Vizitator Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 În noaptea nunții, un moldovean: -Marișico, ia scoate fusta așeia di pi tini! -Aș scoate-o, da tari mi-i rușini! -Marișico, io-s bărbat și știu di tăti. Maricica își scoate fusta. -Marișico, ia scoate și chiloții. -Bre da tări mi-i rușini… -Scoate-i, scoate-i că eu știu di tăti! Își scoate Maricica și chiloții. -Ei , acuma, după cum o zis Gheorghi, aișea trebi sî fie o scorburî! Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 Acum 2 ore, fluffy37 a spus: În noaptea nunții, un moldovean: -Marișico, ia scoate fusta așeia di pi tini! -Aș scoate-o, da tari mi-i rușini! -Marișico, io-s bărbat și știu di tăti. Maricica își scoate fusta. -Marișico, ia scoate și chiloții. -Bre da tări mi-i rușini… -Scoate-i, scoate-i că eu știu di tăti! Își scoate Maricica și chiloții. -Ei , acuma, după cum o zis Gheorghi, aișea trebi sî fie o scorburî! O varianta mai moldoveneasca : -Marișico, ia scoati FA fusta șeia di pi tini! -Aș scoati-o, da tari ni-i rușini! -Marișico, io-s bărbat ș' știu di tăti. Maricica își scoate fusta. -Marișico, ia scoati FA șî chiloțî. -Bre da tări ni-i rușini… -Scoati-i, FA scoati-i cî eu știu di tăti! Își scoate Maricica și chiloții. -Ei , acu', după cum o zîs Gheorghi, aișia trebi sî șii o scorburî! Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 Apelativul "fă" il au oltenii, dupa stiinta nea. Ca limba chineza se trage din olteneasca: hai făn coa, hai făn fin. Link spre comentariu
norad Postat Aprilie 27, 2020 Partajează Postat Aprilie 27, 2020 (editat) Apelativul e omniprezent si in judetul Iasi, in mediul rural. Si nu stiu daca s-a mai zis pe aici: Sfatul electricianului pentru coronavirus: Mai bine izolat, decat impamantat! Editat Aprilie 27, 2020 de norad Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 28, 2020 Partajează Postat Aprilie 28, 2020 S-a stecuat o eroare, astfel : " -Scoati-i, FA scoati-i cî eu știu di tăti! " corect e " -Scoati-i, FA scoati-i cî io știu di tăti! " Link spre comentariu
adrian_pic Postat Aprilie 28, 2020 Partajează Postat Aprilie 28, 2020 Da corect! Plus ca noi nu spunem eu ci ieu. Este o "frumusete" sa auzi un moldovean neaos spunand: eu iau , zici ca este balbait (zice: ieu ieu ). Link spre comentariu
-Atlas- Postat Aprilie 28, 2020 Partajează Postat Aprilie 28, 2020 (editat) Buna Nu stiu pe unde l-am citit.Tot moldovenesc. Doi moldoveni si-au lovit usor masinile.Coboare si se ratoiesc unul la altul: -Sini ti-o dat tii permis uai? -Da sinii ti-o zis tii ca ieu am permis uai? Si unul cu ardeleni. Apare un cadavru pe margina unui drum.Este dus la autopsie si s-a constata ca omul murise de foame. Lucru interesant,avand in vedere ca in straita avea pita,slana,ceapa si un drob de sare. La un moment dat un politist spune: -Mai asta era ardelean. -De unde stii,intreaba colegii. -Poi nu avea brisca la el. Spor tuturor Alex Editat Aprilie 28, 2020 de -Atlas- 1 Link spre comentariu
Barbaro Postat Aprilie 28, 2020 Partajează Postat Aprilie 28, 2020 Acum 12 ore, adrian_pic a spus: O varianta mai moldoveneasca : -Marișico, ia scoati FA fusta șeia di pi tini! -Aș scoati-o, da tari ni-i rușini! -Marișico, io-s bărbat ș' știu di tăti. Maricica își scoate fusta. -Marișico, ia scoati FA șî chiloțî. -Bre da tări ni-i rușini… -Scoati-i, FA scoati-i cî eu știu di tăti! Își scoate Maricica și chiloții. -Ei , acu', după cum o zîs Gheorghi, aișia trebi sî șii o scorburî! FA = Fiinta Adorabila ! Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 28, 2020 Partajează Postat Aprilie 28, 2020 (editat) Acum 15 ore, norad a spus: Apelativul e omniprezent si in judetul Iasi, in mediul rural. OK, nu stiam, ii stiam doar pe olteni cu fa! Acum 3 ore, -Atlas- a spus: -Poi nu avea brisca la el. Da, si de aceea murise de foame! Ca in bancul ala cu doza de bere, cind ospatarul, ii atrage atentia ardeleanului, ca doza are o clema cu care sa o deschizi, iar ardeleanul sfatos, replica: Da, da' aia o hi păntru ăi de n-au brișcă! Moldovenii mai au un mod curios de a folosi pronumele: tu muiere, nu mai sede pe dinsul. Nevasta fiind tu, dinsul fiind ...scaunul! Editat Aprilie 28, 2020 de icar Link spre comentariu
norad Postat Aprilie 28, 2020 Partajează Postat Aprilie 28, 2020 Inretrebare: Cum spun ardelenii la "Atentie! Caine rau!" ? Raspuns: Avem moldovean in gazda! 1 Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 28, 2020 Partajează Postat Aprilie 28, 2020 Fragezeste tot, ce mai misca ...nu mai misca Link spre comentariu
icar Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Ma intreb, avem liber de 1 Mai? Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Eu am liber şi chiar o să mă bucur de ziua asta. Link spre comentariu
okean Postat Aprilie 30, 2020 Partajează Postat Aprilie 30, 2020 Atentionare pentru 1MAI ! 2 Link spre comentariu
Postări Recomandate