xdanx Postat Iunie 7, 2016 Partajează Postat Iunie 7, 2016 Buna ziua tuturor Sunt nou pe acest forum, dar m-am inscris deoarece as vrea sa realizez pentru prima oara o statie pe tuburi. In trecutul foarte indepartat am facut o statie pe tranzistoare cu 2N3055, apoi in prezent un kit amplificator in clasa D pe care l-am integrat intrun calculator home made si dupa toate aceste ar cam urma ceva pe lampi. Am ales acesta schema pentru ca este o firma care comercializeaza cablajele imprimate, mie ramanandu-mi sa achizitionez piesele si trafurile necesare. Marea INTREBARE si RUGAMINTE pentru cei care se pricep este daca schema din atash este OK, fiabila,etc nici nu stiu ce sa intreb, pareri, supozitii, pentru ca insumarea pieselor si a trafurilor este o suma destul de mare si merita o documentare inainte sa arunc atatia bani Multumesc anticipat Link spre comentariu
petreelectronic Postat Iunie 7, 2016 Partajează Postat Iunie 7, 2016 m-am abonat si eu la subiect despre ce firma este vorba?...un link ceva Link spre comentariu
xdanx Postat Iunie 7, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2016 (editat) Este o firma din Craiova care sincer nu auzisem si face multe altele printre care si cablaje imprimate. Din link puteti si descarca pdf-ul complet, nu am putut sa-l atasez pentru ca depasea 500k http://www.epsicom.com/index.php?id=kit_produs_detalii&titlu=812940655&search=Statie%20cu%20tuburi%20KT88 Editat Iunie 7, 2016 de xdanx Link spre comentariu
bmsorin Postat Iunie 7, 2016 Partajează Postat Iunie 7, 2016 Vin si eu cu o idee, cu 140V, nu cred ca se ajunge la 45W/35W... Link spre comentariu
xdanx Postat Iunie 7, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2016 v-as ruga sa fiti cat se poate de expliciti. Nu sunt foarte cunoscator dar invat repede. Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 7, 2016 Partajează Postat Iunie 7, 2016 (editat) Vin si eu cu o idee, cu 140V, nu cred ca se ajunge la 45W/35W... Bineinteles ca este o greseala in ceea ce priveste cele doua tensiuni de alimentare de zic ei: +/-70V. In primul rand ca nu sunt tensiuni diferentiale ci sunt doua surse distincte (separate),intrucat etajul final este un CIRCLOTRON iar tensiunile de alimentare anodice ar trebui sa fie de cel putin 380V o sursa si 380V cealalta.Daca am fi avut numai 70V o sursa si 70V cea de a doua, atunci ce rost vor avea Zenerele acelea (D1,D2,D3,D4) pe tensiunea de alimentare a preamplificatorului pentru o stabilizare de 356V in total ??...si daca sunteti mai atent vedeti tensiunile de lucru pentru condensatori electrolitici care sunt la 450V !!!. Schema se poate face functionala,dar ca o parere ; daca tot investiti ceva,macar investiti intr-o schema consacrata,in general configuratiile CIRCLOTRON nu prea au castigat adepti in randul amatorilor de amplificatoare cu tuburi,zic si eu! P.S transformatorul de iesire are priza mediana si se va construi tot respecatand cutumele (toate!) exact ca si pentru un transformator de iesire (clasic) utilizat ca adaptor de sarcina in anozi tuburilor finale. Editat Iunie 7, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
adrian_pic Postat Iunie 7, 2016 Partajează Postat Iunie 7, 2016 Ceva date despre trafurile de iesire ne poti da? De unde le vei procura? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 7, 2016 Partajează Postat Iunie 7, 2016 (editat) Bineinteles ca este o greseala in ceea ce priveste cele doua tensiuni de alimentare de zic ei: +/-70V. In primul rand ca nu sunt tensiuni diferentiale ci sunt doua surse distincte (separate),intrucat etajul final este un CIRCLOTRON iar tensiunile de alimentare anodice ar trebui sa fie de cel putin 380V o sursa si 380V cealalta.Daca am fi avut numai 70V o sursa si 70V cea de a doua, atunci ce rost vor avea Zenerele acelea (D1,D2,D3,D4) pe tensiunea de alimentare a preamplificatorului pentru o stabilizare de 356V in total ??...si daca sunteti mai atent vedeti tensiunile de lucru pentru condensatori electrolitici care sunt la 450V !!!. Schema se poate face functionala,dar ca o parere ; daca tot investiti ceva,macar investiti intr-o schema consacrata,in general configuratiile CIRCLOTRON nu prea au castigat adepti in randul amatorilor de amplificatoare cu tuburi,zic si eu! P.S transformatorul de iesire are priza mediana si se va construi tot respecatand cutumele (toate!) exact ca si pentru un transformator de iesire (clasic) utilizat ca adaptor de sarcina in anozi tuburilor finale. Aveti dreptate in legatura cu tensiunile de alimentare, dl. J. Galcescu de la Epsicom a editat gresit in prezentarea produsului EP0111. Din cate stiu eu, el face cablaje, si asta de multi ani, nu cred ca s-a apucat de amplificatoare pe ''lampi''. Schema nu ii apartine, chiar a mentionat in pdf '' Produsul e realizat si prezentat de ELEKTOR. Multumirile pt acest superb proiect le adresati lor''. Aici e varianta Elektor https://www.elektormagazine.de/files/magazine/2001/dolo/000118-PCB.pdf http://www.hobbielektronika.hu/forum/getfile.php?id=195906 iar aici un kit http://www.experience-electronics.de/german/bau_end/EE-217-88.shtm unde cablajele costa 54€ si nu 63 lei. Nu cred ca Gerhard Haas - experience electronics, Dumnezeu sa-l ierte, ar fi publicat o schema neverificata si nici ca s-ar realiza cablaje pt o schema gresita. Editat Iunie 7, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
gheo23 Postat Iunie 7, 2016 Partajează Postat Iunie 7, 2016 (editat) Cand producatorul face afirmatia ca raspunsul in frecventa este liniar de la 20Hz la 20Khz si scade cu 1dB la 100Khz e clar ca amplificatorul ala n-a vazut osciloscopul ! Orienteaza-te catre altceva...ca sa nu-ti plangi banii.Asta ca sa nu mai vorbim de textul care ,,explica" functionarea ! Editat Iunie 7, 2016 de gheo23 Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Iunie 7, 2016 Partajează Postat Iunie 7, 2016 Cu ce transformatoare de iesire ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 7, 2016 Partajează Postat Iunie 7, 2016 Cu asta http://www.experience-electronics.de/german/audio_ue/ap-234-gk-15.shtm Link spre comentariu
xdanx Postat Iunie 7, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 7, 2016 si asta e cel principal http://www.experience-electronics.de/german/trafo/ntr-p5-15.shtm Link spre comentariu
gheo23 Postat Iunie 8, 2016 Partajează Postat Iunie 8, 2016 ... sau asta http://www.revoco.cz/data/datasheets/dbeap234.pdf Sint niste chichite la traful asta, am in plan ceva asemanator de ceva vreme dar n-am gasit inca motivatia sa ma apuc... oricum, cu acesta, citat un rind mai sus, se obtin mai greu performantele pomenite (cu indoiala) de Gheo23 Si asta la 1W ! Link spre comentariu
THOMAS Postat Iunie 8, 2016 Partajează Postat Iunie 8, 2016 @xdanx: studiati si aceasta varianta,este un amplificator DIY dar lucrat in stilul caracteristic german:seriozitate si bun simt,mie-mi place tare mult cum este realizat. Avei si datele pentru realizarea transformatoarelor de iesire,iar pentru cel care-l aveti in obiectiv deja o sa postez aici datele despre traful de iesire,daca veti fi interesat.Cu ani in urma am realizat si eu o astfel de configuratie ,PPP sau CIRCLOTRON cu EL34,dar si un PPP mai mic cu EL84 insa sunetul este absolut asemanator cu al unui amplificator SS,este parerea mea. Aici gasiti proiectul cu KT88 in regim DIY: http://www.jogis-roehrenbude.de/Leserbriefe/Franz-Wichlas-Red-Hot-PP-UL/Red-Hot-PP-UL.htm Link spre comentariu
xdanx Postat Iunie 8, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 8, 2016 Am cautat mai mult timp sau am cerut pareri in stanga si-n dreapta dar in ca nu am gasito schema undeva pe care s-o fac si sa fiu sigur ca merge. Nu vreau sa fac mii de ajustari dupa aia, nu am oscilocop si nici nu prea ma price la chestii tehnice. Initial am ales schema din primul post pentru ca as avea de unde sa iau cablajele si chiar daca a zis cineva ca sunt facute mai prost, eu zic ca sunt mai bune decat cele facute de mine. Si as prefera sa fie pe cablaj nu prea imi plac facute cu piesele prinse in aer si zeci de fire. Transformatorul principal cat si cel de iesire sunt foarte scumpe. Dar am facut rost de datele trafului principal varianta stereo este NTR-P5, am trimis un mail celor de la cu cele 10 secundare si mi-au dat un pret in jur de 400 lei (are ecranaj electrostatic intre infasurari si un ecran electromagnetic la exterior, plus ca este turnat in rasina sistemul de prindere si partea de dedesubt, intre transformator si cauciucul de izolare), o sa postez o poza cu cineva de pe acest forum care a comandat. Ar mai ramane trafurile de iesire, care am inteles ca este un anumit domn Lazaroiu care ar realiza asa ceva, dar nu stiu ccum sa intru in legatura cu dansul. In rest nu stiu ce sa zic, o sa ma mai documentez si astept cat mai multe pareri. Ca offtopic cateva chestii de le-am facut pana acum si ca o ultima "sau nu" provocarea am ales lampa: http://xtower.wix.com/xtower dbntrp5.pdf Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum