Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor alimentare cu energie boiler Tesy

no_onne

Postări Recomandate

Tocmai ce miam achizitionat un boiler electric tesy, toate bune si frumoase pana ce dau jos capacul ca sa conectez firele de alimentare la retea si surpriza! Nu gasesc nici un loc unde as putea prinde faza nulul si pamantul, 

Am adaugat o poza 

post-236472-0-80469200-1465301956_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• no_onne

3

• knauf74

2

• belasajgo

1

• puriu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cheama un electrician. Nu e cazul sa inveti acum cu acest boiler. Cine stie ce faci pe acolo si nu-i de gluma.

Rezolvat era ascus in spatele boilerului bornele a1 si l1 unde trebuia conectat cablul. Mersi oricum de ajutor.

Link spre comentariu

Si ai avut borna si pentru impamantare?

La unele boilere trebuie sa cauti cu atentie pe unde se monteaza cablul de alimentare, de exemplu am un boiler mic de la Ariston care avea in spate o gaura prin care se baga cablul (vreo 20-25 cm) si pentru a ajunge la borne trebuia demontat capacul din fata cu butonul de reglaj. Insa in manualul de utilizare a fost totul foarte bine descris.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator Aurel Constantin Fizesan

Buna, incerc sa gasesc putin ajutor si poate un sfat.

De cateva zile am problema cu un boiler electric.

Simtome : incalzeste apa pana la o temperatura (20-30 grade), dupa care nu mai vrea sa o incalzeasca .

1. Am desfacut boilerul, am curatat de calcar rezistenta, am montat-o la loc, am facut rost de un multimetru si am masurat rezistenta dupa ce am remontat-o (34.6 ohmi - cca 1400 si de w).

2. Am tras eu concluzia ca ar fi termorezistenta, am cumparat una noua, am montat-o.

Si problema nu s-a rezolvat! Exact la fel, incalzeste apa tot pana la 20-30 grade, dupa care, desi becul de control de la termorezistenta arata ca boilerul este in sarcina, mai mult de atat nu vrea sa incalzeasca apa.

post-260196-0-15864200-1472002067_thumb.jpeg atat se incalzeste

post-260196-0-66497900-1472002066_thumb.jpeg inainte de curatare

post-260196-0-06350200-1472002066_thumb.jpeg dupa curatare

Un sfat ? multumesc

Link spre comentariu
Vizitator Aurel Constantin Fizesan

Am depistat problema! Am luat-o din aproape-n aproape, am citit pe aici pe forum, ... si ... nu era saraca nici rezistenta, nici termorezistenta, nici supapa de sens, nici presiunea prea mare sau prea scazuta .... pffff. Nu am mentionat ca boilerul este cu serpentina auxiliara de incalzire a apei, de la centrala termica. Am inchis robinetele tur si retur care vin si pleaca spre centrala termica si ... MINUNE , s-a rezolvat problema.

Concluzie : de bune ce sunt boilerele ferolli, serpentina interioara probabil(mai mult ca sigur) este din teava de metal ordinara, probabil a ruginit (sigur) s-a fisurat si din cauza presiunii din boiler, eu "incalzeam" apa din calorifere VARA. mda fac haz de necaz ... pasul urmator .... poate trec de iarna ce urmeaza si la primavara investesc in alt boiler ... 

bafta multa tuturor

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări