no_onne Postat Iunie 7, 2016 Partajează Postat Iunie 7, 2016 Tocmai ce miam achizitionat un boiler electric tesy, toate bune si frumoase pana ce dau jos capacul ca sa conectez firele de alimentare la retea si surpriza! Nu gasesc nici un loc unde as putea prinde faza nulul si pamantul, Am adaugat o poza Link spre comentariu
knauf74 Postat Iunie 7, 2016 Partajează Postat Iunie 7, 2016 Pai nu te uiti unde trebuie. Ai primit ceva hartii unde apar cateva indicatii de montaj? Citeste-le! De asta am si eu si am reusit sa fac legaturile. Link spre comentariu
no_onne Postat Iunie 7, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2016 (editat) Mam uitat dar nu inteleg absolut deloc schema am sa postez schema din manual chiar acum. Editat Iunie 7, 2016 de no_onne Link spre comentariu
knauf74 Postat Iunie 7, 2016 Partajează Postat Iunie 7, 2016 Cheama un electrician. Nu e cazul sa inveti acum cu acest boiler. Cine stie ce faci pe acolo si nu-i de gluma. Link spre comentariu
no_onne Postat Iunie 7, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2016 Cheama un electrician. Nu e cazul sa inveti acum cu acest boiler. Cine stie ce faci pe acolo si nu-i de gluma. Rezolvat era ascus in spatele boilerului bornele a1 si l1 unde trebuia conectat cablul. Mersi oricum de ajutor. Link spre comentariu
belasajgo Postat Iunie 11, 2016 Partajează Postat Iunie 11, 2016 Si ai avut borna si pentru impamantare? La unele boilere trebuie sa cauti cu atentie pe unde se monteaza cablul de alimentare, de exemplu am un boiler mic de la Ariston care avea in spate o gaura prin care se baga cablul (vreo 20-25 cm) si pentru a ajunge la borne trebuia demontat capacul din fata cu butonul de reglaj. Insa in manualul de utilizare a fost totul foarte bine descris. Link spre comentariu
puriu Postat Iunie 11, 2016 Partajează Postat Iunie 11, 2016 Pacat ca s-a rezolvat asa de repede! Ar fi fost primul boiler "free energy", bun de pus pe YouTube. Link spre comentariu
Vizitator Aurel Constantin Fizesan Postat August 24, 2016 Partajează Postat August 24, 2016 Buna, incerc sa gasesc putin ajutor si poate un sfat. De cateva zile am problema cu un boiler electric. Simtome : incalzeste apa pana la o temperatura (20-30 grade), dupa care nu mai vrea sa o incalzeasca . 1. Am desfacut boilerul, am curatat de calcar rezistenta, am montat-o la loc, am facut rost de un multimetru si am masurat rezistenta dupa ce am remontat-o (34.6 ohmi - cca 1400 si de w). 2. Am tras eu concluzia ca ar fi termorezistenta, am cumparat una noua, am montat-o. Si problema nu s-a rezolvat! Exact la fel, incalzeste apa tot pana la 20-30 grade, dupa care, desi becul de control de la termorezistenta arata ca boilerul este in sarcina, mai mult de atat nu vrea sa incalzeasca apa. atat se incalzeste inainte de curatare dupa curatare Un sfat ? multumesc Link spre comentariu
Vizitator Aurel Constantin Fizesan Postat August 24, 2016 Partajează Postat August 24, 2016 Am depistat problema! Am luat-o din aproape-n aproape, am citit pe aici pe forum, ... si ... nu era saraca nici rezistenta, nici termorezistenta, nici supapa de sens, nici presiunea prea mare sau prea scazuta .... pffff. Nu am mentionat ca boilerul este cu serpentina auxiliara de incalzire a apei, de la centrala termica. Am inchis robinetele tur si retur care vin si pleaca spre centrala termica si ... MINUNE , s-a rezolvat problema. Concluzie : de bune ce sunt boilerele ferolli, serpentina interioara probabil(mai mult ca sigur) este din teava de metal ordinara, probabil a ruginit (sigur) s-a fisurat si din cauza presiunii din boiler, eu "incalzeam" apa din calorifere VARA. mda fac haz de necaz ... pasul urmator .... poate trec de iarna ce urmeaza si la primavara investesc in alt boiler ... bafta multa tuturor Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum