Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme la inregistrarea consumului

Vizitator AdiTi

Postări Recomandate

Vizitator AdiTi

A incercat sotul si a oprit toate sigurantele de la panou (fiecare camera din casa este pe siguranta separata) si nu mai indica nimic.

Nu stiu daca avem siguranta diferentiala, dar sotul mi-a spus ca daca ar fi fost vreun scurt pe undeva, sarea siguranta. Despre asta e vorba?

Oricum, multumesc pentru amabilitate si timpul acordat. Mai incercam, poate descoperim de unde provine consumul asa mare.

Editat de AdiTi
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

6

• danpin

6

• bentanioan

5

• sesebe

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Lăsați siguranțele cuplate și scoateți toți consumatorii din prize. Poate fi o problemă a instalației electrice și decuplarea siguranțelor o elimină din circuitul de măsură.Deci după scoaterea din prize a tuturor consumatorilor, veți mai avea doar consumurile reziduale ale lămpilor din întrerupătoare.Care sunt ignorabile.Monitorizați timp de minim o oră consumul (index notat) și dacă nu apare niciun consum, atunci e în regulă instalația.Atunci, ori aveți montat un contor cu erori de măsură grosolane (au fost cazuri), iar cel de test (al doilea contor montat) era la fel de prost. Greu de crezut, dar nu imposibil.Doar dacă monitorizați cum am spus fiecare consumator, veți putea depista problema.Nu credeți tot ce scrie pe etichetele aparaturii electrocasnice.....

Link spre comentariu

Nu, ti s-a explicat destul de clar ca asta este consumul, ce-i asa de greu de crezut?

Vrei consum mic? atunci scoate toate sigrantele de la prize si conecteaza numai frigideru (sa nu ti se strice mincarea). Daca poti trai asa atunci poti sa obtii consumuri de care vrei tu.

Nimeni nu a spus pina acum ca la un frigider de exemplu, daca il ai lipit de perete sau incastrat in mobilier cu ventilatie blocata sau partial blocata, consumul poate creste foate mult.

Pe urma mai sint persoane care deschid frigiderul si incep sa se gindeasca ce sa faca de mincare, citeodata pina incepe sa tiuie alarma la frigider. Crezi ca nu conteaza la consum?

TV-urile astea moderne cu consum redus, le-ai monitorizat consumul? Eu am avut "placerea" sa constat ca intradevar consumau mai putin decit TV-urile mai vechi, decit cele cu lampi/tuburi. 

Un CRT de 21-27in (TV-ul obisnuit de acum 15-25ani) poate consuma semnificativ mai putin decit un LCD sau LED de 42-55in.

Iar iluminatul cu LED-uri poate fi una din cele mai mari pacaleli. Depinde cit de bune si SCUMPE au fost becurile cu LED. Aici pe forum au fost destule discutii despre care sint mai bune si cum ar trebui sa fie facute. Cu cele ieftine si proaste poti sa ai consum declarat de 2W si sa consume 8W de fapt dar se poate si invers cu consecintele de rigoare.

Nu te mai agita atita si cumpara unul de asta si masoara consumul pe minim 24ore pt toti consumatorii. Eu recomand masurarea consumului pt cite o saptamina pt ca se elimina erorile cauzate de utilizarea diferentiata (de exemplu in weekend se poate ca TV-ul sa merga 6ore pe zi nu 2ore ca in rest). Nu pun link la magazin sa nu se conside reclama dar poate fi cumparat din nenumarate locuri....

PS; mai este un aspect, contoarele astea noi pot sa fie induse in eroare de energia reactiva ceruta de sarcina spre deosebire de cele mai vechi care nu vedeau energia reactiva.

Link spre comentariu
Vizitator AdiTi

Nu ma agit. Pur si simplu am cerut niste sfaturi si pareri avizate. Si nu vreau consum mic, vreau consum corect.

Frigiderul meu e bine mersi, nu e lipit de perete, nici bagat in nisa si nici nu sta cu usa deschisa 10 ore. Dat fiind ca pe afisaj nu scade temperatura nici macar un grad cat il tin deschis, banuiesc ca e utilizat corespunzator. Iar TV-ul daca imi consuma mult mai mult decat scrie pe carte, atunci vreau sa stiu, ca ma cert cu Panasonicul pana cand imi platesc ei factura. Hai sa luam si led-urile si sa presupunem ca in loc de 9w ar consuma 20w x10 becuri x 6 ore de functionare = 1200 w .... Si tot mai e pana la 25 kwh / zi.

Si da, este greu de crezut ca asta e consumul real, cata vreme langa mine este o cladire cu birouri la parter si locuinta la etaj, unde toata ziua merg 7 PC-uri, 2 imprimante, un fax, un xerox, mai are 3 lazi frigorifice, 2 boilere mari, hidrofor, 2 frigidere si consuma ....... surpriza........ 800 kwh / luna. Iar noi suntem plecati mai mult de jumatate de zi de acasa iar consumul lunar calculat in baza celor constatate pana acum ar ajunge la 750 - 800 kwh. Acum intelegi de ce imi pun intrebari? Daca tot platesc, vreau sa stiu ce platesc si de ce cat timp muncesc la greu pentru banii aia.

Mi-a mai spus cineva de priza cu contor si o sa incercam si asta, iar in ceea ce priveste energia reactiva, voi ruga un electrician sa ma lamureasca despre ce e vorba si sa verifice.

Editat de AdiTi
Link spre comentariu

Pai tu cu crezi ca acea cladire consuma asa de putin? Pt ca o parte din consum este inregistrat la tine..... :wretre

Si la mine consumul este tot spre 600KWh  (variaza intre 250KWh si 800KWh) dar nu ma agit atita pt ca am mai facut si ceva masuratori. De exemplu, TV-ul din sufragerie imi consuma in 24h vreo 2Kw.

Link spre comentariu

Mie mi se pare exagerat de mare consumul de energie electrica. Probabil exista un cosumator care-si face de cap. Toate electronicele si unele electrocasnice aflate in st.by consuma,dar nu-ntratit incit sa te puna pe ginduri.

Link spre comentariu

Verificati consumul pe o zi , probabil contorul nu era pe ,,zero" la montare.Ce tip de contor este? Cred ca stiti ca cifra dupa virgula este nesemnificativa.

Link spre comentariu
Vizitator AdiTi

Contorul este Comtec, Electromagnetica si era pe 0 la montare. Am verificat pe zile. Consumul a fost in jur de 25 kwh zilnic. Am ajuns la 72 in 3 zile.

Link spre comentariu

,,La centrala scrie putere nominala - 28kw, consum 135 w''

Ce fel de centrala este ? Presupun ca nu electrica. Cred ca ar ajuta si o poza cu contorul,sa se vada inscriptiile care arata caracteristicile.

Link spre comentariu

,,La centrala scrie putere nominala - 28kw, consum 135 w''

Ce fel de centrala este ? Presupun ca nu electrica. Cred ca ar ajuta si o poza cu contorul,sa se vada inscriptiile care arata caracteristicile.

Cei 135W, reprezinta consumul de energie electrica al centralei, de la retea. Cum centrala este folosita doar pentru producerea apei calde,singurii consumatori mai ''seriosi'' sint pompa de recirculare si ventilatorul de evacuare a gazelor arse. Restul consumatorilor  sint aproape nesemnificativi.

Link spre comentariu

Da,consumul este exagerat,de asta am zis ca ar fi bine puse poze in care sa se vada caracteristicile contorului (greu de crezut dar poate s-a montat un contor care necesita reductor de curent si s-a legat direct).

Link spre comentariu

Pai dupa stiinta mea, contoarele nu sint montate chiar de catre oricine. Cei care le monteaza, nu-s ''instalatori tehnico-sanitari''. Obigatoriu trebuie sa fie electricieni,in plus, dupa montarea contoarelor, acestea se sigileaza.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări