Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare portabila chinezesca VHF/UHF

Stefan

Postări Recomandate

Va rog sa imi recomandati un model de portabila din categoria "very cheap and very Chinese":

Baofeng GT3 Mark III, UV-B5 / B6, UV-8D,  UV-82, UV-6R, BF-F8HP, UV-82HP.

Daca se poate sa fie mai buna ca vechiul UV-5R cu modulatie slaba.

TKS!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

5

• Rx-Tx

3

• yo9hrb

2

• yo9gcc

1

Top autori în acest subiect

Si eu sunt unul care cauta de ceva vreme o portabila ieftina pt iesirile din weekend. Am gasit doar

Baofeng UV-82

Ceva surse, magazine din RO daca aveti

Multumesc.

Editat de Rx-Tx
Link spre comentariu

Eu am avut un BAOFENG UV-3R (printre primele statii aparute) si un PUXING PX-888K , bineinteles a doua statie ceva mai scumpa dar si calitativ mai buna. Ambele au fost cumparate direct de la chinezi, si cred ca merita asteptarea, diferenta dintre preturile practicate la noi si cele direct de la chinezi este destul de mare. 

Link spre comentariu

Rx-Tx nu putem da nume de magazine romanesti, se poate considera reclama.

Personal am ramas sa decid intre urmatoarele Baofeng GT3 M III, UV-B5 (B6 are doar lanterna in plus). WOUXUN KG-UVD1P sau KG-UV8D (cam scumpa). Eram curios cum sunt modelele BF-F8HP, UV-82HP dar slabe sanse sa le gasesc in YO.

Problema la statiile astea, ce au aparat ca ciupericile dupa ploaie, e ca pana nu le utilizezi nu stii cum se comporta.

Baofeng UV-5R-ul am cumparat-o direct din China dar daca adun TVA-ul + statul la coada + imposibilitatea de retur parca nu mai e asa convenabila la pret.

Link spre comentariu

Am achizitionat un UV82. I-am si facut proba pe R7 cu 6XK

Am avut si eu mai demult un UV3R

Partea aiurea la UV82 ca nu are comutatorul ala rotativ pt schimbare canale cum e la UV3R. :a UV82 apesi la taste de iti vine rau. Sau o programezi pe canale.

Editat de Rx-Tx
Link spre comentariu

Pana la urma am comandat pe DX Europa tot o UV-82, nu am gasit versiune de 7W. Sper sa-mi sosesca direct la oficiul postal, altfel am platit degeaba valorare in euro si o asa zis taxa de vama.

Acum caut o antena Nagoya NA-771 originala, oare exista asa ceva? :rade: In Romania vad ca au doar clone sau cel putin asa arata in poze.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Mi-a sosit statia si la o scurta butonare am observat ca are modulatia mai buna ca UV-5R si LCD-ul lizibil.

Nu va recomand sa comandati nimic de pe DX Europa ! Coletul a sosit la vama, deci am platit TVA si taxa de import 8 lei (nu stiu ce e asta), si timpul de livrare a fost egal cu cel al unei antene Nagoya 771 din Taiwan.

Link spre comentariu

Mi-a sosit statia si la o scurta butonare am observat ca are modulatia mai buna ca UV-5R si LCD-ul lizibil.

Nu va recomand sa comandati nimic de pe DX Europa ! Coletul a sosit la vama, deci am platit TVA si taxa de import 8 lei (nu stiu ce e asta), si timpul de livrare a fost egal cu cel al unei antene Nagoya 771 din Taiwan.

Poate ne spui sau atasesi o poza de pe ce adresa a  sosit .

Daca ai platit vama si mai ales taxa de import  mai mult ca sigur a venit din NON-UE

In rest, sa o stapanaesti si sa o folosesti  cum este mai bine . Eu am un Baofeng luat in 2012 si  il folosesc si azi in traficul de zi cu zi ( acumulatorul mai tine o zi pt trafic moderat )

73 de yo4fyq / Claudiu 

Link spre comentariu

UV-82 este net superioara fata de UV3 sau UV5, in plus sint si variante cu acumulatori de 3000mA.

Link spre comentariu

Unde gasim in romania mufe deastea ciudate ca sa pot conecta si eu o antena externa la uv82 ? Nu as vrea sa cumpar o antena si sa o distrug doar pt a recupera o mufa..

Multumesc.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

RX-TX cauta pe google SMA-013NP sau ADAPTOR SMA FEMALE – SO239 (pagini din Romania)

yo4fyq am atasat o poza a coletului. Eu doar v-am avertizat sa aveti grija cu DX Europe.

Posted Image

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări