Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor generator eolian

Vizitator fanincurcalume

Postări Recomandate

sigur este angrenajul bun? daca palele se misca in gol si nu transmit miscarea catre ax? cum e prinderea dintre pale si ax? exista posibilitatea sa alunece?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

7

• puriu

2

• amudsen

1

• T.Sorin

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator fanincurcalume

sigur este angrenajul bun? daca palele se misca in gol si nu transmit miscarea catre ax? cum e prinderea dintre pale si ax? exista posibilitatea sa alunece?

da ,cuplajul e bun nu aluneca

Nu se recomanda un cuplaj rigid intre turbina si generator, mai bine un cuplaj multiplicator de turatie cu curea.

Viteza vantului de 60 m/s (200 km/ora) este catastrofala, se intalneste putine ore pe an si numai la inaltimi mari.

La o turbina Savonius curentul de aer trece printre pale, nu se opreste intre ele. Asa apare cuplul activ.

nu spun toate dar marea majoritate a generatoarelor (hoby) cumparte au cuplul direct ax-elicie-turbina rigid ,un multiplicator de turatie cu curele de transmisie este un consumator de energie deci nu prea indicat,ar fi mai eficient cred unul pe lantz

Link spre comentariu

Faceti o sarcina trifazata in triunghi din 3 becuri si cuplati-o la generator, vedeti cum se aprind toate cand invartiti cu mana. sau incercati sa invartiti de pale cu aceiasi viteza ca si la invartirea fara pale... mai spuneti ce observati. curentul ala il folositi redresat sau il lasati asa cum iese? mai descrieti putin partea electrica.

Invartiti-l cu o viteza constanta, o bormasina cu buton de blocare pentru functionare continua si masurati pe rand intre faze, mai spuneti ce observati.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
Vizitator fanincurcalume

Faceti o sarcina trifazata in triunghi din 3 becuri si cuplati-o la generator, vedeti cum se aprind toate cand invartiti cu mana. sau incercati sa invartiti de pale cu aceiasi viteza ca si la invartirea fara pale... mai spuneti ce observati. curentul ala il folositi redresat sau il lasati asa cum iese? mai descrieti putin partea electrica.

Invartiti-l cu o viteza constanta, o bormasina cu buton de blocare pentru functionare continua si masurati pe rand intre faze, mai spuneti ce observati.

in citeva zile trebuie sa-mi vina un turometru digital cu care voi putea vedea turatiile si implicit debitul de curent in anumite faze

cu siguranta la turatii mai mari 200-300 r/m   generatorul va debita catre normal (sper)

nu este nevoie de o sarcina trifazata,pot deosebi forta frenanta la punerea in scurt a fazelor in cele doua cazuri (cu pale si fara pale)

am spus deaja ca atunci cind montez palele sau turbina generatorul produce curent, dar mult mai putin decit fara ele in conditiile in care cu siguranta cu palele monrtate pot imprima o rotatie mai mare cu mina

cind voi avea turometrul voi putea concluziona mai bine

Link spre comentariu

Dacă generatorul are carcasa din aluminiu, înseamnă că foarte probabil nu are miez magnetic şi orice corp metalic feromagnetic apropiat de generator va devia liniile de câmp scăzând randamentul foarte mult. Altă explicaţie nu mai are cum să fie....dă-l jos din ,,cuşca,, metalică de fixare şi vezi că-şi revine.

Link spre comentariu
Vizitator fanincurcalume

Dacă generatorul are carcasa din aluminiu, înseamnă că foarte probabil nu are miez magnetic şi orice corp metalic feromagnetic apropiat de generator va devia liniile de câmp scăzând randamentul foarte mult. Altă explicaţie nu mai are cum să fie....dă-l jos din ,,cuşca,, metalică de fixare şi vezi că-şi revine.

multumesc de sugestie dar d-le Validae scuzati-mi insistenta si totodata ignorantza, dar cu pale sau fara pale generatorul se gaseste in aceeasi cusca metalica ,palele sunt di plastic (poate nu stiu cu insertzie metalica interna) turbina este insa in totalitate din aluminiu deci non feromagnetica

deci???

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări