Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor indentificare schema/rezistente

Vizitator Cezar Alin

Postări Recomandate

Vizitator Cezar Alin

Nu exista amperaj ci doar intensitate care se masoara in amperi . Diodele nu limiteaza curentul ci rezistentele care provoaca in circuit o cadere de rensiune . Acestea sunt lucruri teoretice care nu intereseaza in cazul de fata .

Practic ,curata placa de urmele de rugina cu alcool - cel mai bun e alcoolul izopropilic (gasesti la magazinul de unde cumperi diodele 2....3lei /100ml) ;dupa ce ai curatat  de nu ramane nici urma de rugina, inlocuieste diodele avand ca model o tripla functionala - atentie la dunga aia argintie sa fie in aceeasi parte cu cea de pe model .

Ok, rezistenta cum aflu de cat este? ca imi lipseste si o rezistenta. Imi poti face si o schema cum ar trebui sa leg ledurile inseriate daca vreau sa fac o placa cu nume din leduri? Alimentare 12v , leduri cate 4-5 pe serie, ce rezistenta imi trebuie si cum le leg?  Trebuie sa pun si dioda? Daca da... unde o pun... multumesc 

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mottofree

7

• Dxxx

4

• Emil 1986

4

• validae

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator Cezar Alin

ar fi 43 ohm, galben - portocaliu - negru - gold   desi pe astea mai apar si niste dungulite mici verzi parca... 

2180 mcd cred... iau altele daca nu ... ai recomandari? :) 

Link spre comentariu

Ledurile care sunt pe placa sunt de 4,8mm ,model straw hat .

Spuneam sa  speli bine cu IPA (alcool izopropilic) sau cu alcool tehnic (poate mai ai de azi iarna) .

Link spre comentariu
Vizitator Cezar Alin

Am inteles asta. cu privire la lampa sa zicem ca am lamurit treaba... Dioda iau N4007 iar rezistenta 43 ohm 6w (ai completat tu )  Cu privire la proiectul care vreau sa il fac... la placa cu nume din leduri.. ce leduri sa iau si ce rezistente... bag si diode? fa-mi o schema in paint cum sa le leg.. 

Link spre comentariu
Vizitator Cezar Alin

N4007 e dioda pentru lampa arsa.  Pentru placa cu leduri care vreau sa o folosesc imi trebie deci  Diode 1N4001. Multumesc pentru schema. As mai vrea sa stiu daca se poate cum imi dau seama care e sensul de aplicare al rezistentei si al diodei... care-i plusul si care e minusul? 

Link spre comentariu

Notiune elementara de electronica: dioda 1n4001 si 1n4007 este practic aceeasi, cu diferenta ca la 4007 ai tensiunea inversa mult mai mare.

Adica la 4007 ai 1000V in loc de 50V.

vezi aici

Daca dioda este pusa ca protectie, atunci trebuie sa reziste la varfurile tensiunilor parazitare prezente uzual pe alimentarea autovehiculelor.

Varfurile respective pot depasi 200V la vehicule normale dar la cele pe 24V pot fi de 400-800V.

Vedeti detalii mai multe la threadul meu despre LEDuri si Surge...

Deci tu de care vrei sa pui, daca sunt pentru protectie? cea de 1000V, care sigur rezista? de ce o fi pus-o asa constructorul original?

In plus costul nu este semnificativ diferit!

Link spre comentariu

Poţi pune toate diodele de tip 1N4007, preţul e identic, dar ai avantajul că rezistă la vârfuri de tensiune mari, până la 1000V.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

degeaba, alea sunt simboluri de schemă electrică, el vrea să ştie care e "plusul şi minusul" la un led "real thing"! :)

tot te duci după rezistenţe şi diode, ia suplimentar un led alb, transparent, de 10 mm (ca să vezi mai bine în capsulă), 4 baterii de 1,5 volţi, o rezistenţă de circa 220 de ohmi, o bucată de cablu bifilar mai subţire "pentru difuzoare", numai să fie firele colorate diferit (de obicei sunt roşu şi negru), şi fie 4 socluri de baterie, fie un soclu pentru 4 baterii gata făcut. dacă iei 4 socluri pentru o singură baterie, le înseriezi, izolezi lipiturile, şi foloseşti doar firele soclurilor "din capete".lipeşti la plusul soclului de 4 baterii rezistenţa, apoi firul roşu (ăla e plusul), şi firul negru direct la minus.

capetele opuse ale firelor le desizolezi pe o distanţă mai mică, apoi legi ce pin vrei tu din led la fire, şi vezi dacă se aprinde.dacă se aprinde, uită-te în capsulă: sunt 2 "tăbliţe" înăuntru, între care "se aprinde lumina". una din ele e mai mare ca cealaltă... şi gata, tocmai ai determinat "plusul şi minusul" la un led, pentru că toate leagă acelaşi pin la plus şi la minus ca ăla, la aceeaşi "tăbliţă"!dacă nu se aprinde, inversează firele! :)apropo, dacă lipeşti ledul definitiv pe unul din fire, şi lipeşti alt fir mai lung la capătul liber al ledului, poţi folosi "jucăria" pe post de "detector de continuitate", numai să nu foloseşti chestia asta la ceva sub tensiune!!!altfel ai parte de bubuială! :duitam: în dreptul uneia dintre "tăbliţe", capsula ledului nu e rotundă, e un pic teşită. dacă ai de-a face cu un led mat, prin care nu vezi nimic, foloseşte reperul ăsta. în sfârşit, un led nou-nouţ, abia cumpărat, are terminalele asimetrice ca lungime. dar dacă a mai fost folosit, de obicei sunt tăiate la aceeaşi lungime, aşa că revii la teşitură! sau la mărimea "tăbliţelor", dacă vezi prin el.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări