profesionistulamator Postat Iunie 8, 2016 Partajează Postat Iunie 8, 2016 Vă Salut! Dețin un receiver Yaesu FRG 8800 și sunt interesat sa cumpăr o antena multibanda sau sa găsesc pe cineva sa-mi confecționeze una.Menționezi ca locuiesc la curte dar duc lipsă de spațiu. Mulțumesc anticipat! Link spre comentariu
C.D. Postat Iunie 9, 2016 Partajează Postat Iunie 9, 2016 Nu ai nevoie de antena multibanda. O simpla antena filara (cat mai lunga) este suficienta. FRG8800 are balun incorporat 1:4 pe borna de antena si se descurca de minune cu orice antena filara. Link spre comentariu
profesionistulamator Postat Iunie 10, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2016 Mulțumesc mult pentru răspuns!Vă mai deranjez cu o întrebare,aparatul are și un modul conversie vhf incorporat(dacă m-am exprimat bine.....).Ce antena î-mi recomandați? Vă mulțumesc anticipat! Toate cele bune! Link spre comentariu
C.D. Postat Iunie 10, 2016 Partajează Postat Iunie 10, 2016 Se descurca acceptabil (fiind doar receptor) si cu antena filara in VHF, la emisie sunt mai complicate problemele. Nu trebuie decat sa-i conectati antena si sa treceti la treaba. (antena sa aiba izolatori din portelan (calit) tip nuca, cate doi la ambele capete ale antenei) Link spre comentariu
profesionistulamator Postat Iunie 11, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 11, 2016 Mulțumesc mult! Link spre comentariu
profesionistulamator Postat Aprilie 17, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2017 Va salut! in dorinta de a mai imbunatatii receptia,am confectionat si o antena Fishpole dintr-o lanseta din fibra de carbon lunga de vreo 6 metri. La interior am intins un cablu bagheta de cupru de 1,5. Intrebarile mele sunt: trebuie izolatori si la aceasta antena?adica exista riscuri?(fuger,arderea receptorului,etc) cineva mi-a spus ca si cablul coaxial care pleaca din antena trebuie sa aibe tot o lungime de 6 m ca sa ,,contra balanseze"........ce?nu stiu..... Va rog sa ma ajutati,accept sa si radeti de mine numai sa iasa antena bine. Link spre comentariu
MARLANU Postat Aprilie 17, 2017 Partajează Postat Aprilie 17, 2017 Betele de pescuit din fibra de carbon nu sunt indicate pentru antene,cauta o lanseta din fibra de sticla.nu ai nevoie de inzolator ,si eu folosesc antena Fishpole pentru VHF/UHF iar lungimea cablului este de 30m,foloseste cat cablu ai nevoie. 1 Link spre comentariu
radu42 Postat Aprilie 19, 2017 Partajează Postat Aprilie 19, 2017 (editat) Antena discone.........este o antena de banda larga.....mai multe detalii despre diferite antene aici http://www.i1wqrlinkradio.com/mapsite/mapsite.htm Editat Aprilie 19, 2017 de radu42 Link spre comentariu
profesionistulamator Postat Aprilie 20, 2017 Autor Partajează Postat Aprilie 20, 2017 Mulțumesc pentru recomandări. Puteți sa îmi spuneți de ce nu sunt recomandate cele pe carbon? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum