Vizitator fasola_ionut Postat Iunie 6, 2016 Partajează Postat Iunie 6, 2016 Salut. Am nevoie de +/-12Vdc , (ambele polaritati ), curent 0,2A. Ca intrare am 5Vdc/2A. Cautam o varianta simpla . Cea mai simpla am gasit cu un mc34063 ( mai sunt ceva variante de la TI sau LTC , dar ori pretul ori capsula ma incurca) . Am gasit urmatoarea schema de principiu. Vroiam sa va intreb daca stiti niste sfaturi in legatura cu dimensionarea trafului, frecventa de comutatie si altele.. Link spre comentariu
UDAR Postat Iunie 6, 2016 Partajează Postat Iunie 6, 2016 Schema este total ”neortodoxă” dar e posibil ( chair probabil ) să funcționeze . Cu ce performanțe , nu știu . Cert e că nu va avea o stabilizare grozavă și mai ales stabilizarea ramurii necontrolate va avea de suferit dacă consumurile pe cele două ramuri nu sunt egale . Tranzitoriile și pierderile aferente vor fi ridicate . Transformatorul ar trebui să aibă un raport de transformare de circa 1 : 2x3 , condensatorul de temporizare ar trebui probabil undeva între 330 și 1000 pF . Rezistența din pinul 8 50-100 Ω, Rsc probabil 0,22Ω sau ceva de genul . Divizorul de feedback 10k ( sau 11k ) cu 1k5 . PS Asta e o analiză absolut ochiometrică deci ar putea conține (multe) erori . Eu personal nu recomand această schemă , aș prefera ceva clasic , dar dacă se insistă putem continua . Nu am chef și nici timp s-o testez personal. Link spre comentariu
lalihifi Postat Iunie 8, 2016 Partajează Postat Iunie 8, 2016 (editat) Mai bine incearca cu seria "Series SIMPLE SWITCHER" de la Nsc (cred ca acum e Ti). Ex trafo aici pag26 cred http://www.ti.com.cn/cn/lit/ds/symlink/lm2577.pdf Gasesti transformatoare facute deja pentru seria asta de la firme gen Coilcraft . Trebuie sa cauti dar mai simple ca acelea nu gasesti . Editat Iunie 8, 2016 de lalihifi Link spre comentariu
Vlad Mihai Postat Iunie 9, 2016 Partajează Postat Iunie 9, 2016 Buna ziua, Am avut si eu nevoie sa fac din +12V DC +/- 7V. Am rezolvat problema cu 2 surse de tip buck dar al 2-lea era in configuratie boost inversor. Vezi aici detalii: https://www.maximintegrated.com/en/app-notes/index.mvp/id/3844 In cazul dvs. puteti folosi pe partea pozitiva un boost de la 5V la 12V, iar pentru partea negativa un buck in configuratie inversoare. PS: solutia mea e valabila daca nu se doreste izolare galvanica. Succes, Vlad Link spre comentariu
one Postat Iunie 10, 2016 Partajează Postat Iunie 10, 2016 (editat) Ce curent trebuie sa scoata jucaria asta ? Trebuie izolatie ? Editat Iunie 10, 2016 de one Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum