Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Invertor 220 110v

Postări Recomandate

Va salut.Doresc sa stiu daca si cum pot alimenta o combina audio sony cu alimentare de 110v cu un buget cat mai mic.Ma gandeam la un alt transformator de 220 cu iesire ďe 110 pt a alimenta transformatorul din combina si sa debiteze ce aproape 200w de consum. Va multumesc

Editat de danijblbass
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Nu o am la indemana, dar pot spune ca era maxim 200wPt rebobinarea primarului, nu cumva mi.ar trebui inca odata nr de spire pe care il are deja? Si ma gandesc ca nu o sa am de unde sa mai bobinez in plus si poate nu am locAm gasit sa cumpar un transformator 220/110v ceva mai vechi in jur de 50 lei dar mi se pare prea mare

Link spre comentariu

Traful se rebobinează dublând numărul de spire, dar reducând diametrul conductorului de bobinaj, fiindcă la 230V curentul cerut primarului este la jumătate față de 110V.Deci spațiul de bobinaj este suficient, trebuie schimbat doar conductorul de bobinaj.

Link spre comentariu

Parerea mea este ca nu intotdeauna este comoda rebobinarea din motive diverse. Tole sudate.....

Transformatoare 220/110 se pot gasi lejer la preturi mici, uzate pe internet, eu chiar acum am vazut unul la 20euro 300W si sunt si ecranate.

Montarea transformatorului in interiorul combinei este de considerat, deoarece combinele in general au in interior foarte mult.... aer.

Dar mai intai as incerca sa vad ce tensiuni scoate in secundar transformatorul actual, caci este posibil sa fie relativ usor de inlocuit cu altul compatibil 220 si tensiuni in secundar apropiate.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator florin constantin_249824

Bună seara!Legat de subiect...am și eu de alimentat un amplituner vintage JVC, iar pe spatele acestuia scrie astfel: 120v/ 60Hz/ 280w/ 350VA.Astfel că sunt în căutarea unei soluții serioase, nu de compromis.Mulțumesc anticipat!

Editat de florin constantin_249824
Link spre comentariu

Ar trebui să vă completați localitatea la profil, veți vedea cât de util va fi....

Cea mai bună soluție ar fi rebobinarea înfășurării primare, dacă și construcția trafului o permite cu ușurință.Am rebobinat relativ recent un traf de amplituner, a fost de tip sudat și totuși i-am dat de capăt fără compromisuri de calitate.Asta, nefiind bobinator de meserie, dar în decursul timpului am avut multe trafuri bobinate ,,la activ,,. V-aș recomanda să luați legătura cu colegul flomar, vă poate face o lucrare ireproșabilă, asta dacă e și disponibil sau în apropiere. Sau puteți cumpăra un traf 230/120V la puterea cerută de aparat, dar eu nu aș face niciodată asta dacă ar fi al meu.Riscați să-l ardeți dacă cineva uită să cupleze traful intermediar.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări