Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se poate memora în analogic o valoare discretă ?

Mondan

Postări Recomandate

Este prostia mea, am uitat sa sterg pin 4 de la plus, din schema precedenta.

Pin 7 nu se leaga nicaieri, e colectorul unui tranzistor intern, nefolosit in montaj.

post-184838-0-25778500-1468420478_thumb.png

Editat de Ticu
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ticu

6

• niculae

5

• Liviu M

2

• Mondan

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Este prostia mea, am uitat sa sterg pin 4 de la plus, din schema precedenta.

Pin 7 nu se leaga nicaieri, e colectorul unui tranzistor intern, nefolosit in montaj.

Posted ImageCiclu_rotatie_magnet.png

Ok, voi scoate si eu pinul 4 de la plus si-l leg la colectorul lui bc337.

Multumesc frumos pt ajutor!

Toate cele bune!

Link spre comentariu

Nu m-am putut abtine sa nu experimentez si o varianta care poate functiona pe baterie, cu numai 1 mA consum in asteptare.Contine si un "ceas" cu perioada de 12 ore (care poate fi setat si la valori mai mici).Poate fi utila pentru cine doreste autonomie fata de reteaua electrica.post-184838-0-71028400-1468566495_thumb.png

Editat de Ticu
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Vreau sa fac o mica automatizare a unui cilindru, gen hranitor pesti,acesta este invartit de un motoras de 12v, cilindrul are o mica fanta/gaura prin care atunci cand se invarte in interior se umple cu o cantitate de mancare din rezervorul care este fixat deasupra cilindrului in dreptul fantei, deci cand fanta ajunge deasupra se incarca cu mancare, se roteste si ajunge cu fanta in jos, atunci descarca mancarea si doresc ca atunci cand ajunge cu fanta inapoi sus si se incarca cu alta portie de mancare sa opreasca comanda motorului fara sa mai continuie ciclul.

Mentionez ca motorul impreuna cu montajul respectiv va fi comandat de un programator care ai va da comanda la un interval orar stabilit pt hranirea pestilor de 2-3 ori pe zi !

Multumesc.

Salutare,

eu am avut aceeasi necesitate cand a trebuit sa plec urgent de acasa pentru cateva zile.

Am luat un Arduino (din dulap), un servo, o cutie cilindrica si am facut astfel incat sa actioneze acest servo la anumite intervale. Avantajul servo este ca are o pozitie "zero" si deci se poate readuce cu exactitate la pozitia initiala.

Cand m-am intors din vacanta am observat ca dispozitivul functionase fara probleme, numai ca neavand automatizare si pentru schimbarea apei, aceasta era destul de murdara.

Apoi am cumparat de pe internet un dispozitiv pentru hranirea pestilor, care era destul de ieftin si simplu, fanta pentru erogarea hranei era reglabila si functiona cu baterii.

Acelasi lucru iti recomand si tie, arata cam asa.

L-am cumparat online la un pret derizoriu, nu imi amintesc exact insa. 

Link spre comentariu

Tot cu servo mi-am facut si eu (cu PIC, ca arduino nu se prea gasea). Pe post de dozator folosesc tuburi de mancare "click" de la JBL.

post-175022-0-52932800-1469637541_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări