Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Inlocuire dioda varicap

VEF

Postări Recomandate

Am gasit pe internet un articol referitorla o schema de emitator fm nu dau mai multe detalii ca iar imi sterg postarea ca nu e voie si ca o sa primeasca acuzatii elforumul . In articolul ala scria ceva din ce am inteles eu nu stiu prea multa engleza ca dioda varicap BB204 poate fi inlocuita cu doua leduri montate nu stiu cum asa scria : Transmitter can be tuned between 88-108 MHz with c5. BB204 could be replaced with conventional led (big) with reverse bias (no light given in correct polarity). Oare ar merge ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• VEF

2

• sesebe

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Se gasesc diode varicap in selectoarele de canale si in tunere. De ce sa te complici cu LED-uri polarizate invers? Strict la obiect: merge principial cu aproape orice jonctiune semiconductoare polarizata invers. Chiar si ultimile noutati in materie de televizoare, daca au tuner (pt antena sau cablu) au acolo si diode varicap (dar sint SMD).

Link spre comentariu

Pentru mine mai usor ar fi cu doua leduri polarizate invers decat sa caut prin televizoare asta daca da niste rezultate cat de cat bune si emitatorul bate 2 km cat scria in articolul ala , emitatorul are 2 W . La ce s-or fi referit aia cand au zis led mare de 12 v sau cum ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări