Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebari despre panourile solare termice - Ce doriti sa aflati ?

T.Sorin

Postări Recomandate

Deschid acest topic , din dorinta de a oferi , in limita cunostintelor mele , si cu ajutorul altor cunoscatori ai acestui domeniu existenti aici pe forum , sau persoane care detin un astfel de sistem solar , oricare ar fi natura sa, raspuns eventualelor intrebari ce fac referire la sistemele solare termice . Astfel , va invit , in cazul care aveti nedumeriri cu privire la ( panouri solare presurizate , nepresurizate, colectoare solare plane sau cu tuburi vidate cu heat pipe ) sa le adresati aici , si sa incercam impreuna ,  sa gasim cea mai buna explicatie sau modalitate de solutionare a problemei , sau a eventualelor nedumeriri. :) Doresc astfel sa oferim impreuna o mai buna intelegere a acestor sisteme , pentru ca ele sa devina incet o deschidere catre utilizarea energiei nepoluante , in paralel cu sisteme clasice deja existente .       Cu stima !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• T.Sorin

2

Top autori în acest subiect

De asemenea , m-am gandit , facand referire la sisteme solare am putea purta discutii si despre panourile solare fotovoltaice . Orice legat de modul in care ele produc curent, modul lor constructiv , performante , pret etc.Citesc de ceva timp despre ceva numit : DSSC ( dye sensitized solar cell )Cel mai relevant video de pe youtube , care m-a lamurit referitor la procesul pe baza caruia acest tip de celul functioneaza este urmatorul : https://www.youtube.com/watch?v=3KRHJSOgzcw Este , potrivit opiniei mele , un nou mod de a privi celulele solare si modul in care in viitor aceste vor fi produse . De ce ?  Acest tip de celule solare se diferentiaza de cele clasice ( monocristaline / policristaline ) prin faptul ca sunt bio. Adica naturale , procesul ce sta la baza lor , este practic unul de natura biochimica. Si prin cercetari s-a ajuns deja la randament de 15% deci mai bun decat al celulelor clasice policristaline dar cu un dezavantaj : durata de viata a acestor tipuri de celule ( in jur de 1000 de ore ) , ceea ce este putin in comparatie cu o celula solara clasica ce produce pana la 20 de ani la un randamaent acceptabil. Aceste celule solare noi s-au creat probabil din dorinta fie de a fi portabile ( si aici ma refer lafaptul ca pot fi imprimate pe elemente flexibile ( foi de plastic ) ) si din dorinta de a avea un impact cat mai mic asupra mediului cat si referitor la faptul ca finalul cost al lor sa fie cu mult sub cele clasice. Teortic oricine dintre noi ar putea realiza o mica astfel de celula solara , cu niste materiale specifice .Nu stiu insa ce durata de viata asta aceasta celula realizata in sistem homemade ... referitor la cele 1000 de ore , ele au fost obtinute cu celule experimentale realizate in laborator .Cat despre date tehnice , se obtin cam : 400 milivolti cu ( 0.000250A ) pe cm patrat . Citeam mai adineauri acest articol : http://www.instructables.com/id/How-to-Build-Use-A-Dye-Sensitized-Solar-Cell-DS/ 

Editat de T.Sorin
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări