Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

mc34063 dual output

Vizitator fasola_ionut

Postări Recomandate

Vizitator fasola_ionut

Salut.

Am nevoie de +/-12Vdc , (ambele polaritati ), curent 0,2A. 

Ca intrare am 5Vdc/2A. Cautam o varianta simpla . Cea mai simpla am gasit cu un mc34063  ( mai sunt ceva variante de la TI sau LTC , dar ori pretul ori capsula ma incurca) . 

Am gasit urmatoarea schema de principiu. 

Vroiam sa va intreb daca stiti niste sfaturi in legatura cu dimensionarea trafului, frecventa de comutatie si altele..

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Schema este total ”neortodoxă” dar e posibil ( chair probabil ) să funcționeze . Cu ce performanțe , nu știu . Cert e că nu va avea o stabilizare grozavă și mai ales stabilizarea ramurii necontrolate va avea de suferit dacă consumurile pe cele două ramuri nu sunt egale . Tranzitoriile și pierderile aferente vor fi ridicate . Transformatorul ar trebui să aibă un raport de transformare de circa 1 : 2x3 , condensatorul de temporizare ar trebui probabil undeva între 330 și 1000 pF . Rezistența din pinul 8 50-100 Ω, Rsc probabil 0,22Ω sau ceva de genul . Divizorul de feedback 10k ( sau 11k ) cu 1k5 . 

PS Asta e o analiză absolut ochiometrică deci ar putea conține (multe) erori . Eu personal nu recomand această schemă , aș prefera ceva clasic , dar dacă se insistă putem continua . Nu am chef și nici timp s-o testez personal. 

Link spre comentariu

Buna ziua,

Am avut si eu nevoie sa fac din +12V DC  +/- 7V. Am rezolvat problema cu 2 surse de tip buck dar al 2-lea era in configuratie boost inversor. 

Vezi aici detalii: https://www.maximintegrated.com/en/app-notes/index.mvp/id/3844

In cazul dvs. puteti folosi pe partea pozitiva un boost de la 5V la 12V, iar pentru partea negativa un buck in configuratie inversoare.

PS: solutia mea e valabila daca nu se doreste izolare galvanica.

Succes,

Vlad

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări