Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ingelen Geographic

ciprivw

Postări Recomandate

L-am ratat pe primul, dar se pare ca asa a trebuit sa fie, pentru ca am gasit altul la un pret muuult mai mic, si complet. Asa ca, vi-l prezint: U-Super 438WG, mandria mea. Pe viitor va fi restaurat, merita.

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 120
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ciprivw

39

• viopa

19

• doru3160

9

• +_Florin_+

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Superb aparat,  merita restaurat "ca la carte" indiferent de volumul de munca necesar.

Traful de retea e clar cel mare de pe sasiu, din spatele selectorului de tensiuni. Se vad conexiunile redresoarei EZ11 legate la acel traf (poza 9).

Traful de iesire audio pare a fi cel mic din spatele transformatorului de retea (poza 8 si 9).

Totisi nu inteleg ce e cu tubul legat cu fire si aruncat in dreapta sasiului, finala audio pare a fi in stanga selectorului de tensiuni iar celelalte tuburi, la locul lor pe sasiu (v schema).

Se poate incerca cuplarea antenei si o alimentare directa, dar exista "oarece" riscuri  :rade:

Link spre comentariu

Cu un bec in serie cu alimentarea nu e nici un risc...

Lampa aia posibil sa fie o redresoare generatie mai tanara din lipsa de original,se practica o vreme doar ca sa se mai lungeasca perioada de functionare.

Superb aparatul,felicitari pt achizitie.

Link spre comentariu

Da, lampa "ratacita" din dreapta este ochiul magic. Nu am incercat sa-l bag in priza si nici nu am curajul  :rade:  si da, voi face tot posibilul sa primeasca o restaurare ca la carte.

Lampa redresoare (cea lipita cu banda) se misca, respectiv balonul de sticla se invarte usor, care e cea mai buna metoda sa o scot afara? Mai are sanse sa fie ok?

Editat de ciprivw
Link spre comentariu

Este ochiul magic (EM1).

Corect,este ochiul magic,care trebuie pus in gaura de acolo (in imagine!):

Posted Image

@ciprivw:  scoateti tubul redresor cu atentie prinzandu-l de culot,apoi dupa ce inlaturati acea banda izolatoare,pregatiti o solutie A+B de tip UHU PLUS (tine foarte bine la temperatura) si cu ajutorul unei scobitori puneti rasina intre culot si sticla,dupa 12 ore totul va fi OK.

Nu riscati nimic iar tubul sunt sigur ca este bun.

Felicitari pentru achizitie,intr-adevar ceva frumos!

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

După schemă, lampa de acord este o mare bizarerie, iar redresoarea nu e de mirare că mișcă în soclu... altfel nu era prinsă cu bandă izolatoare textilă, care altfel nu avea ce căuta acolo. În ciuda tuturor, la mine nu scăpa de priză...

...la o vedere mai atentă, cred că tipul corect e US 538WG. Iar așa lampa de acord nu mai e nici bizară și, culmea, figurează și în scripte. Poate greșesc, sînt de acord că minus 5 jumate cu asigmatism este egal cu chior, dar de obicei nu greșesc niciodată.

http://www.radiomuseum.org/r/ingelen_geographic_u_super_us_538wg.html

Editat de doktor4carz
Link spre comentariu

...nu ai fost atent la editarea postării mele...și la o cifră din modelul aparatului cînd l-ai prezentat...tinerețe ouă crețe, graba strică treaba...

Ca să editez din nou, modelul 438, conform deducției logice feminine, indică 5 lămpi, mai puțin cea de acord plus anul fabricației sau ediției. Poza de pe radiomuseum era evidentă...dacă beleam ochiul mai bine la ea din prima... prin simplul fapt că rasa 438 nu are ochi, magic sau nu. În schimb, 538 are. Mie îmi fugise privirea la schemă, din care îmi reieșea ceva extrem de straniu. Apoi am văzut pădurea de copaci...

Editat de doktor4carz
Link spre comentariu

Informatiile de pe capac.

Alta chestie: lampa nr. 4 (conform schemei de pe capac) e EL8 si ar trebui sa fie EL3, iar EF5 e de fapt TEF5. Ochiul magic e EM1, care si acesta se misca in soclu...

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Editat de ciprivw
Link spre comentariu

Primo are două variante: Radiomuseum documentat eronat sau capac spate schimbat. Secundo...lampă înlocuită, după mia de ani, numai satana poate cunoaște cînd, cum și în ce fel sau variante de la experții casei.

Link spre comentariu

Si eu m-am gandit sa aiba capacul schimbat, dar apoi mi-am zis: de unde alt capac, si tot de Ingelen? Slabe sanse. 

Mai apoi, cautand, am gasit unul identic - model si aspect (pana si panza e la fel):

http://www.radiomuseum.org/forum/ingelen_u_super_438wg_geographic.html

Doar ca si pe acest topic de pe radiomuseum e aceeasi discutie, ce model e de fapt...pacat ca nu stiu germana, doar google translate.

Editat de ciprivw
Link spre comentariu

Ca să mă exprim românește, Herr Bauer hat ja die Sache ganz klar geschrieben... Oder corcituri, vorba lui Goethe. Au făcut lăcheții o perioadă model 438 cu ochi magic...cum toți ie morți, nu prea ai pe cine dracu să întrebi. Doi...scrie pe capac. EF5=TEF5. Telefunken vs. Tungsram.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări