DarthVader Postat Iunie 5, 2016 Partajează Postat Iunie 5, 2016 Buna ziua Am facut un mic amplificator cu TEA2025B in varianta stereo. Initial l-am testat pe niste casti de 32 de ohmi (nu am avut la indemana altceva, eram la servici ) si parea sa sune ok, volum mai mare nu am putut da ca pocneau castile. Am ajuns acasa, l-am legat la boxe si suna murdar. Adica cum murdar, partea de bass si medii joase suna ca si cum ar face clipping tot timpul, seamana cu soft clippingul facut de lampi... Inaltele is aprox ok, dar un pic se aude acel "clipping" si acolo. Am mai patit chestia asta mai demult cu un TDA2822 tot in varianta stereo dar atunci am dat vina pe integrat initial, proiectul a ramas in aer si nu am mai investigat . Singurul element comun intre cele 2 ampuri este faptul ca iesirea este prin condensator, asa ca, prima mea intrebare ar fi, e problema cauzata de condensatorii de pe iesire? (sunt cumparati de la un magazin oarecare din Cluj, par sa fie destul de noname...) Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 5, 2016 Partajează Postat Iunie 5, 2016 Eu asa am facut si se aude perfect. E amplifu meu principal la care ascult de 15 ani. Link spre comentariu
DarthVader Postat Iunie 5, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2016 Ce condensatoare ati folosit pe iesire? Eu am aplicat schema din datasheet, poate fi schema de vina si condensatoarele sa fie ok? Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 5, 2016 Partajează Postat Iunie 5, 2016 (editat) Poate fi si schema de vina, poate fi si condensatoarele daca nu sint de calitate si mai ales poate fi insusi integratul daca e vreo clona proasta (eu mai mult asta banuiesc). Eu nu cumpar niciodata piese de la "magazinul din colt", cumpar doar de la magazine mari si in care am incredere. Editat Iunie 5, 2016 de Dudikoff Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 5, 2016 Partajează Postat Iunie 5, 2016 Am utilizat in astfel de aplicatii ( la integratul asta ) in trecut si conzi de la miv... si n-am intalnit comportamentul incriminat... De la ce sursa de semnal comanzi integratul, si ai folosit potentiometru pe intrare? Link spre comentariu
DarthVader Postat Iunie 5, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2016 Sursa e calculatorul, cu placa de sunet Asus Xonar DG. Pe intrare, am uitat sa spun, imi cer scuze, am un corector de ton pasiv, si inainte de corector am un potentiometru stereo de 50K. Schema corectorului e cea de aici de la primul post http://diyaudioprojects.com/Forum/viewtopic.php?f=10&t=358. Diferentele sunt ca virgula condensatoarele de la intrare sunt 1uF poliester nu electrolitici iar rezistorii de 1K sunt de 1,2K (nu mai aveau la magazin de 1K la momentul respectiv). Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 5, 2016 Partajează Postat Iunie 5, 2016 Ai incercat si fara acel corector? Adica sa duci iesirea placii de sunet direct la intrarea amplifului doar cu potentiometru de volum... La ce tensiune alimentezi? Ceva poze cu montajul se poate? Ideea este ca tipul asta de amplificator e asa simplu incat nu prea sunt multe posibilitati de probleme, fie ceva ti-a scapat, fie integratul este defect. Link spre comentariu
knauf74 Postat Iunie 5, 2016 Partajează Postat Iunie 5, 2016 Schimba integratul cu unul de origini sanatoase. Link spre comentariu
DarthVader Postat Iunie 5, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2016 Pe moment nu am ciocanul de lipit la mine sa incerc fara corector (a ramas la servici ), insa cand am facut cumparaturile am cumparat 2 integrate (m-am gandit ca poate troznesc vre-unul din neatentie si sa am rezerva) si am infipt in soclu celalalt integrat, si....suna la fel . Pe ambele integrate scrie ST, dar nu inseamna ca nu pot fi fake.... Link spre comentariu
knauf74 Postat Iunie 5, 2016 Partajează Postat Iunie 5, 2016 Sa fii sigur. Asa am patit si eu cu unul,pana am gasit intamplator la cineva modelul original. Valorile alea usor schimbate n-au de ce sa faca figuri. Link spre comentariu
DarthVader Postat Iunie 5, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 5, 2016 (editat) Am un sistem audio 2.1, chinezesc ce-i drept care e spart (la propriu, a fost scapat pe scari ) ). Are pe subwoofer un TEA2025 in punte, si cand functiona nu avea problema pe care o am eu. Placa a scapat impactului, o sa incerc maine cu integratul din el. Editat Iunie 5, 2016 de DarthVader Link spre comentariu
knauf74 Postat Iunie 5, 2016 Partajează Postat Iunie 5, 2016 (editat) Am si eu unul si cand ii dau la maxim face exact ca al tau. L-a adus un pustan sa ma uit la el sa vad ce are ca baraie, caraie cand il da mai tare. Pana la urma i-am dat combina mea Sony si l-am fericit la maxim. Bine,eu sper,in cazul tau sa nu fie integratul. In momentul de fata nu se mai fabrica si tot ce se gaseste pe piata e chinezarie. Editat Iunie 5, 2016 de knauf74 Link spre comentariu
Blacksmith Postat Iunie 5, 2016 Partajează Postat Iunie 5, 2016 Eh, e posibil sa mai fi ramas prin stocuri... Link spre comentariu
DarthVader Postat Iunie 6, 2016 Autor Partajează Postat Iunie 6, 2016 Update: Am incercat si cu integratul din sistemul 2.1, e mai bine dar tot nu suna curat, "murdaria" e tot prezenta doar ca un pic mai putin.Am uitat sa zic, sursa e un traf chinezesc de 2x9V si 0.4A (il aveam prin casa) la care folosesc doar un secundar, rezultand in final o tensiune de 12,8V, filtrajul e 2x4700uF 25V. Deja ma bate gandul sa abordez problema altfel , adica sa folosesc alt integrat si sa comand un toroid de vreo 2A (chinezaria asta de traf bazaie in draci asta fiind problema nr 2 pe langa cea cu sunetul). Link spre comentariu
Marian Postat Iunie 6, 2016 Partajează Postat Iunie 6, 2016 Pune un multimetru pe condensatorii principali de filtrare si vezi care este tensiunea exacta in gol, si cat scade cand dai muzica in difuzor, si spune aici ce ai obtinut. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum