Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor lampa leduri 25x3w pentru acvariu

Vizitator Sorin Nicolae

Postări Recomandate

Vizitator Sorin Nicolae

Intradevar acvariul ce va fi beneficiarul luminilor se doreste a fi unul de recif dar in prima faza fish-only pentru ca este prima saramura pe care o fac.

Proiectul de viitor pe care a-si vrea sa il fac este un controller Jarduino

Lumina UV nu am auzit sa deranjeze pestii, in schimb este benefica pentru ca distruge anumiti paraziti si defavorizeaza dezvoltarea algelor.

In plus, UV-A 315-400nm este benefica pentru corali, favorizeaza fotosinteza.

Din ce am mai citit stiu ca ledurile UV ce se incadreaza intre 400-700nm nu emit radiatii.

Dxxx - nu am inteles partea cu "iei una pentru 3w si una pentru 1w"

Sa zicem ca merg pe 600mA - avand 10 leduri in serie, masor caderea de tensiune pe led, sa zicem ca imi arata 3.4V, deci un total de 34V. Asta inseamna ca trebuie sa aleg o SMPS/CC cu output de 600mA si maxim 34V?

Cum masor caderea de tensiune pe led neavand sursa de curent constant?

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dxxx

7

• mottofree

3

• Ticu

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai vezi, de aia trebuia DS!

Nu, masuratorile tale sunt deja orientative, cam sti ca nu vor cadea mai mult de 3,5V pe led.

Si atunci te hotarasti sa folosesti sa zicem 10 leduri in serie, deci trebuie maxim 35V. Vei avea necesar sa iei o sursa care specifica ca maxim cel putin 40V (sa ai marja, vezi ca la chinezisme toleranta este mare) si cel mai mare minim sa fie bine sub 30V, preferabil in jur de 20V (mai ales aici e problema).

Si cu 3W si 1W - asa dau chinezii specificatia.

SMPS/CC pentru leduri de 1W dau in general cam 280 mA, asta am masurat pe mai multe. Cele de 3W ar trrebui sa dea triplu, dar de obicei sunt 600mA.

Deci o sursa pentru leduri de 1w, CU 280mA pare ceva precaut. O sursa cu curent mai mare mie imi pare riscanta, s-ar putea ca la scurt timp sa inceapa palpait de leduri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări