danijblbass Postat Iunie 5, 2016 Partajează Postat Iunie 5, 2016 (editat) Va salut.Doresc sa stiu daca si cum pot alimenta o combina audio sony cu alimentare de 110v cu un buget cat mai mic.Ma gandeam la un alt transformator de 220 cu iesire ďe 110 pt a alimenta transformatorul din combina si sa debiteze ce aproape 200w de consum. Va multumesc Editat Iunie 5, 2016 de danijblbass Link spre comentariu
validae Postat Iunie 5, 2016 Partajează Postat Iunie 5, 2016 Ce putere totală consumată are combina ? Se poate rebobina relativ ușor traful de rețea pentru 230V, dar se poate folosi și un autotransformator care ar fi mai eficient și mai mic decât un transformator clasic. Link spre comentariu
danijblbass Postat Iunie 9, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2016 Nu o am la indemana, dar pot spune ca era maxim 200wPt rebobinarea primarului, nu cumva mi.ar trebui inca odata nr de spire pe care il are deja? Si ma gandesc ca nu o sa am de unde sa mai bobinez in plus si poate nu am locAm gasit sa cumpar un transformator 220/110v ceva mai vechi in jur de 50 lei dar mi se pare prea mare Link spre comentariu
validae Postat Iunie 9, 2016 Partajează Postat Iunie 9, 2016 Traful se rebobinează dublând numărul de spire, dar reducând diametrul conductorului de bobinaj, fiindcă la 230V curentul cerut primarului este la jumătate față de 110V.Deci spațiul de bobinaj este suficient, trebuie schimbat doar conductorul de bobinaj. Link spre comentariu
danijblbass Postat Iunie 9, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 9, 2016 Am inteles.Dar varianta cu inca un transformator 220/110 care sa il alimenteze pe acesta, nu influienteaza intr.un fel anume ? Link spre comentariu
validae Postat Iunie 10, 2016 Partajează Postat Iunie 10, 2016 Nu influenţează cu nimic, doar că mai umbli cu un traf în plus pe lângă combină.Şi există riscul ca cineva neavizat să uite la un moment dat să mai pună şi traful suplimentar (230/110V) şi să ardă traful intern din combină. Link spre comentariu
danijblbass Postat Iunie 10, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 10, 2016 Va multumesc pentru ajutorul acordat. Link spre comentariu
one Postat Iunie 10, 2016 Partajează Postat Iunie 10, 2016 Parerea mea este ca nu intotdeauna este comoda rebobinarea din motive diverse. Tole sudate..... Transformatoare 220/110 se pot gasi lejer la preturi mici, uzate pe internet, eu chiar acum am vazut unul la 20euro 300W si sunt si ecranate. Montarea transformatorului in interiorul combinei este de considerat, deoarece combinele in general au in interior foarte mult.... aer. Dar mai intai as incerca sa vad ce tensiuni scoate in secundar transformatorul actual, caci este posibil sa fie relativ usor de inlocuit cu altul compatibil 220 si tensiuni in secundar apropiate. Link spre comentariu
QQme Postat Iunie 10, 2016 Partajează Postat Iunie 10, 2016 Va pot oferi un autotrf.orig. spaniol 220/110V 350W 80 lei Link spre comentariu
Vizitator florin constantin_249824 Postat Iunie 20, 2016 Partajează Postat Iunie 20, 2016 (editat) Bună seara!Legat de subiect...am și eu de alimentat un amplituner vintage JVC, iar pe spatele acestuia scrie astfel: 120v/ 60Hz/ 280w/ 350VA.Astfel că sunt în căutarea unei soluții serioase, nu de compromis.Mulțumesc anticipat! Editat Iunie 20, 2016 de florin constantin_249824 Link spre comentariu
validae Postat Iunie 20, 2016 Partajează Postat Iunie 20, 2016 Ar trebui să vă completați localitatea la profil, veți vedea cât de util va fi.... Cea mai bună soluție ar fi rebobinarea înfășurării primare, dacă și construcția trafului o permite cu ușurință.Am rebobinat relativ recent un traf de amplituner, a fost de tip sudat și totuși i-am dat de capăt fără compromisuri de calitate.Asta, nefiind bobinator de meserie, dar în decursul timpului am avut multe trafuri bobinate ,,la activ,,. V-aș recomanda să luați legătura cu colegul flomar, vă poate face o lucrare ireproșabilă, asta dacă e și disponibil sau în apropiere. Sau puteți cumpăra un traf 230/120V la puterea cerută de aparat, dar eu nu aș face niciodată asta dacă ar fi al meu.Riscați să-l ardeți dacă cineva uită să cupleze traful intermediar. Link spre comentariu
Vizitator florin constantin_249824 Postat Iunie 20, 2016 Partajează Postat Iunie 20, 2016 Mulțumesc pentru sprijin! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum