Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum se va sfarsi ...lumea?

Postări Recomandate

• Răspunsuri 436
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Drăguţ cursul. Important este ce le cere profesorul. Că dacă le cere să îl memoreze fără să îl înţeleagă poate să şi-l bage în DOS.

Să înţeleg că asta e cursul celor de la Cibernetică. La Cibernetică nu sunt băieţi prosti.

<<Poate cel mai citat exemplu îl reprezintă efectul de cristalizare a apei în fulgii dă zăpadă, fulgi care au, fiecare, forme simetrice distincte, deşi numărul lor este uriaş.>>

Aici nu explica ei vor sa vorbesca de fractali care sunt forme de crestere.

Posted Image

Cred ca fractalii se definesc totusi c a seriile Mandelbrot

https://en.wikipedia.org/wiki/Mandelbrot_set

Fie sa revenim la economie ca tot aveam acel curs,

<<Dar mişcarea dezordonată a sistemului poate fi determinată prin inducerea de perturbaţii (zgomote) care reflectă influenţele

exercitate de mediul înconjurător asupra sistemului.>>

<<O astfel de forţă, într-adevăr, există şi ea este confirmată de cea de-a doua lege a termodinamicii (Clausius) care, în esenţă, spune că într-un sistem închis entropia poate doar să crească şi nu se diminuează niciodată. Deci pentru a înţelege auto-organizarea, ar trebui să plecăm de la termodinamică.>>

Să vă zic eu cum e cu principiul ăsta al entropiei:

Dacă alte state crează dezordine la noi se va repercuta natural că ordine la ei.

PS: Asta dacă ne accepta iniţiatorul topicului divagaţiile.

Editat de Mondan
Link spre comentariu

Pai de ce nu ne lamuresti cum stau lucrurile?

Un exemplu simplu e cam asa: imaginati-va ca sunteti un observator care urmareste multimea de oameni, intr-o gara aglomerata, o sa va ziceti in minte ca este haos, ceea ce este corect, pentru ca fiecare are un scop, o destinatie, o regula de deplasare. Imaginati-va ca in aceeasi gara se da alarma cu bomba, mai  este haos sau dezordine? Multimea va incepe sa se deplaseze fiecare pe unde apuca, din cauza panicii, in acest caz este dezordine.

Link spre comentariu

Nu vreau să intru întro polemică ...pro şi contra trecut şi prezent dar, ce ştiu eu sigur e că mulţi( din elita noastră de acum) lucrează pentru străini ...pe când în trecut , toţi lucra pentru ţară!

De aceea nimic nu se mai face pe aici...sau dacă se face, e rebrandiut în altă parte şi vândut ca produs de acolo!

Suntem ieftini şi ne vindem la toţi care au nevoie ! De...la noi e ”democraţie” ...pe când la chinezi e încă ”comunism”! :rade:

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări