Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat achizitie Combina Frigorifica

Vizitator

Postări Recomandate

Buna ziua!

In primul rand imi cer scuze daca nu postez in sectiunea potrivita si in acest caz rog un moderator sa mute topicul.

Ma poate ajuta cineva sa i-au o hatarare, in ceea ce priveste cumpararea unei combine frigorifice bune privind raportul pret/calitate.  Sunt multe pe piata,preturi pentru toate buzunarele,dar si multe plangeri cam la toate marcile. Am vazut cateva modele prin magazine, fiecare isi lauda marfa, (multi habar nu au ce vand).Uni recomanda pe cele clasice cu racire statica ca ingheata mai bine, alti pe cele no frost, doar ca dezhidrateaza si usuca alimentele.Poate stie cineva sa ma lamureasca sa aleg un model care sa prezinte siguranta in pastrarea alimentelor la rece. Am rasfoit si internetul, am sunat la uni si la alti, uni mi-au recomandat Gorenje, altii Samsung, uni Electrolux altii Liebherr etc. alti imi recomanda sa cumpar second hand ca sunt mai rezistente ca acestea noi.

Astept parerile si recomandarile voastre.

Editat de nicu_top
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• belasajgo

12

• morocanosul

4

• gica70

1

• Vinu-i-bun

1

alti imi recomanda sa cumpar second hand ca sunt mai rezistente ca acestea noi.

Asa recomand si eu .Iar daca vreti noi ,Gorenje sau Samsung ,dar ultima marca nu mai vad decit cu no frost .Totodata as recomanda cu termostat clasic, nu cu electronica cind se defecteaza da multe batai de cap.

Ceva adus second  din afara de  pe germania sunt foarte bune.

Link spre comentariu

Liebherr este foarte ok (inca) - din punctul de vedere al calitatii. Eu am fix combina frigorifica Liebherr din link-ul de mai sus.

Daca cumperi o combina frigorifica buna, va rezista oricum destul de mult. As spune ca in principiu doar in cazul masinilor de spalat sunt mai rentabile cele second hand, la frigiderele / combinele frigorifice actuale cred ca inca nu s-a ajuns la o calitate asa slaba incat sa fie mult mai rentabile cele second hand. La masinile de spalat actuale este problema ca multe lucruri nu se mai pot repara (sau este necesara schimbarea mai multor componente scumpe - de exemplu cele care sunt integrate in cuva nu se pot schimba separat), din acest motiv chiar sunt mai rentabile cele second hand.

Link spre comentariu

Pana la urma am ajuns la concluzia ca trebuie sa aleg intre Liebherr sau Samsung. Amandoua marcile ofera garantie extinsa.

Belasajgo, ai spus ca detii combina Liebherr de m-ai sus, spune-mi te rog mai multe detalii despre ea si anume:

daca raceste bine frigiderul , pana la cate grade coboara temperatura in frigider, idem in congelator, daca face multa gheata congelatorul, la ce interval de timp trebuie decongelat congelatorul frigiderul am inteles ca are decongelare automata, ce tip de motor si termostat are combina frigorifica, se poate regla separat temperaturile sau merge una in functie de cealalta, si daca sti in ce tara este produsa combina respectiva!

Despre Combina frigorifica Samsung RB31FERNDSA nu stiu prea multe, am citit cate ceva pe internet, sunt multe pareri pozitive si despre aceasta combina frigorifica, mai putin faptul ca nu prea face fata la fluctuatiile si socurile de tensiune repetate din sistem, pe partea aceasta pare sa aiba un dezavantaj, poate ma lamureste cineva si despre aceasta Combina Frigorifica, unde este facuta, motorul idem, componente, daca receste bine.

Editat de nicu_top
Link spre comentariu

Partea de sus a combinei frigorifice raceste bine, temperaturile ce pot fi setate sunt 1-3-5-7-9°C. Reglajul temperaturii se face electronic. Temperatura din congelator nu poate fi setata la acest model, dar am verificat mainainte temperatura si am putut masura -20°C. Folosind functia SuperFrost teoretic se poate ajunge chiar si la o temperatura de -32°C in interiorul congelatorului. Combina frigorifica folosim de aproximativ 2 ani si ceva, in acest timp nu a trebuit inca sa dezghetam congelatorul, insa acum deja s-a cam adunat destul de multa gheata (in 2 ani si ceva), deci in curand va trebui sa indepartam gheata din congelator (noi umblam la congelator cam odata la 2 saptamani). Si la congelator are loc racirea prin peretii interiori, deci nu sunt conducte intre sertare cum sunt la alte combine frigorifice (decongelarea / curatarea este mult mai simpla).

Eu inca am prins o combina frigorifica fabricata in Germania, dar mai nou am aflat si eu ca unele modele au inceput sa fie fabricate si prin alte tari, la fel si piesele. La partea din spate a combinei frigorifice nu am acces sa verific sau sa fotografiez ce model este compresorul. Colegul de forum Spitfire care si-a cumparat mai recent un frigider (nu combina frigorifica) Liebherr, a gasit un compresor chinezesc in interior (http://www.elforum.info/topic/43182-sfat-achizitie-frigider/page-10?do=findComment&comment=1273811), deci probabil si Liebherr a inceput sa isi fabrice tot mai multe piese in afara Europei - dar ei totusi cred ca mai asigura un anumit standard ridicat de calitate.

Link spre comentariu

Multumesc pentru amanunte Belasajgo, am ramas surprins citint topicul lui Spitfire ca Liebherr-ul  este echipat cu compresor chinezesc, nu stiam asta. Cred ca trebuie sa verific asta direct in magazin. 

Link spre comentariu

In orice caz, la Liebherr inca mai am incredere ca se fabrica aparate bune, chiar daca la modelele actuale compresoarele sunt deja din China.

In schimb, de exemplu cei de la Bosch-Siemens de mult timp au scazut atat calitatea componentelor, cat si calitatea per ansablu a aparatelor electrocasnice. Ei au profitat de faptul ca toti cumparatorii aveau incredere in numele lor si au cumparat cu incredere aparate electrocasnice de ei, in ciuda faptului ca de la an la an a scazut treptat calitatea lor. Acum deja si nemtii si-au dat seama ca nu mai pot avea incredere nici macar in aparatele de la Bosch-Siemens. De cativa ani insa la Bosch-Siemens este o linie de produse care sunt vandute mult mai scump ca fiind "Made in Germany", dar la care piesele sunt aproape in totalitate identice cu cele din aparatele fabricate in alte tari, diferente fiind doar la piesele cele mai susceptibile pentru defectare si la verificarea de dupa asamblare, care este mai riguroasa.

La electrocasnice in principiu doar in Liebherr si in Miele mai am incredere, chiar daca si Miele a inceput de cativa ani sa-si produca produsele in strainatate, pana si in Romania. Ma mir oricum ca ambele companii au rezistat pana acum pastrand un nivel ridicat de calitate si nu au procedat asa cum au procedat celalalte companii, marind profitul prin mutarea productiei in alte tari si reducand calitatea produselor.

Link spre comentariu

Daca producatorul original vrea sa faca productie in...China sau...RO,pe langa tehnologie mai este necesar un curs de (re)calificare in arta de a ...muncii ! Am prins si alte vremuri,in care delasarea,ineficienta erau ridicate la nivel de ...arta ! Sa nu mai spun de chestia(total stupida)..."Noi ne facem ca muncim,ei se fac ca ne platesc.."! No comment!! :freaza:

Link spre comentariu

Azi am reusit sa controlez cu ajutorul unei oglinzi telescopice ce compresor este in combina mea frigorifica Liebherr, ce am cumparat cu aproximativ 3 ani in urma. Este modelul HXK12AA care a fost fabricat de ACC Austria - fabrica a fost preluata intretimp de SECOP Austria GmbH. Stiam eu ca inainte de cumparare am verificat cu atentie compresorul, ca sa fiu sigur ca este unul de calitate.

Link spre comentariu

Poate ne spui si noua cum se verifica compesorul si mai ales daca este unul...calitativ(adica unul de calitate,cred ca ai vrut sa spui..)?? :nas:La tara,am un .."LUX",bunicul frigiderelor,merge si acum .se incadreaza in standardele vremii(lui)!

Editat de morocanosul
Link spre comentariu

Am scris detaliile in topic-ul celalalt.  :limb:

Frigiderele vechi fabricate cu zeci de ani in urma au fost de calitate, acolo nici nu se pune problema.  :wretre

Link spre comentariu

In orice caz sa ne informezi ce fel de compresor are, sunt tare curios avand in vedere ca si eu am exact aceasi combina frigorifica - dar cumpatara cu 3 ani in urma. Acelasi model de compresor teoretic se mai fabrica in continuare, doar ca in loc de ACC mai nou producatorul este SECOP.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări