knauf74 Postat Iunie 14, 2016 Partajează Postat Iunie 14, 2016 Mai fiabil ca un sistem de aer conditionat ce se gaseste prin comert,n-am intalnit. In rest,toate improvizatiile au consumuri mari de energie sau nu reusesc sa conditioneze aerul cat sa poata fi de luat in seama ca si aplicatie. Link spre comentariu
yogi72cj Postat Iunie 14, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 14, 2016 bun si care e cea mai eficienta din toate improvizatiile? Link spre comentariu
knauf74 Postat Iunie 14, 2016 Partajează Postat Iunie 14, 2016 Sincer,niciuna daca le iei la bani marunti. Am fost si eu in situatia aceasta,am pus pe hartie diversele variante si pana la urma am chemat o echipa sa-mi monteze o unitate de aer conditionat. A fost singura solutie viabila din toate punctele de vedere. Am mai pus inca 15 cm de vata in pod,pe langa cei 20, si am terminat balciul. Link spre comentariu
morocanosul Postat Iunie 14, 2016 Partajează Postat Iunie 14, 2016 Singura solutie este...un ventilator! Desi nu raceste aerul,macar da senzatia ca e mai...racoare! Cine nu are curent electric pt. ventilator,foloseste un...evantai,facut din ...orice ziar ,planta, poate ajuta....daca are cine sa initieze miscarea..."dute-vino", pana cand...vine iarna! Link spre comentariu
mac01 Postat Iunie 14, 2016 Partajează Postat Iunie 14, 2016 Evantaiul poate fi pus in miscare de doua cadane..una in stanga, una in dreapta. Link spre comentariu
morocanosul Postat Iunie 14, 2016 Partajează Postat Iunie 14, 2016 Aici nu e permis asa ceva,si cu o singura..."cadana" esti considerat...infidel,ce sa mai zicem de doua...O vei "incasa"(bataia)X2,daca aveai 4... Link spre comentariu
MLGore Postat Iunie 20, 2016 Partajează Postat Iunie 20, 2016 Cu 250w poti raci o camera doar cu un ventiloconvector si cu apa de put. Ventiloconvectorul consa vreo 50w maxim iar pompa de circulatie vreo 100w. Ar mai merge un split invertor Daikin de 7000Btu dar mai ai nevoie de 2 panouri ca sa ajungi la 750w si un convertor 12-220v . O alta solutie ar fi o instalatie de racit apa cu absorbtie (ca frigiderul Fram) am vazut mai demult la niste italieni, erau niste sfere transpatente ce se montau prin gradina, dar nu stiu cat de eficiente sunt. Link spre comentariu
QQme Postat Iunie 20, 2016 Partajează Postat Iunie 20, 2016 Da este o solutie frigiderul cu absorbtie-amoniac- am vazut asa ceva la o rulota,frigider 80l cu congelator alim. la 12V.,rad. era scos inafara incintei.,rulota era din anii 70. Link spre comentariu
yogi72cj Postat Iunie 20, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2016 dar ceva simplu cu un ventilator si evaporare apa sau sistemul ala cu peturi taiate la care scade temperatura aerului daca iesi prin gaura mai mica decat intra:)nu mai stiu cum se numeste efectul Link spre comentariu
MLGore Postat Iunie 20, 2016 Partajează Postat Iunie 20, 2016 (editat) Nu poti sa faci racire doar prin evaporare in spatiu inchis pt. ca nu poti evapora la infinit. Dupa ce aerul din camera va ajunge la 100% umiditate relativa va fi mai cald ca inainte. Sistemul cu pet-uri taiate e o gogomanie si mai mare. Poti incerca o combinatie de evaporare apa combinata cu un dezumidificator desicant (cu silicagel) care poate fi regenerat prin incalzire (eventual cu un cuptor solar cu care sa poti incalzi aerul de regenerare ) dar e mult de construit si proiectat iar randamentul nu e mare. Nu ai casa conectata la Renel sau care e problema de vrei sa recurgi la solutii extreme? Consumul de curent nu e mare, eu am un apartament de 70mp expus la soare pana pe la ora 15 si am doua split-uri invertor de 9000 btu respectiv 7000 btu care merg non-stop de cand vine canicula. Mentin temperatura in toata casa la 25 grade cu un geam deschis permanent pt. aportul de aer proaspat si nu platesc decat 80-90 lei in plus la curent. Din pacate, cea mai buna metoda de a face frig(impropriu spus pt. ca de fapt muti caldura) ramane solutia clasica de pompa de caldura ce functioneaza dupa ciclu Carnot inversat, adica AC-uri cu compresor mecanic. Editat Iunie 20, 2016 de MLGore Link spre comentariu
yogi72cj Postat Iunie 20, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 20, 2016 am curent de la renel,dar vroiam o solutie simpla pt ca nu am nevoie de racire decat din cand in cand.probabil voi apela la ventilator cu gheata Link spre comentariu
orgasmo Postat Iunie 20, 2016 Partajează Postat Iunie 20, 2016 (editat) Gasiti aer conditionat mobil pe olx, second hand de la 100 lei + transport. http://olx.ro/oferta/aer-conditionat-mobil-ID6uRzI.html#64ac73674a defect Editat Iunie 20, 2016 de orgasmo Link spre comentariu
marius75 Postat Iunie 23, 2016 Partajează Postat Iunie 23, 2016 (editat) Dar dintr-o lada frigorifica auto (12V/4A) se poate incropi ceva? Am una care sta de pomana...In camera temperatura este de 27 de grade, (in zilele de canicula) dar cred ca umiditatea este cam mare. Daca scad cu 2 grade si mai reduc umiditatea ar fi ok. Sau macar sa reduc umiditatea cu ajutorul lazii frigorifice...banuiesc ca este posibil. LE: Nu este lada frigorifica, este o saracie de cutie cu un ventilator si atat...mie mi-a fost prezentata ca lada frigorifica Consuma curentul de pomana. Editat Iunie 23, 2016 de marius75 Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 25, 2016 Partajează Postat Iunie 25, 2016 Intr-o lada frigorifica este rece doar daca sta inchisa tot timpul. Daca se deschide, caldura produsa de sistemul ei de racire este de zeci de ori mai mare decat frigul produs. Link spre comentariu
Vizitator Chris33 Postat Aprilie 21, 2017 Partajează Postat Aprilie 21, 2017 Buna ziua tuturor, am o pivnita din beton sub casa, unde din decembrie si pana in iunie temperatura este de 15 -16 grade. Apoi, cand incepe canicula si se incalzeste pamantul, temperatura incepe sa creasca pana ajunge la 18 -19 grade si ramane asa pana in noiembrie. Pivnita e izolata pe tavan cu polistiren extrudat de 10cm iar in sapa de la parter exista polistiren extrudat de 3cm si nu am incalzire in pardoseala. De asemenea, peretii pivnitei sunt izolati pe exterior, mai putin podeaua. As dori sa racesc aerul cu cateva grade, ideal ar fi sa obtin sub 15 grade constant (probabil ca 12 grade cat ar trebui pentru pastrarea vinului e dificil, fara o instalatie de frig). Aceasta instalatie de contracurent, tub in tub, poate functiona in aceste conditii, sau ce solutie imi recomandati? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum