Dan57 Postat August 3, 2016 Partajează Postat August 3, 2016 Fiecare cu opinia lui. unii mai atei, altii mai teisti, eu cred ca oamenii ca specie vor dainui dpdv al timpului, vesnic (opinie teista). Altceva se va sfarsi in foarte, foarte scurta vreme, civilizatia asa cum o stim va disparea. Dupa cum stim, omul nu este facut sa zboare in cosmos, nici unul din cei de pe statia orbitala nu si-a mai revenit, asta e, poate inventeaza cineva o nava cosmica din plumb cu peretii de cel putin 1m grosime pentru a rezista la radiatile cosmice care fac praf orice organism viu ) intre noi fie vorba nici pe Marte nu va ajunge cineva). Ce alte solutii mai avem in afara de credinta, eu nu vad nimic sau ceva real. Vine sfarsitul (asa cum spunea cineva mai sus). Sunteti pregatitti? Link spre comentariu
zal Postat August 3, 2016 Partajează Postat August 3, 2016 E stupid să ne credem veşnici şi buricul planetei sau al Universului. Speciile umanoide abia s-au dat jos din copaci pe scara istoriei. Dacă dispărem, ecosistemul se va regenera. Link spre comentariu
elmar Postat August 3, 2016 Partajează Postat August 3, 2016 Dacă e să definim timpul universului ca fiind un mileniu...urmele care le-am făcut noi pe pământ vor dispărea în câteva secunde(din acel mileniu) şi asta, numai dacă aceste urme se şterg paşnic fără ajutorul extern(de exemplu un asteroid rătăcit prin univers) Link spre comentariu
gica70 Postat August 3, 2016 Partajează Postat August 3, 2016 "Dacă dispărem, ecosistemul se va regenera." Si, poate, va facilita aparitia unei specii si mai agresive cu mediul inconjurator; ce-i drept un moment de respiro ar merita si Pamantul! Link spre comentariu
morocanosul Postat August 3, 2016 Autor Partajează Postat August 3, 2016 Foarte probabil,ai dreptate! Singurul loc unde nu exista specii ucigase, deci nici violenta este in....Rai ! Link spre comentariu
sesebe Postat August 3, 2016 Partajează Postat August 3, 2016 Daca o fi existind.............. Link spre comentariu
Nostalgic Postat August 3, 2016 Partajează Postat August 3, 2016 Fiecare individ vede sfirsitul lumii, cind ii vine timpul biologic ,sa treaca in infinit, dar zice o vorba , omul e trecator, omenirea e nepieritoare. Dar e predispusa la modificari genetice.Urmasii urmasilor..... nostrii vor traii realitatea lor. DAR noi nu putem sti cum va fi . NU EXISTA NIMIC IN afara de realitatea noastra. crtedeti ce vreti , dar nu cred in supranatural. Link spre comentariu
C.D. Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 (editat) Da, este o chestie. 4% din universul nostru este materie si energie (normale, pe cale le putem masura direct), 26% "este materie neagra" si 70% este "energie neagra" care tot creste pe masura expansiunii universului. (ilogic dar real si demonstrat stiintific) "neagra" = denumire generica pentru ceva ce nu putem palpa, masura direct, sau pune in evidenta dpdv material. Totusi "materia neagra" si energia neagra" sunt componente reale demonstrate matematic (si prin alte observatii indirecte) care fac posibila existenta "universului material" - fara ele NU am exista. Si se pare ca universul nostru este doar unul din numeroasele alte universuri existente pe alte coordonate dimensionale. Asa ca mai usor celor profund categorici, care cred ca in afara de noi, de lumea noastra materiala (si mizerabila), nu mai exista nimic. Cele scrise mai sus se adreseaza doar celor care au o cat de cat cultura stiintifica, care sa le permita intelegerea. Pentru ceilalti "mai necultivati" nu le ramande decat sa creada (sau nu, ca tot aia este) in oamenii de stiinta care au formulat realitatile de mai sus. Editat August 4, 2016 de cristiand02 Link spre comentariu
marius75 Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 (editat) Fiecare cu opinia lui. unii mai atei, altii mai teisti, eu cred ca oamenii ca specie vor dainui dpdv al timpului, vesnic (opinie teista). Altceva se va sfarsi in foarte, foarte scurta vreme, civilizatia asa cum o stim va disparea. Dupa cum stim, omul nu este facut sa zboare in cosmos, nici unul din cei de pe statia orbitala nu si-a mai revenit, asta e, poate inventeaza cineva o nava cosmica din plumb cu peretii de cel putin 1m grosime pentru a rezista la radiatile cosmice care fac praf orice organism viu ) intre noi fie vorba nici pe Marte nu va ajunge cineva). Ce alte solutii mai avem in afara de credinta, eu nu vad nimic sau ceva real. Vine sfarsitul (asa cum spunea cineva mai sus). Sunteti pregatitti? Ca o ironie a sortii, o insecta care ne face zile amare (gandacul de bucatarie) rezista la radiatiile din cosmos. Dovedit stiintific (in teste de laborator, evident). Cercetatorii mergeau mai departe si spuneau ca pentru a putea calatori in spatiu timp indelungat, oamenii trebuie sa "imprumute" ceva trasaturi din ADN-ul gandacului. Asa se face ca primii exploratori ai spatiului interplanetar, desi la origine umanoizi, ei vor arata ca niste gandaci. (oarecum)... Da, este o chestie. 4% din universul material este materie si energie, 26% "este materie neagra" si 70% este "energie neagra" care tot creste pe masura expansiunii universului. (ilogic dar real si demonstrat stiintific) "neagra" = denumire generica pentru ceva ce nu putem palpa, masura direct, sau pune in evidenta dpdv material. Totusi "materia neagra" si energia neagra" sunt componente reale demonstrate matematic (si prin alte observatii indirecte) care fac posibila existenta "universului material" - fara ele NU am exista. Si se pare ca universul nostru este doar unul din numeroasele alte universuri existente pe alte coordonate dimensionale. Asa ca mai usor celor profund categorici, care cred ca in afara de noi, de lumea noastra materiala (si mizerabila), nu mai exista nimic. Cele scrise mai sus se adreseaza doar celor care au o cat de cat cultura stiintifica, care sa le permita integegerea. Pentru ceilalti "mai necultivati" nu le ramande decat sa creada in oamenii de stiinta care au formulat realitatile de mai sus. Am vazut acea harta a universului, intocmita de cercetatorii NASA, dupa ce au pus cap la cap cateva milioane de poze facute cu telescopul Hubble in toate directiile universului. Singura explicatie pentru ce se intampla cu tot universul este ca de fapt intreg universul este o entitate...sau o jumatate din acesta entitate, cealalta jumatate nu o putem vedea decat din afara universului cunoscut. Asezarea galaxiilor, apoi a roiurilor de galaxii, apoi a super roiurilor de galaxii, dupa un anumit tipar/model indica faptul ca el are o structura organizata...Asta le-a dat de gandit cercetatorilor mai mult decat materia neagra, etc... Vis-a-vis de universuri paralele, ce cred eu este cam in felul urmator: Exista doua universuri paralele, care lucreaza in tandem, legate intre ele prin intermediul gaurilor negre. In timp ce un univers traieste, celelalt este "in asteptare", sub forma gazoasa si se incarca cu energia provenita de la celalalt (energia fiind transferata prin gaurile negre) tot in forma gazoasa. Pe masura ce unul dintre universuri imbatraneste, gaurile negre devin tot mai mari si in felul asta tot mai multa energie este transferata catre celalalt. La final, asa-zisa implozie a universului aflat pe moarte, transfera toata energia catre universul care a fost in asteptare, acesta explodand in asa-zisul Bing Bang. Lucreaza asemenea unui motor in doi timpi. . Aceste doua universuri nu sunt suprapuse peste aceeasi dimensiune, intre ele fiind o distanta ...cat o fi aceasta distanta nu stiu, poate fi cat un fir de par, poate fi de cativa parseci... Editat August 4, 2016 de marius75 Link spre comentariu
sesebe Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 Interesant ce spui acolo. Te-ai gindit vreodata sa te faci fizicean teoretic? Sau poate ai citit si tu pe undeva ideea asta.... Link spre comentariu
marius75 Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 Ceva asemanator am tot citit, insa Stephen Hopkins spunea ca aceste gauri negre sunt un fel de scurgere a universului cunoscut (la fel ca scurgerea de la chiuveta), dar in acelasi timp informatia/energia nu se pierde, asadar undeva trebuie sa mearga aceasta energie, dar in acelasi timp, ea nu poate fi pierduta. Unde altundeva, decat intr-un alt univers aflat "in asteptare"? O data la aprox 30 de mld de ani are loc o schimbare de energie, respectiv un univers face implozie (moare), iar in celelalt are loc explozia primara (se naste). Aceste doua universuri trebuie privite ca un intreg. Link spre comentariu
morocanosul Postat August 4, 2016 Autor Partajează Postat August 4, 2016 In Universul cunoscut,noi suntem un fir de praf(ca si materie),in timpul petrecut de la BIG-BANG pana in prezent, viata omenirii este doar o...scanteie ! Cand se va epuiza tot "combustibilul" cu care functioneaza stelele(H,He),Universul(acesta) va stinge....luminile,totul va fi intunecat si rece...! Se va intampla peste aprox.100 000 de miliarde de ani ! Asa ca este timp berechet sa ne gasim(in prima faza) o alta planeta locuibila si dupa aceea ...un alt Univers !! Suna SF,nu?? Asa si este ...deocamdata! Link spre comentariu
sesebe Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 (editat) Am citit, cind eram copil, dintr-o revista SF veche (se para ca exista asa ceva acum 40-50 de ani si iti puteai face si abonament) o nuvela foarte interesanta dar din pacate nu mai stiu numele sau autorul. Ideea era ca omeniurea a tot evoluat tehnic si in final a facut un super computer care stia ABSOLUT tot si, mai mult, nici nu mai avea nevoie de un suport material pt a exista ci ajunsese sa fie ca o forma de energie. Spre final este redata convorbirea cu ultimul supravietuitor din rasa umana care s-a stins din cauza ca s-a terminat energia utila din univers si stelele au disparut. Dupa ce moare si acesta, super-computerul a inceput sa se plictiseasca si la un moment dat, dupa un timp indelungat de gindire, spuse: "SA SE FACA LUMINA". Editat August 4, 2016 de sesebe Link spre comentariu
dany_cta Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 (editat) Am citit, cind eram copil, dintr-o revista SF veche (se para ca exista asa ceva acum 40-50 de ani si iti puteai face si abonament) o nuvela foarte interesanta dar din pacate nu mai stiu nule sau autorul. Ideea era ca omeniurea a tot evoluat tehnic si in final a facut un super computer care stia ABSOLUT tot si, mai mult, nici nu mai avea nevoie de un suport material pt a exista ci ajunsese sa fie ca o forma de energie. Spre final este redata convorbirea cu ultimul supravietuitor din rasa umana care s-a stins din cauza ca s-a terminat energia utila din univers si stelele au disparut. Dupa ce moare si acesta, super-computerul a inceput sa se plictiseasca si la un moment dat dupa, un timp indelungat de gindire, spuse: "SA SE FACA LUMINA". Deci asta era finalul din Matrix daca nu se revoltau homonoizii ? in rest totul se potriveste Editat August 4, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
C.D. Postat August 4, 2016 Partajează Postat August 4, 2016 of, of,.......of. Cata maturitate si cata gandire profunda, in zilele noastre. Link spre comentariu
Postări Recomandate