Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

curenteaza televizorul !

Vizitator Adrian Sorin

Postări Recomandate

...- EXCLUS .

Au fost cazuri la mine în oraș,când "specialiștii E-ON" au înlocuit contoarele,au inversat fazele cu nulurile,și s-a întâmplat fenomenul prezentat la acele locuințe care aveau legat nulul pe post de legătură la pământ.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sesebe

5

• leoncris

5

• adydep

3

• Florinel TV

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator cata82

da am stechere gen pc cu lamele pentru impamantare..

Esti sigur ca ai impamantare la tv-ul led?!?90% din producatorii de tv-uri led folosesc doar faza si nulul la alimentarea acestora fara a avea impamantarea la stecher, repet stecher nu priza.Personal am 2 tv-uri led Samsung, ambele de 32 de inchi dar modele diferite si niciunul nu are impamantare la stecher, au doar faza si nul din fabrica. Editat de cata82
Link spre comentariu

Esti sigur ca ai impamantare la tv-ul led?!?90% din producatorii de tv-uri led folosesc doar faza si nulul la alimentarea acestora fara a avea impamantarea la stecher, repet stecher nu priza.Personal am 2 tv-uri led Samsung, ambele de 32 de inchi dar modele diferite si niciunul nu are impamantare la stecher, au doar faza si nul din fabrica.

Adica ai primit/folosesti un cablu chinezesc prost fara fir de impamintare?

Eu la toate TV-urile la care am vazut conector de alimentare gen PC, am gasit impamintarea conectata. Nu stiu ce ai vazut tu.

am precizat clar ca tv-urile amandoua au stechere gen pc cu lamele de impamantare

Ai trei variante (daca te pricepi dar nu prea ai dat de inteles asta) sau mai corect doua:

1) procedezi cum zice Florin aici si nu-l mai pui inapoi,

2) sau il duci la un mester adevarat

3) se exclude pt ca n-ai mai fi intrebat aici daca te pricepeai

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Am intalnit un caz in care impamantarea casei era intrerupta iar tv-ul si calculatorul erau alimentate printr-un prelungitor. In prelungitor era scurt intre faza si impamantarea prelungitorului. Astfel faza se dsitribuia pe toate aparatele care aveau contact de impamantare la stecher. Verifica sa nu fie ceva de genul acesta si la tine. Scoti aparatele  din prelungitor si prelungitorul din priza si verifici cu ohmetrul daca nu e scurt intre cele cele trei fire ale prelungitorului. 

Link spre comentariu

Am intalnit un caz in care impamantarea casei era intrerupta iar tv-ul si calculatorul erau alimentate printr-un prelungitor. In prelungitor era scurt intre faza si impamantarea prelungitorului. Astfel faza se dsitribuia pe toate aparatele care aveau contact de impamantare la stecher. Verifica sa nu fie ceva de genul acesta si la tine. Scoti aparatele  din prelungitor si prelungitorul din priza si verifici cu ohmetrul daca nu e scurt intre cele cele trei fire ale prelungitorului. 

Amindoua tv-urile au impamintare si numai unul "curenteaza".....

Link spre comentariu

Ai raspunsul in enuntul ... problemei :

" Povestea incepe cu televizorul perfect functional conectat la cablu tv de la UPC + card tot de la UPC. Se muta televizorul in alta camera si se baga in priza iar cand dau sa bag banana in spatele lui flama puternica. "

22 de comentarii , pentru ... ce ?

Editat de leoncris
Link spre comentariu

Merci, dar mai citeste putin ce am scris si eu:

Adica ai primit/folosesti un cablu chinezesc prost fara fir de impamintare?

Eu la toate TV-urile la care am vazut conector de alimentare gen PC, am gasit impamintarea conectata. Nu stiu ce ai vazut tu.

Ai trei variante (daca te pricepi dar nu prea ai dat de inteles asta) sau mai corect doua:

1) procedezi cum zice Florin aici si nu-l mai pui inapoi,

2) sau il duci la un mester adevarat

3) se exclude pt ca n-ai mai fi intrebat aici daca te pricepeai

Ca sa nu fiu total off-topic: in cazul tv-ului in discutie Posted Image este vorba de alimentare ce contine si impamintare.

Daca defectiunea a aparut in urma mutarii, exista posibilitatea ca sa se fi miscat ceva fire nefixate in interior si sa scurtcircuiteze faza la masa TV-ului.

Daca este inca in garantie, fugi cu el la garantie.

Daca nu du-l la un mester. Nu-i o defectiune care sa poata ramine nerezolvata, cine stie cine se mai curenteaza si poate fi chiar mortal.....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări