Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Antena multiband

profesionistulamator

Postări Recomandate

Vă Salut! Dețin un receiver Yaesu FRG 8800 și sunt interesat sa cumpăr o antena multibanda sau sa găsesc pe cineva sa-mi confecționeze una.Menționezi ca locuiesc la curte dar duc lipsă de spațiu. Mulțumesc anticipat!

Link spre comentariu

Nu ai nevoie de antena multibanda. O simpla antena filara (cat mai lunga) este suficienta.

FRG8800 are balun incorporat 1:4 pe borna de antena si se descurca de minune cu orice antena filara.

Link spre comentariu

Mulțumesc mult pentru răspuns!Vă mai deranjez cu o întrebare,aparatul are și un modul conversie vhf incorporat(dacă m-am exprimat bine.....).Ce antena î-mi recomandați? Vă mulțumesc anticipat! Toate cele bune!

Link spre comentariu

Se descurca acceptabil (fiind doar receptor) si cu antena filara in VHF, la emisie sunt mai complicate problemele.

Nu trebuie decat sa-i conectati antena si sa treceti la treaba. (antena sa aiba izolatori din portelan (calit) tip nuca, cate doi la ambele capete ale antenei)

Link spre comentariu
  • 10 luni mai târziu...

Va salut!

in dorinta de a mai imbunatatii receptia,am confectionat si o antena Fishpole dintr-o lanseta din fibra de carbon lunga de vreo 6 metri.

La interior am intins un cablu bagheta de cupru de 1,5.

Intrebarile mele sunt: trebuie izolatori si la aceasta antena?adica exista riscuri?(fuger,arderea receptorului,etc)

cineva mi-a spus ca si cablul coaxial care pleaca din antena trebuie sa aibe tot o lungime de 6 m ca sa ,,contra balanseze"........ce?nu stiu.....

Va rog sa ma ajutati,accept sa si radeti de mine numai sa iasa antena bine. :rade: :rade: :rade:

Link spre comentariu

Betele de pescuit din fibra de carbon nu sunt indicate pentru antene,cauta o lanseta din fibra de sticla.nu ai nevoie de inzolator ,si eu folosesc antena Fishpole pentru VHF/UHF iar lungimea cablului este de 30m,foloseste cat cablu ai nevoie.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări