DarthVader Postat Iunie 6, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2016 (editat) Am pus multimetrul. In gol, cu integratul scos din soclu am 13,53V. Cu integratul pus, dar potentiometrul de volum la minim, 12,65V. Cand pun muzica, la volum mic e undeva intre 12,3-12,4V, daca dau volum mare pica pe la 11V. Am incercat si fara corectorul de ton, si suna la fel, atat ca amplificarea e mai mare ceea ce e normal avand in vedere atenuarea corectorului pasiv. Update: am facut niste poze si o filmare: http://tinypic.com/view.php?pic=2jbk775&s=9#.V1Wxyvl9670 http://tinypic.com/view.php?pic=nvb11v&s=9#.V1Wx-Pl9670 http://tinypic.com/view.php?pic=w70r5g&s=9#.V1WyH_l9670 http://tinypic.com/view.php?pic=2zy8j6f&s=9#.V1Wyjvl9670 Editat Iunie 6, 2016 de DarthVader Link spre comentariu
DarthVader Postat Iunie 6, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2016 Inca ceva (nu mai pot edita postul anterior), am incercat asa pt cateva secunde sa scurtcircuitez condensatorii de pe iesire (cate unul pe rand) si in secunda cand fac asta canalul respectiv se aude bine, iar celalalt are si el o imbunatatire dar nu totala (sa zicem 50%). Link spre comentariu
knauf74 Postat Iunie 6, 2016 Partajează Postat Iunie 6, 2016 E clar ca integratul ala nu mai e in mintile lui. Ai mare rabdare cu el... il aruncam de nu se vedea. Link spre comentariu
DarthVader Postat Iunie 6, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2016 Cand e vorba de electronica in general sunt un tip rabdator Totusi 3 integrate sa faca la fel? (Cei drept avand in vedere ce ai zis mai devreme, ca nu se mai fabrica, si ce se gaseste e chinezarie, nu e chiar asa surprinzator...). Deci, am sanse sa gasesc un TEA calumea, sau sa ma gandesc la alt integrat si alta schema? Link spre comentariu
knauf74 Postat Iunie 6, 2016 Partajează Postat Iunie 6, 2016 Cand e vorba de electronica in general sunt un tip rabdator Totusi 3 integrate sa faca la fel? (Cei drept avand in vedere ce ai zis mai devreme, ca nu se mai fabrica, si ce se gaseste e chinezarie, nu e chiar asa surprinzator...). Deci, am sanse sa gasesc un TEA calumea, sau sa ma gandesc la alt integrat si alta schema? Cred ca ar fi cea mai buna solutie. LM3886 Are userul @ratza un topic pe tema asta. L-am facut,merita efortul. http://www.elforum.info/topic/27376-all-in-selector-surse-preamp-atenuator-%C5%9Fi-amplificator/?hl=lm3886 Link spre comentariu
DarthVader Postat Iunie 6, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2016 (editat) E prea puternic pt ce vreau eu. Amplificatorul meu de zi cu zi e cu LM1875 si puterea e absolut suficienta. Proiectul asta a inceput din faza "am carcasa, am traful prin sertar, am niste butoane pt potentiometre, niste componente pasive, hai sa vedem ce iese cu vre-un integrat mai mic". Acum mi s-a pus pata sa-l finalizez, dar mai mult de vreo 10W pe canal nu vreau, iar eternul TDA2030 (impreuna cu fratii lui, 2003, 2040, 2050) nu-mi place cum suna (prea rece, metalic). Am vazut ca au la magazin TDA2615 care ca si parametri ar fi ok (poate cu un traf care duce curent mai mare, si alimentare dubla sa nu fie condensatori pe iesire), dar nu am mai avut tangenta cu el niciodata, e ceva de capul lui sau risc sa patesc ca si cu TEA-ul? Editat Iunie 6, 2016 de DarthVader Link spre comentariu
knauf74 Postat Iunie 6, 2016 Partajează Postat Iunie 6, 2016 Nu stiu cum faci dar gasesti numai d'astea care sunt ''obsolete''. Esti masochist? Eu nu cumpar din magazine componente electronice. Comand la TME. M-am fript de doua ori si-mi ajunge. Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 6, 2016 Partajează Postat Iunie 6, 2016 LM3886 e varza ! Se aud toti paraziti din retea in boxe. Fa schema aia pe care ti-am dat-o. E testata de mine o viata intreaga. Tu ori ai integratu prost ori conzii, ca altceva nu are ce sa fie. Eu am luat de la Mivarom integratul si vad ca merge fara probleme. Link spre comentariu
DarthVader Postat Iunie 6, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2016 (editat) Masochist nu sunt . Pur si simplu m-am uitat ce este pe stoc la magazinul respectiv. LM1876 mi-ar surade (sa vad de unde il comand), ca e un singur integrat, e stereo, incape in spatiul mic din carcasa (doar sa vad ce radiator ii pun, plus ca va trebui un traf mai mare, dar il pot comanda de la o firma din Iasi, nu dau nume sa nu se considere reclama). Btw, integratele auto tda1552-1553 sunt mai rasarite sau sunt tot in aceeasi oala de obsolete? (am facut la un moment dat un amp cu tda1552, a functionat bine, l-am dat unui prieten ulterior, dar asta s-a intamplat prin 2008). PS: A postat Dudikoff inaintea mea , o sa o incerc, cel mai probabil miercuri ca maine nu am timp, si o sa iau si mai multi conzi, de capacitati usor diferite poate nimeresc mai buni, ca scumpi nu-s. Legat de LM3886, l-am incercat la un moment dat prin 2010, nu am avut probleme cu parazitii, se auzea chiar bine si scutura boxele calumea (pe vremea aia aveam niste Microlab Solo 6 facute pasive) Editat Iunie 6, 2016 de DarthVader Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 6, 2016 Partajează Postat Iunie 6, 2016 LM3886 e varza ! Se aud toti paraziti din retea in boxe. Daca nu stii sa realizezi un montaj, nu insemna ca "integratul e varza"... Integratul este foarte bun, implementarea lui este varza, la unii constructori amatori... Producatori de top, au stiut sa-l implementeze, CORECT, si au scos una dintre cele mai iubite incinte amplificate pe 3 cai, acestea folosind LM3886 atit pe bass, pe medii cit si pe inalte. http://www2.dbxpro.com/drug/attachments/MackieSR1530_SpecSheet.pdf https://www.google.ro/search?q=mackie+1530&biw=1184&bih=566&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&sqi=2&ved=0ahUKEwi6nNqEnpTNAhXFthQKHbDXBqoQsAQIIA Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 6, 2016 Partajează Postat Iunie 6, 2016 (editat) Hai scuteste-ma cu aerele astea de superioritate ! Editat Iunie 6, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
Mircea Crisan Postat Iunie 6, 2016 Partajează Postat Iunie 6, 2016 Daca nu stii sa realizezi un montaj, nu insemna ca "integratul e varza"... Integratul este foarte bun, implementarea lui este varza, la unii constructori amatori... Producatori de top, au stiut sa-l implementeze, CORECT, si au scos una dintre cele mai iubite incinte amplificate pe 3 cai, acestea folosind LM3886 atit pe bass, pe medii cit si pe inalte. +10 Leco desi te-am hulit in ultima vreme. Link spre comentariu
fritz_vali Postat Iunie 6, 2016 Partajează Postat Iunie 6, 2016 (editat) Si eu sunt de acord cu Leco! LM3886 e una dintre cele mai bune integrate audio! Iar in legatura cu zgomotul de fond, este inexistent! Si ca sa fiu on-topic iti pot spune ca poti folosii linistit LM1876. Eu folosesc 2 LM1875 pentru auditii normale( adica nu petreceri si alte cele) si sunt foarte multumit! Aaaaa si nici paraziti nu am pe LM3886!!! Na! Editat Iunie 6, 2016 de fritz_vali Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 6, 2016 Partajează Postat Iunie 6, 2016 Zgomotul de fond e una iar parazitii din retea sint alta. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iunie 6, 2016 Partajează Postat Iunie 6, 2016 Dudi, nu este niciun aer de superioritate, este REALITATE. Oare de ce la Mackie functioneaza perfect de circa 15 ani? Si Sharky sau Ratza, ti-a spus sa pui un condensator intre intrarea inversoare si neinversoare dar tu, BATMAN BATMAN... Uite schema marita, desi am mai pus-o si te-a durut undeva de ea, tu o tii pe a ta si buna, paraziti de retea... Realizeaza amplificatorul corect dupa o schema de calitate (ca cea din attachments cu care poti obtine si 275W din 2 buc in punte si cu artificiul clasaG, cu sub 0,1%THD), avind grija la decuplari si bucla de masa, si te vei bucura de un sunet bun (doar sa nu uiti de acel 220pF, "miraculos". Succes! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum