau ai pb cu el din alimentare,filtraj,sau puterea finalilor.Oricum nici diful nu sta prea bine la capitolul putere si distorsiuni.'Simtea basu' vecinu de la 4 ... io stau la parter'Be serious man,tu te simti bine cand stii ca stresezi pe cineva,nu pt tine faci sa asculti,ci pt vecini?Si fii sigur ca ce aude vecinu nu e bas.PS:Daca deja ti se pare ca e junghi la ce te mai complici,incearca cu un dif mai bun,macar sa nu pierzi timpul degeaba,ca munca fara rost vad ca e o placere. Link spre comentariu
tendon Postat Aprilie 4, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2007 CBI .... nu am bagat bani multi in difuzor(ATTO CSW1232 MODELUL NEGRU COMPLET 4 ohmi. DIAMETRU SASIU 30 CM) pentru ca sunt incepator... si vreau sa vad "cu ce se manaca" si prefer sa fac teste cu difuri slabe calitativ ..... problema mea este alta .... inainte sa modific incinta, la 50% volum se auzea bine , dupa ce am modificat incinta la volum 50% nu se mai aude asa bine. Sa se fi stricat amp. dupa ce am taiat cutia..... imposibil ....Cat despre faptu' ca il fac sa auda vecinii ... gresit ... camera e mare si vreau sa simt basu' calumea la un volum mediu.... rezerva de putere e binevenita oricand.multumesc de pareri .. astept si altele .... si mai cer un sfat .... CE DIFUZOR DE BASS IMI RECOMANDATI, SA FIE DE 4 OHMI LA UM PRET CARE SA NU DEPASESCA 3 MILIOANE SI SA FIE POTRIVIT PENTRU KITU' CU CARE IL "HRANESC"Multumesc Link spre comentariu
Vizitator donpetru Postat Aprilie 4, 2007 Partajează Postat Aprilie 4, 2007 In primul rand difuzorul ATTO CSW1232 este nu slab...deosebit de slab. Diametrul tubului la incinta bass reflex pe care ai facut-o este putintel cam mare ca si volum acestei incinte. Difuzoarele ATTO crapa daca dai in ele si cu o statie de 20-35W pe canal romaneasca facuta cu 2n3055, deci iti inchipui cam ce putere au (apropo, nu te uita la cei 280 W PMPO, asta este o putere comerciala). Spun asta deoarece, de curand, m-am lovit si eu de un astfel de difuzor (varianta 25cm diametru). Astea sunt diufzoare utilizate cu precadere in incinte pe doua cai. P.S. Daca te intereseaza alte specificatii tehnice ale acestui difuzor in vedere repararii deficientelor constate de tine si adoptarea unei solutii amplif-difuzor optima, spune-mi sau da-mi o adresa de e-mail si se rezolva. Cat despre un alt difuzor in vedere cumpararii, uite un exemplu: http://www.psc-audio.ro/catalog/product ... cts_id=236 Link spre comentariu
tendon Postat Aprilie 4, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2007 stiu ca cei 280 W is pur comerciali ... am zis asa sa se stie despre ce e vb. am sa-ti trimit in MP astept alte recomandarimultumesc Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 4, 2007 Partajează Postat Aprilie 4, 2007 difuzorul de la PA nu e pt subwoofer. Va scoate basi, dar nu pt asta a fost facut.Incearca ceva auto. Sunt destule modele de unde poti alege, vezi GZ, pioneer, jbl, hertz..... Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 4, 2007 Partajează Postat Aprilie 4, 2007 @ donpetruNu este slab...da?... comparativ cu ce cu ying ciung de 10 euroi sau sony sau mai stiu eu ce nenorociri(nu astept raspuns :yawinkle: )Astea sunt diufzoare utilizate cu precadere in incinte pe doua cai?chiar asa sa fie ? mai zici ca le-ai si utilizat.Prin doua cai nu se intelege doar wofer sau subwofer si tiuaiala.Nici fara filtru nu scot ceva comestibil urechii,oricat de tabla ar fi ele.Abia abia unele modele de 17cm daca pot fi utilizate pe post de 'medie' dar nu mai mult de 3-3,5k, maj. avand spl mic si nu pot fi aliniate cu joasa.Unde-s parametrii dom'le,unde-i graficul frecv/impedanta?Cat se abat de la acesti parametrii? :partyman: Sa fim seriosi nu mai recomandati asa ceva,mai ales ca-i incepator,ca nu de-aia e acest forum,spunetii omului in fata unde se prezinta,sa nu mai faca atat traforaj, nu ca-i SAL mai bun ca bm si tot asaDaca ajungem sa comparam realizarile cu boxe de 100E sau mai mult din mall-uri at. ce rost are sa mai facem DYI? le luam gata facute,macar arata bineDin ce observ mai toti intreaba de suburi,are un anumit dif vreas sa-i faca cutie din burta,nu conteaza decat sa bubuie si cati wati are dom'le sa fie multe zerouri dao-n colo de eficienta,wati sa tina.Dar cu rstul ce facem?Muzica se asculta doar pe sub?Cati vorbesc de boxe .cati au pomenit numele de tweter,filtre.cum cePana atunci cred ca mai bine decat sa spargem banii pe jucarii mai stam putin si facem o treaba corecta.Alegem un plan,ce ne trebuie,daca suntem la inceput e bine sa luam de-a gata ceva verificat sau sfatul cuiva competentCred ca multi ar fi mai linistiti si nu si-ar mai bate capul cu atatea prostii si ar avea mai mult timp pt ascultat muzica decat pt lucru manualEsti la inceput..si ce ..incepi cu stangul..vrei sa te dejamagesti din prima,apoi iar si iar.Maria isi schimba doar palaria(eticheta).. Link spre comentariu
Vizitator danutgalati81 Postat Aprilie 28, 2007 Partajează Postat Aprilie 28, 2007 omul a spus ca nu e slab ci ca e deosebit de slab Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum