Vizitator fanincurcalume Postat Iunie 12, 2016 Partajează Postat Iunie 12, 2016 salutare tuturor am construit un generator eolian pe verticala iar dupa montarea generatorului de curent ma gasesc in fata unui fenomen ce nu-l pot explica asadar generatorul este un 24 v,1kw trifasaic pt.inceput am legat un bec intre doua fase si l-am invirtit la mina ,becul aprinzindu-se in conformitate cu putinele rotatii ,luminozitate satisfacatoare ,deci multumit montez tot ansamblu si cu toata fortza invirt de turbina gen savonius ,acum vine surpriza :becul abia se aprinde ,tensiune masurata abia atinge 4,5 5v. mai sa fie nu -mi vine sa cred si pun toate fazele in scurt ,generatorul se infrineaza insesizabil. ok demontez si fac proba cu fazele in scurt ,generatorul se infrineaza puternic semn ca functioneaza bine ok remontez si fenomenul apare turbina este in totalitate din aluminu ,ma strimb de mirare si montez palele originale ale generatorului care sunt din plastic si fenomenul persista ,ma infurii si ridic mai sus palele crescind distanta dintre generator si pale ,fenomenul persista dar cu oarecare diminuire ,obtinind ceva infrinare la proba fazele in scurt dar insuficienta si bineinteles nesatisfacator rog cei care au construit asemenea generatoare sa-mi spuna daca au intilnit fenomenul si daca vor bineinteles sa-mi dezvaluie misterul va multumesc anticipat Link spre comentariu
validae Postat Iunie 12, 2016 Partajează Postat Iunie 12, 2016 E foarte probabil să fi înseriat înfășurările greșit. Ceva poze cu generatorul se poate ? Ai încercat să pui becul între toate cele trei perechi de faze, să vezi dacă generează la fel ? Link spre comentariu
Vizitator fanincurcalume Postat Iunie 12, 2016 Partajează Postat Iunie 12, 2016 multumesc pt raspuns generatorul nu este unul construit de mine este unul cumparat steaua fazelor fiind in interior ,deci nu am ce sa inseriez chestia cu becul a fost initiala dar cind fenomenul m-a lasat masca am pus fazele in scurt deci frinarea generatorului era maxima abia daca reuseam sa-l invirt la mina simtindu-se o miscare sacadata normala la trecerea magnetilor ,asta cu generatorul pe masa dar montat in pozitie verticala sub turbina sau sub pale ,la punerea in scurt a fazelor frinarea este nesemnificativa. nu am incercat pozitionarea generatorului defazat la 90 de grade faza de pale deci nu stiu daca ar schimba ceva voi incerca sa fac si ceva poze Link spre comentariu
validae Postat Iunie 12, 2016 Partajează Postat Iunie 12, 2016 Credeam că e construit în regie proprie. E curios de ce s-ar comporta altfel în altă poziție, doar dacă nu cumva chiar turbina metalică de antrenare îl perturbă.Aștept poze cu generatorul Link spre comentariu
Vizitator fanincurcalume Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 acum totul este demontat alte foto alta Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 La prima vedere este o constructie jalnica. Rotorul cu pale fixe si etanse la interior nu prea este Savonius. Nu rezulta cine suporta greutatea rotorului. Daca este vorba de lagarele generatorului, e normal sa nu mearga vertical. Cred ca valoarea de 1 kW electric este de un optimism debordant. Generatorul pare a fi bun, dar merita alta constructie. Parerea mea! Link spre comentariu
T.Sorin Postat Iunie 13, 2016 Partajează Postat Iunie 13, 2016 (editat) montez tot ansamblu si cu toata fortza invirt de turbina gen savonius ,acum vine surpriza :becul abia se aprinde ,tensiune masurata abia atinge 4,5 5v. mai sa fie nu -mi vine sa cred si pun toate fazele in scurt ,generatorul se infrineaza insesizabil. ok demontez si fac proba cu fazele in scurt ,generatorul se infrineaza puternic semn ca functioneaza bine ok remontez si fenomenul apare turbina este in totalitate din aluminu ,ma strimb de mirare si montez palele originale ale generatorului care sunt din plastic si fenomenul persista ,ma infurii si ridic mai sus palele crescind distanta dintre generator si pale ,fenomenul persista dar cu oarecare diminuire ,obtinind ceva infrinare la proba fazele in scurt dar insuficienta si bineinteles nesatisfacator Eu ma chinui sa deduc ce se intampla pentru ca nu inteleg chiar prea bine la ce va referiti ... in sensul ca , ok primul experiment l-am inteles : montati becul intre 2 faze se aprinde corespunzator ( deci sa inteleg de aici ca nu era montat rotorul cu palele ? (1) ) Apoi experiment 2 : dupa cum spuneti : ''montez tot ansamblu'' -> ce este mai precis : tot ansamblul ? (2) ''becul abia se aprinde ,tensiune masurata abia atinge 4,5 5v.'' -> atinge aceasta tensiune la turatia anterioara , sau semnificativ mai mica ? (3) resimtiti vreo infranare ( mai considerabila ) dupa ce ati montat rortorul cu pale si-l invartiti ? (4) Trebuie sa mai tineti cont de un aspect , altul decat cel mentionat anterior de catre #puriu , dar inainte de a-l specifica , va rog sa-mi raspundeti la aceste 4 intrebari . Editat Iunie 13, 2016 de T.Sorin Link spre comentariu
Vizitator fanincurcalume Postat Iunie 14, 2016 Partajează Postat Iunie 14, 2016 La prima vedere este o constructie jalnica. Rotorul cu pale fixe si etanse la interior nu prea este Savonius. Nu rezulta cine suporta greutatea rotorului. Daca este vorba de lagarele generatorului, e normal sa nu mearga vertical. Cred ca valoarea de 1 kW electric este de un optimism debordant. Generatorul pare a fi bun, dar merita alta constructie. Parerea mea! multumesc despre apreciere dar nu asta era intrebarea 1kw este puterea generatorului ,nu am specificat nicaieri ca turbina construita poate dezvolta o putere de 1kw greutatea turbinei este sustinuta de un ansamblu cu rulmenti vizibil in fotografii Eu ma chinui sa deduc ce se intampla pentru ca nu inteleg chiar prea bine la ce va referiti ... in sensul ca , ok primul experiment l-am inteles : montati becul intre 2 faze se aprinde corespunzator ( deci sa inteleg de aici ca nu era montat rotorul cu palele ? (1) ) Apoi experiment 2 : dupa cum spuneti : ''montez tot ansamblu'' -> ce este mai precis : tot ansamblul ? (2) ''becul abia se aprinde ,tensiune masurata abia atinge 4,5 5v.'' -> atinge aceasta tensiune la turatia anterioara , sau semnificativ mai mica ? (3) resimtiti vreo infranare ( mai considerabila ) dupa ce ati montat rortorul cu pale si-l invartiti ? (4) Trebuie sa mai tineti cont de un aspect , altul decat cel mentionat anterior de catre #puriu , dar inainte de a-l specifica , va rog sa-mi raspundeti la aceste 4 intrebari . 2 :din fotografii se vede ca suportul generator este separat de turbina,tot ansamblu montat inseamna turbina +generator 3:nu cred ca pot imprima o turatie mai mare generatirului invirtindu-l la mina direct pe axul sau decit atunci cind trag cu putere de turbina,astept un masurator de turatie sa pot face diferenta 4 am spus ca atunci cin generatorul este demomtat punind in scurt fazele infrinarea este puternica si la jumatate de tura pe minut resimti infrinarea cind turbina este montata,infrinarea este nesemnificativa aproape egal cu 0 fenomenul nu se intimpla doar cu turbina construita de mine dar este identica si cu palele originale ale generatorului cumparat Link spre comentariu
validae Postat Iunie 14, 2016 Partajează Postat Iunie 14, 2016 La ce turaţie minimă se specifică că generează 24V pe eticheta generatorului ? Mă tem că acel generator are nevoie de ceva turaţie, pentru turaţii mici cel mai indicate sunt generatoarele cu magneţi permanenţi şi fără miez magnetic, fiindcă nu au cuplu de frânare în gol. Link spre comentariu
Vizitator fanincurcalume Postat Iunie 14, 2016 Partajează Postat Iunie 14, 2016 ciao https://www.istabreeze.com/online/index.php?route=product/product&product_id=75 acesta este generatorul inteleg ca pt. debitarea puterii maxime trebuie o anumita turatie ,viteza vintului 60m/s dar atunci cind fazele sunt in scurt generatorul este frinat chiar si la 1 tura pe minut simti la mina ce se intimpla,cind montez palele originale sau turbina invirt foarte lejer generatorul infrinarea fiind nesemnificativa si asta nu pt. ca imprim miscarea direct de pe pala unde as avea mai multa forta ,chiar si imprimind miscarea direct de pe ax tot ar trebui sa depun mai mul efort pt. ca in acest caz am in plus si greutatea palelor Link spre comentariu
validae Postat Iunie 14, 2016 Partajează Postat Iunie 14, 2016 Deci simplul fapt că l-ai montat pe suportul metalic a scăzut randamentul generatorului. Şi cu generatorul nemontat pe suport generează mult mai bine. Asta înseamnă că prezenţa suportului metalic închide cumva câmpul magnetic în afara rotorului, se comportă ca un şunt magnetic. Încearcă să-i faci un suport nemagnetic sau în care fixarea lui să se facă dintr-un singur punct, aşa cum era prevăzut iniţial.El era făcut să pivoteze doar în singurul punct de fixare de pe catarg. Chiar sistemul tău metalic de fixare şuntează magneţii rotorului. Link spre comentariu
amudsen Postat Iunie 14, 2016 Partajează Postat Iunie 14, 2016 Carcasa generatorului e din aluminiu, tocmai de a preintampina acest fenomen de inchidere a liniilor magnetice in afara rotorului, "cusca" metalica de la exterior influenteaza drastic functionarea acestuia. Deci, necesita sistem fixare din material nemagnetic/ fixare intr-un singur punct pivotant (asa cum a spus d-l @validae). Link spre comentariu
Vizitator fanincurcalume Postat Iunie 14, 2016 Partajează Postat Iunie 14, 2016 La ce turaţie minimă se specifică că generează 24V pe eticheta generatorului ? Mă tem că acel generator are nevoie de ceva turaţie, pentru turaţii mici cel mai indicate sunt generatoarele cu magneţi permanenţi şi fără miez magnetic, fiindcă nu au cuplu de frânare în gol. generatorul nu-l demontez din interiorul trepiedului,dau jos doar turbina, atunci cind fac proba cu palele originale demontez doar palele care sunt din material plastic dau jos palele randament maxim ,pun palele randament scazut multumesc de sugestie o sa incerc sa-l scot din interiorul trepiedului Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 15, 2016 Partajează Postat Iunie 15, 2016 Nu se recomanda un cuplaj rigid intre turbina si generator, mai bine un cuplaj multiplicator de turatie cu curea. Viteza vantului de 60 m/s (200 km/ora) este catastrofala, se intalneste putine ore pe an si numai la inaltimi mari. La o turbina Savonius curentul de aer trece printre pale, nu se opreste intre ele. Asa apare cuplul activ. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 15, 2016 Partajează Postat Iunie 15, 2016 Cei 60m/s de pe eticheta generatorului reprezintă viteza maxim admisă cu palele originale, nu viteza minimă. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum