Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme la inregistrarea consumului

Vizitator AdiTi

Postări Recomandate

Vizitator AdiTi

Buna seara!

Saptamana trecuta am montat contoar si am avut surpriza ca in 3 zile sa avem un consum de 71 kWh la o casa de 135 m2. Asta ar insemna 700-800 kWh / luna. L-am contactat pe cel care a montat contoarul si a venit si a montat inca unul langa el. Ambele inregistreaza la fel. Din masuratori am inteles ca pe nul se inregistreaza aproape la fel de mult ca si pe faza. Aveti idee de la ce ar putea fi consumul atat de mare?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 44
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

6

• danpin

6

• bentanioan

5

• sesebe

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ce treaba are suprafata casei cu ce bagi in priza?

"Din masuratori am inteles ca pe nul se inregistreaza aproape la fel de mult ca si pe faza."

Asta-i de cascadorii rasului!

"Aveti idee de la ce ar putea fi consumul atat de mare?"

Nu! Spune intai ce aparate ai in priza.....si cat timp functioneaza in 24 ore de exemplu....

Editat de danpin
Link spre comentariu
Vizitator AdiTi

pai chiar asa arata, pe faza da 2,68 A si pe nul 2,64 A. 

1 frigider, 5 tv, 3 pc, 1 masina de rufe, 1 masina de vase, cuptor electric, cuptor cu microunde, centrala. tv-urile functioneaza dupa-amiaza, cam cate 2 in acelasi timp, masina de spalat 1 data la 2 zile, masina de vase de 2-3 ori pe saptamana, cuptorul electric cam 5 ore / saptamana. 

PS: Sunt femeie si absolut paralela cu astea, dar scriu ce-mi sufla sotul  :limb:

In principiu e o casa obisnuita, poate cu ceva mai multe electronice, dar toti prietenii ne-au spus ca au un consum de 100 - 300 kWh. De la asta si pana la 700-800....

Editat de AdiTi
Link spre comentariu

"pai chiar asa arata, pe faza da 2,68 A si pe nul 2,64 A. "

Cine arata?

Nu prea ati fost atenti la orele de fizica din shcoala, liceu....

Dvs, ati masurat curentul din circuit, la un moment dat...

Puterea se masoara in wati, energia in kiliwatiora.

P=U*I (wati)

E=U*I*t (Kw*ora) (t=timp)

Fiecare aparat are pe eticheta lui inscrisa puterea, inmultiti cu timpul (in ore) cat sta in priza si consuma, adunati tot si vedeti cat consumati in 24 ore de exemplu...

Link spre comentariu
Vizitator AdiTi

Singurul consumator care merge non-stop e frigiderul, care are puterea 230 V. Pana la 25 kW / zi e cale lunga.  In comparatie cu alte familii cu locuinte si dotari similare, consumul inregistrat este cel putin dublu. Mentionez ca toate electronicele si electrocasnice sunt relativ noi, "eficiente energetic".

Si nu, nu mi-a placut fizica in mod deosebit si sunt si ceva ani de cand am terminat liceul, asa ca am uitat si ce-am invatat.

In concluzie, aveti idee ce ar putea genera un consum atat de mare?

Link spre comentariu

pai chiar asa arata, pe faza da 2,68 A si pe nul 2,64 A. 

1 frigider, 5 tv, 3 pc, 1 masina de rufe, 1 masina de vase, cuptor electric, cuptor cu microunde, centrala. tv-urile functioneaza dupa-amiaza, cam cate 2 in acelasi timp, masina de spalat 1 data la 2 zile, masina de vase de 2-3 ori pe saptamana, cuptorul electric cam 5 ore / saptamana. 

PS: Sunt femeie si absolut paralela cu astea, dar scriu ce-mi sufla sotul  :limb:

In principiu e o casa obisnuita, poate cu ceva mai multe electronice, dar toti prietenii ne-au spus ca au un consum de 100 - 300 kWh. De la asta si pana la 700-800...

Aveti cam multe prin casa...si daca stati sa le puneti cap la cap s-ar putea sa va iasa acel consum...adica nu s-ar putea, ci mai mult ca sigur iese.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Cuptorul electric are consumul cel mai mare (in timpul utilizarii), insa si masina de spalat rufe si masina de spalat vase consuma destul de mult (depinde si de programul folosit si temperatura aleasa). Faptul ca pe electrocasnice scrie ca sunt "eficiente energetic", nu inseamna ca ai un consum mic, ci ca sunt mai eficiente decat cele de acum 5-10 ani.

Altul poate avea si o vila cu 3 etaje, dar daca foloseste electrocasnicele doar odata pe luna atunci va avea un consum mai mic. Poti sa ai si un apartament cu o singura camera, daca folosesti electrocasnicele zilnic si pentru mult timp, vei avea consum mare de curent.

Link spre comentariu

1.  230v este voltajul nu puterea  , W este puterea

2. la ce ati insirat  nu mi se pare mult ci normal.

3. daca vreti un calcul aproximativ trebuie sa insirati puterea (Wati) la toate aparatele conectate la priza.

Link spre comentariu

Singurul consumator care merge non-stop e frigiderul, care are puterea 230 V. Pana la 25 kW / zi e cale lunga.  In comparatie cu alte familii cu locuinte si dotari similare, consumul inregistrat este cel putin dublu. Mentionez ca toate electronicele si electrocasnice sunt relativ noi, "eficiente energetic".

Si nu, nu mi-a placut fizica in mod deosebit si sunt si ceva ani de cand am terminat liceul, asa ca am uitat si ce-am invatat.

In concluzie, aveti idee ce ar putea genera un consum atat de mare?

Tocmai ce v-am spus mai devreme ca puterea se masoara in wati.

230V este tensiunea de alimentare, unitatea de masura a tensiunii este voltul, V, intensitatea curentului electric se masoara in amperi, A, 

Puterea consumatorului se calculeaza cu formula P=U (in volti, tensiunea de alimentare) inmultita cu valoarea curentului in Amperi, A.

P=U*I

Energia consumata intr-o ora, exprimata in kilowati este:

E=U*I*t kilowat ora

Fierul de calcat, sa zicem ca are o putere de 1,5kw, adica 1500wati consuma intr-o ora 1,5Kwh(ora), in doua ore de folosire consuma 1,5*2=3kwh (fara sa tin cont de cat timp decupleaza termostatul), in trei ore de folosire consuma 4,5Kwh

Editat de danpin
Link spre comentariu

Eu stau într-o garsonieră și am consumuri lunare de la 300kWh în sus, mai mari iarna, când ajung și până la 500kWh.. Am monitorizat absolut toți consumatorii și ăsta e consumul.Am o combină frigorifică, o ladă frigorifică, mașina de spălat, două TV-uri, două boilere, un PC și un laptop, încălzirea cu convertor pe gaz cu tiraj forțat.Baia e încălzită electric iarna.Faceți acum o comparație cu ce aveți dvs în casă. și cu consumul dvs. 

Haide să vă dau și niște exemple de consumuri lunare ale aparaturii electrocasnice:

Un frigider consumă circa 1-1,5kWh pe zi. Deci 30-45kWh pe lună sunt de la el. Un televizor de mari dimensiuni, chiar LCD sau Led, poate avea 80 - 100W ca putere, unele ajung la 250W. Plasmele sar de 300W. Dacă merge cinci ore /zi poate consuma între 0,5 - 1kWh. Dacă-s două se dublează consumul per zi.

Mai puneți și iluminatul casei, circa 0,5kWh pe zi să zicem.Centrala termică poate consuma 0,5-1kWh zilnic. Un PC poate consuma la 100-150W, un laptop 20-30W. În câteva ore un PC poate consuma un kWh, pe lună ajunge la circa 30kWh. Mașina de spălat poate consuma circa 1-1,5kWh per ciclu de spălare. Cuptorul electric consumă 1-2kWh în funcție de treapta de putere setată, în cinci ore a făcut 10kWh, asta într-o săptămână.Într-o lună consumă poate 40kWh. Adunați toate aceste consumuri, calculați și alte consumuri care au fost omise și o să vedeți că iese consumul lunar de pe contor. Există prize cu contor digital, contorizează toți parametrii unui consumator, puteți pune fiecare consumator pe rând într-o astfel de priză și-i stabiliți consumul zilnic.O priză din asta poate fi găsită la circa 50- 80 Lei Eu așa am monitorizat consumatorii din casă, soției i s-a părut și ei tot la fel de mare consumul, comparativ cu alte familii.Dar când am adunat toate consumurile individuale ale aparatelor, a ieșit că atât consumăm. Sincer să fiu dacă aveam posibilitatea, îmi făceam o microhidrocentrală sau eoliană, dar unde stau momentan e imposibil....

Link spre comentariu

Pana iarna trecuta cand foloseam extensiv centrala electrica pt. incalzire consumul meu ajungea si la 100-150Kw pe zi.

Centrala 7,5Kw, sa zicem ca functiona 10 ore, 75Kw plus restul aparatelor din gospodarie....

Link spre comentariu
Vizitator AdiTi

Eu nu am lada frigorifica si nici boilere, iar acum centrala functioneaza doar pentru apa calda....

Si ca sa va raspund intrebarilor, m-am plimbat prin toata casa si am notat:

- frigider - 353 kwh / an - deci aproape 1kwh / zi

- masina vase - 0.86 kwh / ciclu de spalare (si o folosesc de 2-3 ori pe saptamana)

- masina rufe - programul cu consum maxim 2.20 kwh, eu folosesc programul cu 0.50 kwh (o data la 2 zile)

- cuptor electric - 0.85 kwh (cam 5 ore / saptamana)

- TV (m-am uitat la cel mai mare din casa, nu stiu daca are importanta) - 155 kwh / an, deci 0.43 kwh / zi

Habar n-am cat consuma un PC. Aproape toate becurile din casa sunt cu led, de maxim 9W.

La centrala scrie putere nominala - 28kw, consum 135 w, dar e oprita incalzirea, furnizeaza doar apa calda.

Deci, domnilor, cum ies calculele? Pentru ca mie nu-mi ies.....

Editat de AdiTi
Link spre comentariu

Nu luați consumurile anuale declarate de producători ad literam, ele sunt calculate doar pentru anumite setări și în anumite condiții.Pot fi în realitate mult mai mari, reclama e sufletul comerțului.Unii colegi au descoperit cu stupoare că televizoare așa-zis ,,economice,, aveau de fapt în stand-by (oprite din telecomanda) consumuri enorme, gen 30W. Când consumul în st-by ar trebui să nu treacă de 2-3W.Deci  un TV ,,oprit,, consuma atât, bineânțeles că au fost doar excepții, dar e un semnal de alarmă.... multă lume nu oprește ,,din buton,, TV-ul, iar acesta consumă și în repaus o putere care în timp nu e deloc neglijabilă.

Eu vă sfătuiesc totuși să cumpărați o priză cu contor digital, veți monta pe rând la fiecare consumator din casă acea priză și după o zi de funcționare, va indica consumul real/zi. După aceea mai vorbim. Uitați niște exemple:https://www.google.ro/search?q=priza+cu+contor&client=opera&hs=bd5&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwi_jpWg5pbNAhWJwBQKHQ78CxkQ7AkIRA&biw=1326&bih=658

Link spre comentariu
Vizitator AdiTi

In regula. Si daca triplez consumul zilnic la frigider si TV-uri tot nu ajung nici pe departe la 25kwh / zi. Si dat fiind ca jumatate de zi + noaptea nu functioneaza decat frigiderul....

Tot cred ca e ceva in neregula. Am citit pe undeva ca avea cineva probleme de la intrerupatoarele cu lumina.... Ar putea fi si asta? Alt motiv posibil?

Acum am vazut completarile de mai sus. Deci estimarile dvs sunt apropiate de ce scrie in manualele aparatelor. Si facand comparatie cu consumatorii dvs, noi nu avem lada frigorifica si boiler-e, dar avem mai multe TV-uri (desi merg doar 2 in acelasi timp de regula) si 3 PC-uri (care nu merg toata ziua). De la 300 kwh ai dvs, la 700-800 care ies la mine, e o diferenta considerabila.

Editat de AdiTi
Link spre comentariu

Dacă vreți să depistați o posibilă problemă electrică în casă ce cauzează supraconsumul, seara târziu decuplați absolut toți consumatorii (scoși din prize) și urmăriți timp de o oră contorul electric. Dacă mai indică un consum, aveți într-adevăr probleme.Ar putea fi o punere la masă (scurgere de curent) prin izolația unor cabluri, dar dacă aveți siguranță diferențială în tabloul de distribuție, aceea ar fi declanșat deja. Beculețele din întrerupătoare consumă infim, nici nu trebuie să fie sesizate de contor.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări