Vizitator stefan t Postat Iunie 7, 2016 Partajează Postat Iunie 7, 2016 Am nevoie de ajutor, nu sunt electronist de meserie, am vazut doar cateva videotutoriale si as vrea sa schimb un conector mini usb ( nu micro usb ) de pe o placuta. Am aproape tot ce imi trebuie pentru dezlipire/lipire, dar mi-e frica sa nu fac vreun scurt intre contacte la conector in timpul lipirii. Am inteles ca imi trebuie un fel de solutie ca sa tina contactele despartite in timpul aplicarii cositorului si nu stiu cum ii zice la solutie ca sa o cumpar. Va multumesc si va rog sa nu ma luati la misto daca nu am zis ceva bine. Link spre comentariu
sesebe Postat Iunie 7, 2016 Partajează Postat Iunie 7, 2016 (editat) Am nevoie de ajutor, nu sunt electronist de meserie, am vazut doar cateva videotutoriale si as vrea sa schimb un conector mini usb ( nu micro usb ) de pe o placuta. Am aproape tot ce imi trebuie pentru dezlipire/lipire, dar mi-e frica sa nu fac vreun scurt intre contacte la conector in timpul lipirii. Am inteles ca imi trebuie un fel de solutie ca sa tina contactele despartite in timpul aplicarii cositorului si nu stiu cum ii zice la solutie ca sa o cumpar. Va multumesc si va rog sa nu ma luati la misto daca nu am zis ceva bine. In cazul asta mai bine cauti pe cineva sa ti-l lipeasca. Solutia pe care o cauti se numeste flux de lipire dar merge si cu saciz. Daca nu ai dexteritate la lipire risti sa strici placa. Editat Iunie 7, 2016 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator stefan t Postat Iunie 7, 2016 Partajează Postat Iunie 7, 2016 @sesebe mersi de raspuns, o sa incerc totusi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 7, 2016 Partajează Postat Iunie 7, 2016 Fara practica e mai greu sa reusesti doar cu cicanul de lipit .daca ai statie de aer cald nu da puterea la maxim ,fa cateva teste pe o alta placa .pune si locatia poate se ofera cineva din zona ta sa te ajute Link spre comentariu
Vizitator stefan t Postat Iunie 7, 2016 Partajează Postat Iunie 7, 2016 Am un pistol cu aer cu 2 trepte dar nu cred ca o sa-mi foloseasca pentru ca are iesirea cam mare si o sa-mi dea caldura pe toata placa, doar sa incerc sa izolez celelalte componente cu folie de aluminiu ( am mai facut odata un chipset video de laptop si functioneaza bine cam de 1 an). Eu stau in Brasov, mai exact in Sacele. Link spre comentariu
remus-gabriel Postat Iunie 8, 2016 Partajează Postat Iunie 8, 2016 Poti sa cumperi banda kapton. E un fel de scoci dar de culoare mai galbuie sau portocalie. Izoleaza si rezista la temp inalte. E mai usor de aplicat. Poate ai mai vazut pe unele placi de baza, pus asa ceva, pe ici-colo. Link spre comentariu
cristiaCT Postat Iunie 9, 2016 Partajează Postat Iunie 9, 2016 Zi mai bine despre ce placuta este vorba, unele nu rezista la temperaturi mari fara preincalzire si se umfla.Ataseaza o poza sa vedem cum e pozitionata mufa,ce piese sunt pe langa.Tu ai de fapt un pistol cu aer cald care pe o treapta are aproximativ 350grade si pe cealalta 600grade nu este asa? Link spre comentariu
Vizitator stefan t Postat Iunie 9, 2016 Partajează Postat Iunie 9, 2016 @8429kyd Era vorba despre o placuta de la o camera auto la care nu mai functiona incarcarea, o chinezarie, de aia mi-am bagat eu nasul ca nu este asa scumpa si pot sa-mi iau alta. Am reusit sa o lipesc dar nu functioneaza, usb-ul vechi l-am dezlipit cu pistolul, am izolat placuta cu folie de aluminiu dar probabil nu a fost de ajuns, cred ca tot s-a incins ceva prea tare pe acolo. Asta e, oricum multumesc mult de raspunsuri. Link spre comentariu
cristiaCT Postat Iunie 9, 2016 Partajează Postat Iunie 9, 2016 Pune doua fire pe pinii de pe placa-imediat dupa mufa(vezi care e + si -) si alimenteaza la o sursa cu 5V si vezi daca incepe incarcarea.Daca nu incepe altceva e defect,daca incepe,mufa nu e lipita corect sau nu e cea corespunzatoare. Link spre comentariu
Vizitator Adrian Florescu Postat Iulie 7, 2016 Partajează Postat Iulie 7, 2016 Buna ziua , am nevoie de ajutor .am o statie de aer cald baku 702b am incercat sa schimb conectorul de alimentare la un s3 , si nu se dezlipeste mufa veche. am pus pasta decapanta am dat cu suflanta si tot degeaba, temperatura am setat-o la peste 350 grade. cum sa fac? trebuie sa pun alta pasta ca sa dezlipeasca mai repede? Link spre comentariu
sesebe Postat Iulie 7, 2016 Partajează Postat Iulie 7, 2016 Statie de lipit cu aer cald sau pistol industrial de aer cald? Cauta pe cineva mai priceput sa nu-l trici de tot. Link spre comentariu
Vizitator Adrian Florescu Postat Iulie 7, 2016 Partajează Postat Iulie 7, 2016 Statie de lipit cu aer cald sau pistol industrial de aer cald? Cauta pe cineva mai priceput sa nu-l trici de tot. statie de lipit cu aer cald si letcon. vreau sa invat sa fac asa ceva , ca am service gsm . oricum e stricata placa de la s3 si am demontat multe de pe ea ca sa invat sa lipesc/dezlipesc Link spre comentariu
cristiaCT Postat Iulie 7, 2016 Partajează Postat Iulie 7, 2016 (editat) Eu le scot intre 400 si 420 grade dar niciodata sa nu tii in acelasi loc duza de aer ca ti se umfla placa.Cand ma grabesc le scot la 450 grade .Vezi ca mufa sta bine in placa datorita celor 4 picioruse laterale. P.S.Le scot cu incalzirea placii pe partea opusa mufei. Editat Iulie 7, 2016 de 8429kyd Link spre comentariu
Florinel TV Postat Iulie 7, 2016 Partajează Postat Iulie 7, 2016 Eu le scot intre 400 si 420 grade dar niciodata sa nu tii in acelasi loc duza de aer ca ti se umfla placa.Cand ma grabesc le scot la 450 grade .Vezi ca mufa sta bine in placa datorita celor 4 picioruse laterale. P.S.Le scot cu incalzirea placii pe partea opusa mufei. Statie Aer Cald si letcon Baku BK-702B - consum 270W - pompa de aer tip diafragma (silentioasa) - temperatura aer cald 150-420°C - 5 duze circulare drepte de 2, 3, 5, 8, 10 mm - 1 brat letcon cu varf - 1 suport letcon + burete curatare letcon termorezistent Pai la aceasta suflanta cum scoti piese cu temperatura la 450°C daca ia are maxim 420°C Link spre comentariu
cristiaCT Postat Iulie 8, 2016 Partajează Postat Iulie 8, 2016 Am scris clar ca EU folosesc temperaturile astea si am o banala suflanta Lukey 852D dar care merge pana la 500grade. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum