kappy Postat Iunie 11, 2016 Partajează Postat Iunie 11, 2016 Salut, Nu inteleg de ce imi arata 2 valori diferite , cand masor voltajul in doua sectiuni diferite. Am atasat schema electrica si punctele / valorile masurate. Multumesc anticipat celui care-mi explica, ca la un prost, cum, si de ce se intampla asa! Link spre comentariu
adydep Postat Iunie 11, 2016 Partajează Postat Iunie 11, 2016 Aveți contacte imperfecte(fie la întrerupătoare,fie sertizări oxidate),care duc la respectiva cădere de tensiune de 0,5V. Link spre comentariu
kappy Postat August 7, 2016 Autor Partajează Postat August 7, 2016 (editat) Salut! Multumesc pentru raspus! Din lipsa de timp nu am putut reveni mai repede. Am reusit sa masor voltajul la iesirea din puntea RR (marcata cu chenar verde si galben). Firul alb, ce duce la bateria are 14.8 v si firul maro, ce duce la restul instalatie electrice are 14.3 v . In cazul asta cred ca se exclude caderea de tensiune datorita contactelor oxidate/imperfecte. Oare imi poate explica de ce se intampla chestia asta? Editat August 7, 2016 de kappy Link spre comentariu
mac01 Postat August 7, 2016 Partajează Postat August 7, 2016 (editat) Poate mai e vreo dioda inseriata cu firul maro...in acel regulator. Ai desfacut acel regulator sa vezi ce-i in el? Editat August 7, 2016 de mac01 Link spre comentariu
The Stressmaker Postat August 7, 2016 Partajează Postat August 7, 2016 (editat) 0,5V ar fi caderea pe o dioda de putere mos care poate fi intre firul de la acumulator si cel al instalatiei din regulator cu plusul catre acumulator. Seamana probabil cu ce e aici http://www.8085projects.info/image.asp?picture=Motorcycle%20voltage%20regulator%20circuit..jpg . Editat August 7, 2016 de The Stressmaker Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum