Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Regulator 5v

Postări Recomandate

Buna ziua am un mp3 player și vreau să în bag intro boxa activa.Mp3 playerul se alimenteaza la 5v.Dar nu am mediană de 5v la transformator am dor de 11v si după redresare îmi dă 15v. Am încercat să fac un regulator cu integratul UA7905 din aia 15v și mi-a ieșit fum din integrat. Probabil e pre mult 15v pentru el.Am si câteva diode zenner de 5.1v , întrebarea mea este cum pot sa fac din 15v 5v. Cu dioda zenner de 5v și integratul UA7905.Mulțumesc.

Editat de yonni
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

7905 este stabilizator de tensiune negativa, deci daca din asta ai folosit atunci e normal sa nu mearga. Cauta 7805 ( nu conteaza ce prefix sau sufix au ), cu ala rezolvi fara probleme, pentru ca 15V la intrare este mult sub maximul admis, adica nu pot reprezenta o problema pentru el, posibil sa ai nevoie de radiator, ceva relativ redus in dimensiuni, in genul celor de la sursele ATX ar trebui sa mearga.

Link spre comentariu

UA 7905 este regulator pe bara minus!....UA7805 este regulator pe bara plus!....si mai este o diferenta importanta , conexiunile la pini sunt diferite de la unul la altul...

:rade:...am postat cu totii in acelasi timp!

Editat de flomar60
Link spre comentariu

Care este consumul maxim al playerului? Stabilizatoarele 7905 suporta maximum 1,5 A si tensiune de alimentare maximum 30 V, iar curentul de scurtcircuit este limitat. Daca nu consuma peste 1,5 A si scoate fum, este o problema cu racirea integratului. Exista si stabilizatoare integrate de curent mai mare in capsula de tranzistor de putere. La noi s-a fabricat pentru 5 V si 3 A integratul bM 323 (dupa LM 323). La nevoie se pot lega in paralel doua 7805 sortate sa aiba exact aceeasi tensiune. Oricum, radiatorul trebuie sa fie generos.

P.S. Daca s-a montat un 7905 pe o schema pentru 7805 e normal sa se arda.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări