Dan57 Postat Iunie 24, 2016 Partajează Postat Iunie 24, 2016 (editat) Ca o curiozitate,inainte de 89,cum ünde se gasea freon? Sub ce forma?(butelii,marime,etc) Si nu trebuia un manometru pt. a stii la ce presiune sa-l incarci? Nu va suparati,intreb si eu....sunt profan in domeniul asta...! Intre ani1975-1980 am lucrat la Ministerul Turismului, Aprovizionarea Departamentala de unde se aprovizionau toate judetele din Romania. Freonul venea in repiciente de 1500 Kg. de freon lichid si se transborda cu ajutorul unui compresor modificat in butelii japoneze de freon (erau f. usoare ca metal dar nu stiu compozitia metalului) in care intrau aproximativ 100kg freon R12 (la cca12 atm)., caci acesta se folosea pe atunci. Eu eram unul care se ocupa cu marfa de import (inclusiv freon) care era adus din occident, il luam din vama, (in general vama 16 Februarie) il duceam in depozitul Ministerului si chiar ma ocupam si de descarcarea lui in butelii (cate o data). Veneau cei din judete si luau butelile pe care apoi le distribuiau in functie de nevoi. Fabricile de frigidere faceau independent import de freon dar cred ca am raspuns la o nelamurire a userilor yo9gcc. si morocanosului. Editat Iunie 24, 2016 de Dan57 Link spre comentariu
Vinu-i-bun Postat Iunie 24, 2016 Partajează Postat Iunie 24, 2016 yo9gcc spune , Oare chiar trebuie sa stii presiunea la care trebuie incarcat? Da, fiecare tip de freon are o presiune . De multe ori apare o instalatie la care trebuie sa aduci modificari atunci lucrezi dupa presiune si nu cintar. Link spre comentariu
neluelectron Postat August 14, 2016 Autor Partajează Postat August 14, 2016 Au fost discutii multe cu montarea unui vaporizator in interiorul frigiderului pentru a nu mai desface spuma de la spate ,intrebarea este pentru anularea vaporizatorului defect din spuma si sudarea celui din interiorul frigiderului care sa pus nou , nu se face acea sudare tot in spuma ,deci vrei nu vrei tot se umbla la spate la spuma ..am un artic cu vaporizatorul spart[fisurat] si stau si ma gindesc daca se mai merita stiind ca trebuie taiat acel policarbonat desfacuta spuma pentu a asunge la conducta ,anulat ala din spuma sudat asta nou montat in interior ,parca zic eu ca o sa iasa o tiganeala ..... Link spre comentariu
morocanosul Postat August 14, 2016 Partajează Postat August 14, 2016 Acum,depinde de buget si costul reparatiei,va fi un pic de "tiganeala"dar macar va functiona ! Daca vrei unul nou...bani sa ai ! Oricum,problema se va vedea in ...spate ! Link spre comentariu
Vinu-i-bun Postat August 14, 2016 Partajează Postat August 14, 2016 am un artic cu vaporizatorul spart[fisurat] si stau si ma gindesc daca se mai merita stiind ca trebuie taiat acel policarbonat desfacuta spuma pentu a asunge la conducta ,anulat ala din spuma sudat asta nou montat in interior ,parca zic eu ca o sa iasa o tiganeala ..... Daca stii sa lucrezi nu va iesi tiganeala .Tai conductele care merg in spuma de la vap din congelator ,scoti vap afara faci sudurile afara , dai o gaura finuta si scoti teava care va venii legata cu vap de sus care va fi montat in frigider ,tot asa faci 2 gauri pentru vap din frigider si dupa ce ai facut sudurile faci un canal fin exact cit teava in spuma din spatele frigiderului dupa ce ai bagat teava in spuma ,completezi cu sprey poliuretanic (spuma) .Dupa ce sa intarit o tai la nivel .Si gata .Daca ai folosii inele lokring ar fi mai usor ,experienta se cistiga in timp atit ca executie cit si calitate . Acum,depinde de buget si costul reparatiei,va fi un pic de "tiganeala"dar macar va functiona ! Daca vrei unul nou...bani sa ai ! Oricum,problema se va vedea in ...spate Eu le recomand clientilor care au un dulap ( frigider) estetic bun si deasemenea un compresor de calitate ,schimbarea instalatiei pe cupru la un cost de 6-7 sute si cu siguranta va mai tine minim 10 ani ,decit achizitionarea de unul nou care pica dupa garantie .Si chiar am clienti care accepta si nu au probleme dupa schimbarea instalatiei Link spre comentariu
neluelectron Postat August 14, 2016 Autor Partajează Postat August 14, 2016 ok ......multumiri multe pentru sfaturi ..... ce ma mai intereseaza la sudura cu teava aluminiu cu teva aluminiu mai folosesc ceva pasta gen borax sa u barele de sudura se sudeasa fara nici un decapant ....aluminiu Link spre comentariu
Vinu-i-bun Postat August 14, 2016 Partajează Postat August 14, 2016 (editat) Probabil vrei sa spui sudura Al cu Cu .Se sudeaza cu electrozi Tekro ,decaparea se face cu alcol tehnic si smirgel granulatie 200 ,se bercluieste teava si dupa imbinarea tevilor se vor suda ,DAR,,, ma indoiesc de indeminarea ta tinind cont de diferentele de topire intr Cu cu Al.Trebuie ceva experienta si un aparat bun de sudura . Nu este necesar sa sudezi Al cu Al tot vei fi nevoit sa sudezi cupru cu aluminiu. EX capilarul este din cupru. Editat August 14, 2016 de Vinu-i-bun Link spre comentariu
neluelectron Postat August 21, 2016 Autor Partajează Postat August 21, 2016 am un frigider arctic la care face figuri compresorul ,detin compresor pe r 134 daca lasi modifica cu acest motor bineinteles sai bag si freon tot r 134 , ce sar intimpla ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum